Foto: Shutterstock

"Tas ir pretīgi" – Bali vietējiem iedzīvotājiem ir apnikusi ārzemnieku necieņa un vides piesārņošana, kā arī iedomīgie un nepieklājīgie digitālā satura veidotāji, kuri aizvien nevēlas valstij maksāt nodokļus. Pret neierobežoto tūrismu, kas sāk pāraugt īstā haosā, sola cīnīties arī valdība, ziņo vietējais medijs "The Bali Sun".

Vietējie iedzīvotāji sūdzas, ka Indonēzijas salā Bali tūristu kļūst arvien vairāk un to rīcība arvien nekontrolējamāka. Kaut arī vietējie iedzīvotāji ir pacietīgi un joprojām pret valsts ciemiņiem izturas pieklājīgi, tomēr slēpt savu sašutumu vairs nespēj.

No paradīzes par haosa zemi

Savulaik klusā un paradīzei līdzīgā sala ir pārvērtusies par haosa zemi. Satiksme uz ceļiem ir kļuvusi nekontrolējama un pat bīstama, jo tūristi nemaz nevēlas ievērot noteikumus, pārvietojoties ar motorolleriem. Bet atkritumi tiek mesti absolūti visur – dabas liegumi un zeltaino smilšu pludmales ir pārvērtušās īstos atkritumu poligonos.

Vietējos iedzīvotājus nepatīkami pārsteidz arī digitālais saturs, kas tiek šeit veidots. Daudzi influenceri apzināti izvēlas doties uz Bali, lai veidotu saturu saviem sociālajiem medijiem. Un, lai gūtu slavu, viņi ir gatavi uz visu, tostarp atkailināties.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!