Foto: Shutterstock
"Oriental Pearl TV Tower" jeb Austrumu pērļu televīzijas tornis kopš tā uzsliešanas 1994. gadā ir zīmīga un neatņemama Šanhajas pilsētvides sastāvdaļa.

Televīzijas tornis stiepjas 468 metru augstumā. Reiz tas bija garākais tornis Ķīnā, bet tagad, kā minēts tūrisma portālā "World Atlas", tas ir piektais augstākais tornis pasaulē.

Tornī atrodamas trīs īpašas vietas, kas ērti pieejamas tūristiem. Augstākā no skatu platformām atrodas 350 metru augstumā un no tās paveras skati gluži kā no putna lidojuma. Nedaudz zemāk atrodas nākamā vieta tornī, ko iecienījuši tūristi. Tā ir trīsstāvīga platforma, kas variē no 267 līdz 259 metru augstumam. No tām augstākajā atrodas restorāns. Kā minēts tūrisma ceļvedī "China Highlights", tas ir augstākais restorāns visā Āzijā. Pārējie stāvi paredzēti ainavu vērošanai. No platformas, kas atrodas 263 metru augstumā iespējams ar liftu doties uz 259 metrus augsto skatu vietu, kur īpaša odziņa ir tās stikla grīda. Savukārt zemākā vieta, no kuras var raudzīties uz Šanhajas aprisēm, atrodas 90 metru augstumā. Tā būs piemērota tiem, kam augstums tik ļoti neiet pie sirds.

Foto: Shutterstock

Te gan vērts pieminēt, ka iepriekš jāpapēta laika ziņas – ja ir apmācies vai sola miglu, skati nebūs tik iespaidīgi. Tāpat interesentiem jāapsver savlaicīgi biļešu iegāde, citādāk var nākties gaidīt savu kārtu garā rindā.

Televīzijas torņa pirmajos stāvos izkārtots Šanhajas vēstures muzejs. Tur atrodamas vēsturiskas relikvijas, vaska figūras un dažādi citi atribūti, kas pastāsta par pilsētas sendienām.

Foto: Shutterstock

Ja ir vēlēšanās izbaudīt moderno Šanhaju, bez šīs apskates vietas neizlīdzēties. Bet ko vēl apskatīt šajā pilsētā, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!