Grieķijas sala Parosa vasarā pārvēršas par īstu tūristu pilsētu. Ielas, kafejnīcas un pludmales ir pārpildītas ar saules un atpūtas tīkojošajiem atpūtniekiem. Un kamēr vietējie uzņēmēji berzē rokas par lielo peļņu, kas ienāk no aktīvās tūrisma sezonas, iedzīvotāji sāk justies izstumti no dzimtās pilsētas. Vasaras karstākajās dienās viņi pat nevar atrast brīvu vietu pludmalē, jo visu ir aizņēmuši bāru un viesnīcu pludmales krēsli.

Parosas iedzīvotāji sarosījās jau 2023. gada maijā, lai pirms aktīvās tūrisma sezonas sākuma pagūtu aktualizēt problēmas, ar kurām saskaras sala. Kā lielākā problēma tika minēta bezmaksas sauļošanās vietu trūkums komercializētajās pludmalēs, kuras ir pārņēmuši bāri un viesnīcas.

Vietējie iedzīvotāji saprotamu iemeslu dēļ ir neapmierināti – daudzas pludmales zonas pilnībā klāj sauļošanās krēsli, par kuru izmantošanu jāmaksā dažkārt pat 70 eiro, bet īpaši izmeklētas vietas var maksāt arī 140 eiro. Ja grib atpūsties ar šiku, iespējams, tas ir pieņemami, bet vietējiem iedzīvotājiem, kuri grib vien atveldzēties jūrā pēc darba dienas, tas ir vairāk nekā nepieņemami.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!