Tā kā pilnā sparā zied ķirši, sakuras un dabā burtiski virmo dzīvība, var rasties interese šo maģisko mirkli paildzināt, uzņemot kādu glītu foto dabas skaistumā. Tomēr nereti pēc pāris aši uzņemtām fotogrāfijām gala rezultāts nebūt nav tāds, kādu gaidīji. Ko darīt, ja visas bildes šķiet neizdevušās? Kā panākt, lai nekad vairs nav jāpiedzīvo šī vilšanās sajūta? Lūk, daži padomi!

Vispirms būtiska ir stāja – nepieciešams iztaisnot muguru, plecus virzot uz aizmuguri. Saliekta mugura un uzmests kūkums noteikti tev liks izskatīties kā īsai nelaimes čupiņai. Vēl viens triks no modeļu rokasgrāmatas – tu izskatīsies lieliski, ja ieņemsi 45 grādu leņķi.

Arī roku un kāju novietojumam ir ļoti liela nozīme. Nevajag rokas un kājas piespiest pie auguma, bet izmantot tās savā labā, ieņemot kādu brīvu pozu. Ja darīsi pretējo, vizuāli panāksi efektu, ka gan rokas, gan kājas ir daudz lielākas, nekā tās ir patiesībā. Te atradīsi dažas lieliskas pozas.

Izvēloties pozu, nekad nenošausi garām, izvirzot vienu kāju vai roku priekšplānā.

Runājot par grimasēm, uzņemot fotogrāfijas aiztaupīsi krietnu devu laika, ja pirms tam būsi izpratusi, kas vislabāk tev piestāv. Izpēti, kura sejas puse tev šķiet vispievilcīgākā un kuras grimases rotā tavu seju, lai neiekļūtu neveiklā situācijā, ja pienācis mirklis kādam foto.

Paturpinot par tuvplāniem, ne mazāk svarīgs ir jautājums arī par grimu. Šeit atradīsi skaistumkopšanas blogeres Santas Kudreņickas ieteikumus, kā sagatavot perfektu pamatu dekoratīvās kosmētikas uzklāšanai, ja paredzēta fotografēšanās.

Lai uzņemtu dabīgākās bildes, vienmēr izlīdzēsies, ja sāksi nedaudz smieties – lai arī tas var šķist nedaudz muļķīgi, gala rezultātā noteikti sanāks kāda skaista fotogrāfija, kas iekritīs sirdī savas vienkāršības un vieglās gaisotnes dēļ. Tomēr atceries – arī pārcenšanās var nākt par skādi!

Vēl viena svarīga piezīme – ja fotogrāfija tiek uzņemta precīzi no priekšpuses, nedaudz uz priekšu izvirzi zodu un pavirzi to uz leju. Šis likums strādā vienmēr!

Kad fotografējies, pamaini galvas pozīciju – pieliec to uz vienu vai otru pusi, tā atrodot savu ideālo pozu.

Taču vissvarīgāk tomēr ir justies ērti savā ādā. Kad būsi apmierināta ar savām formām un izskatu, šī pašpārliecinātība staros arī fotogrāfijās.

Ja vēlies uzklausīt vairāk padomus, noteikti ielūkojies šajā video.

"Viena no biežāk dzirdētajām frāzēm – "es neesmu fotogēnisks" , "man nesanāk fotografēties", "esmu kautrīgs" un tā tālāk, bet, kā jau mēs zinām, visas šīs lietas rodas tikai galvā," jau iepriekš stāstīja fotogrāfe Anna Paula Kuzņecova. "Mēs visi esam skaisti un katru fotogrāfijā varam parādīt citādi, bet vienlīdz labi." Viņas padomus fotosesijai kopā ar mīļoto meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!