Šajā nedēļas nogalē Engures novada atpūtas kompleksā Milzkalns notiks vērienīgi Pirts svētki, kuru laikā ikvienam būs iespēja ne vien konsultēties pie pirtniekiem, bet arī izbaudīt pirts procedūras uz savas ādas, portālam Delfi vēsta Latvijas Pirts savienības pārstāvis Gundars Sildegs.

Šogad Latvijas Pirts savienība svin 10 gadu jubileju un šajā laikā ir sasniegts ļoti daudz, stāsta Sildegs. "Plaša sabiedrības daļa pirti ir iepazinuši un veidojuši tās apmeklējumus kā ģimenes tradīciju, ģimenes veselības kalvi. Šajā nedēļas nogalē apzināsim laika pārbaudi izturējušu pirts zināšanu un ieražu pārmantojamības nozīmību, veselības iegūšanai un saglabāšanai, sadarbojoties ar dabu un tās sniegtajām iespējām mūsu zemē," stāsta pieredzējušais pirtnieks.

Pirts svētki tiks atklāti 5.jūnijā plkst. 10, visas dienas garumā pasākuma apmeklētāji varēs baudīt Latvijas un ārvalstu pirtnieku paraugdemonstrējumus pirtī, apmeklēt pirts lietu un amatnieku tirdziņu. Svētkos piedalīsies vairāki tautas dziedniecības speciālisti, kuri rīkos meistarklases, kā arī konsultēs individuāli.

"Noslēgumā paredzēts saviesīgs vakars kopā ar ārzemju viesiem, tradicionālās mūzikas izpildītāju uzstāšanās un, protams, danči, brauciet ciemos!" aicina pirtnieki.

Plašāka informācija par Pirts svētkiem un Latvijas Pirtnieku savienību pieejama biedrības mājas lapā www.pirtssavieniba.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!