Foto: Shutterstock
Kliņģerītes dārzā nav nekāds jaunums – dobes gandrīz katrā sētā tās rotā jau gadu desmitiem ilgi. Un, lai gan varētu šķist, ka tās uz citu puķu fona izskatās gaužām vienkāršas, to nemainīgā popularitāte dārzā ir izprotama, jo tās savā vienkāršībā ir ne tikai skaistas, bet ir arī vērtīgs palīgs sakņu dārzā.

Kliņģerītes izaudzēt pa spēkam ir ikvienam. Tās ir mazprasīgas, nav cimperlīgas, turklāt savam saimniekam atdara ar ātru augšanu un bagātīgu ziedēšanu. Vispazīstamākās ir kliņģerītes dzeltenajos un oranžajos toņos, taču pieejamas šķirnes, kurās jaušami arī aprikožu rozā un sarkanīgie toņu pieskārieni.

Kā rakstīts "Mazā dārzniecība" portālā, vērtīgākie ir tieši pildītie un košākie oranžie toņu ziedi, jo tajos ir visvairāk bioloģiski aktīvo vielu. Veikalos lielākoties pieejami sēklu maisījumi, un atsevišķas kliņģerīšu šķirnes iespējams iegādāties retāk.

Puķe pacietīs dzīvi teju jebkurā dārza augsnē, taču vislabāk tām patiks auglīga, mēreni mitra, neitrālas reakcijas augsne ar labu drenāžu. Taču kliņģerītēm ir arī sava kaprīze – viskaistākās tās būs, augot saulainā vietā. Noēnojumā puķe agri vai vēlu izstīdzēs, turklāt ziedēs nelabprāt vai neziedēs nemaz. Tāpat tām nepieciešama regulāra laistīšana sausuma periodos, kā arī, ja grib iegūt kvalitatīvus ziedus no pildītajām un lielziedu kliņģerīšu šķirnēm, tās jāpalutina ar kādu no kompleksajiem mēslojumiem ziedošām puķēm.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!