Foto: Shutterstock

Šogad Latvijas viesnīcās apkalpoto tūristu skaits ir nedaudz pieaudzis, piektdien no rīta intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) izpilddirektore Santa Graikste.

Viņa arī norādīja, lai gan Latvijas viesnīcās apkalpoto tūristu skaits ir nedaudz pieaudzis, 2016. gads kopumā skaitliski izskatās ļoti līdzīgs 2015. gadam gan noslogojuma ziņā, gan arī apkalpoto tūristu skaita ziņā.

Vienlaikus Graikste atzīmēja, ka nedaudz bažas rada tas, ka Latvijas viesnīcās samazinās cenas. "Viesnīcu cenas samazinās, taču tajā pašā laikā kopējās izmaksas nesamazinās un ir jādomā par personāla atalgojumu, ir jādomā par personāla apmācību, ir jādomā par investīcijām pašās viesnīcās – to atjaunošanu, remontiem un tamlīdzīgi. Līdz ar to ir bažas, ka var ciest kvalitāte," teica asociācijas izpilddirektore.

Pēc viņas sacītā, Latvijas viesnīcās cenas šogad ir samazinājušās vidēji par 3-4 procentiem, taču jau iepriekš Latvijā cenas bija zemas.

Tāpat Graikste atzīmēja, ka šogad pamatā strādāts nākamajiem gadiem. "Esam ļoti cītīgi strādājuši pie tā, lai nākamajos gados būtu lielāks tūristu skaits, lai būtu vairāk pasākumu, lai brauktu tūristi no jauniem galamērķiem," viņa teica.

LVRA ir dibināta 1993. gadā un apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!