Foto: AFP/Scanpix/LETA
Aptuveni pēc desmit gadu aktīvas būvniecības, nupat atvērusies un interesentiem kļuvusi pieejama "InterContinental Shanghai Wonderland", kas atrodas unikālā vietā.

Kas šajā viesnīcā tik īpašs? Lielākā daļa ēkas atrodas zem zemes – tā uzbūvēta gigantiskā bedrē, kas reiz bijis karjers.

Ēkai ir 18 stāvi un 336 numuriņi, minēts CNN. Raugoties no malas, tikai divi stāvi atrodas virs zemes, pārējā ēkas būve, kas mērāma aptuveni 88 metros, iekārtojusies šahtas iekšienē. Turklāt, vēl īpašāku visu padara tas, ka divi no stāviem atrodas zem ūdens. Vairāk par viesnīcas tapšanas procesu lasi te.

Naktsmītnes viesi var izbaudīt īstu greznību – no numuriņa loga vērot zivis, izmantot personīgā sulaiņa pakalpojumus, kas viesu rīcībā ir jebkurā diennakts stundā, kā arī ļauties citiem luksusa pakalpojumiem, ko piedāvā smalkā viesnīca.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Viesnīcai jau piedēvēts jauns nosaukums – "zemesskrāpis", kas ir rotaļīga variācija no vārda debesskrāpis, skaidro CNN.

Iespaidīgā viesnīca atrodas Sunczjanas rajonā, 35 kilometrus no Šanhajas centra. Tūristi apkaimi iecienījuši skaisto ainavu un neparastās dabas dēļ.

Vērts piebilst, ka šī nav vienīgā viesnīca, kura piedāvā nakšņošanu zem ūdens. Ar citām šāda tipa naktsmītnēm vari iepazīties te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!