Foto: Shutterstock

Jābūt aukstai akmens sirdij, lai neizrādītu ne kripatiņu sajūsmas par mazajām Parīzes ielām, unikālo Vīnes arhitektūru vai ūdensceļiem Venēcijā. Šo ikonisko pilsētu popularitāte ir mūžīga, tomēr Eiropā ir vēl neskaitāmas vietas, kas, lai arī nav iespaidīgas izmērā un iespējās, tomēr neatvairāmi savaldzina.

Lielākas pilsētas sniedz savas priekšrocības, un tomēr – lai gūtu patiesu iespaidu par kultūru, valsts vēsturi un arī izbaudītu vietējo ēdienu, ceļojumos jāatrod vismaz viena diena, kuru atvēlēt mazākām un arī ne tik ļoti tūristu iecienītām pilsētām, iesaka portāls “Travel and Leisure”.

Zalcburga Austrijā

Foto: Shutterstock

Zalcburgas vārds pasaulē zināms, jo tā ir slavenā Mocarta dzimšanas vieta. Pilsēta atrodas tieši pie robežas ar Vāciju un tajā var baudīt skaisto baroka laikmeta arhitektūru, turklāt tur atrodamas vien dažas modernas ēkas, kas nozīmē vienu – ja gribas izbaudīt veco laiku noskaņu, jādodas tieši šeit.

Ščecina Polijā

Foto: Shutterstock

Kā valsts septītā lielākā pilsēta, Ščecina bieži atrodas Polijas populārāko galamērķu, piemēram, Varšavas vai Krakovas ēnā. Šo ostas pilsētu, kas atrodas netālu no Polijas un Vācijas robežas, ļoti iecienījuši vācu tūristi. Caur pilsētu plūstošā upe nodrošina pasakainus dabasskatus, bet apmeklējumu iemesls ir arī cits – poļu vietējā alus un degvīna ražošana.

Neatvairāmā Luksemburgas pilsēta

Foto: Shutterstock

Luksemburga ir viena no mazākajām valstīm Eiropā, tajā ir arī viena no Eiropas mazākajām galvaspilsētām. Zem galvaspilsētas atrodami tuneļi, kas veido “Bock” un “Pétrusse” kazemātus. Un caur tiem iespējams aiziet uz dažām lieliskām panorāmas skatu vietām pilsētā, pa ceļam iepazīstoties ar pilsētas un valsts vēsturi.

Pula Horvātijā

Foto: Shutterstock

Arī Horvātijā var gūt nedaudz senās Romas noskaņas, ko sniedz senā Pulas arēna. Un tās nav vienīgās drupas, kas vēsta par pilsētas bagāto vēsturi. Pula ir lieliska vieta, lai baudītu vīnu, dotos makšķerēt un vienkārši atpūstos. Aktīvās atpūtas entuziastiem vērts doties pārgājienos pa takām, kas ved ārpus pilsētas uz Brijuni nacionālo parku, kur klintīs atrodami dinozauru pēdu nospiedumi.

Brige Beļģijā

Foto: Shutterstock

Brige ir klasiska viduslaiku pilsēta ar bruģētām ielām, bet pilsētas ainavu skaistāku padara kanāli. Ja reiz ceļš atvedis uz Brigi, nedrīkst palaist garām ikoniskā zvanu torņa apmeklējumu, no kura paveras elpu aizraujošais skats uz apkārtni. Pilsēta ir ideāla vieta, kur mierā un klusumā aizvadīt īsu atvaļinājumu ārpus ierastā.

Vaduca Lihtenšteinā

Foto: Shutterstock

Lihtenšteina ar savu vēsturi, spēcīgo monarhiju un niecīgo iedzīvotāju skaitu varētu būt viena no intriģējošākajām valstīm Eiropā. Tās mazā galvaspilsēta Vaduca, kurā dzīvo aptuveni 5700 vietējo, ir nenovērtēts, taču pieejams dārgakmens. Pilsētā iespējams doties vīna un viskija degustācijās, kā arī laiku pavadīt krietni veselīgāk – dodoties pārgājienos un baudot kalnu pasakainos skatus.

Lozanna Šveicē

Foto: Shutterstock

Ženēvas ezera krastā atrodas viena no Šveices skaistākajām pilsētām – Lozanna. Apkārtējais reģions ir slavens ar gardo virtuvi, vīna darītavām un satriecošo dabas skaistumu. Tas ir lielākais reģions Šveicē, kurā tiek lietota franču valoda, un tajā tiek nodrošināta arī kripata no franču kultūras.

Bratislava Slovākijā

Foto: Shutterstock

Ja vēlies apciemot Slovākiju, noteikti atvēli laiku Bratislavas izzināšanai! Arī Slovākijā var baudīt gan vīna degustācijas un pastaigas pa vīna dārziem, gan arī vietējo alu. Tur ir maza un kompakta vecpilsēta, kuru ātrā tempā var caurstaigāt pat 10 minūtēs, tomēr bruģētās ieliņas ar savu šarmu ievelk ilgākā izpētē. Tāpat jāļaujas pilsētas populārākajai apskates vietai – Bratislavas pilij, no kuras torņa paveras skats uz pilsētu.

Biarica Francijā

Foto: Shutterstock

Biarica, kas atrodas Biskajas līcī, ir franču sērfošanas pilsētiņa, kuru raksturo plaukstoša naktsdzīve un neatvairāms šarms, kuru citviet Francijā grūti atrast. Atpūta šeit pavisam noteikti nedrīkst būt laiska zvilnēšana pludmales smiltīs, bet gan viļņu ķeršana ar sērfa dēli. Arī iesācēji šeit var spert savus pirmos soļus, piesakoties nodarbībām pie vietējiem instruktoriem.

Gente Beļģijā

Foto: Shutterstock

Šī ir pilsēta, kurā baudīt nepiespiestu un klusu atmosfēru, tomēr neizbēgt arī no izklaidēm. Dzīvību pilsētā rada studenti. Ja vien nevēlies izbaudīt pilsētas naktsdzīvi, tad Gente ir lieliska vieta, kur nodoties muzeju apmeklējumam un izbaudīt viduslaiku, renesanses laika un mūsdienu kultūras sajaukumu.

Tallina Igaunijā

Foto: Shutterstock

Somu līča dienvidu krasta pērle ir Igaunijas galvaspilsēta Tallina. Pilsēta bieži tiek uzskatīta par vienu no attīstītākajām pilsētām Eiropā. Tallinu vislabākā aplūkot, vienkārši pastaigājoties. Tur vienuviet satiekas viduslaiki ar moderno arhitektūru. Turklāt turpat blakus ir arī jūra un sakopta promenādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!