Foto: Shutterstock

Vai kādreiz esi ceļojis viens pats bez draugiem? Ja nē, varbūt ir vērts šo iespēju apdomāt? Patstāvīgā ceļojuma laikā neizbēgami vēl labāk iepazīsi sevi, palielināsi sarunu un iepazīšanās iespējas, citām acīm ieraudzīsi izvēlēto pilsētu un pasauli kopumā. Ja šo ceļojuma veidu plāno izmēģināt pirmo reizi, droši vien vairāk būs piemērota kompakta, draudzīga pilsēta, kas var piedāvāt interesantas vērtības. Tieši tāda ir Vācijas ceturtā lielākā pilsēta Ķelne, kas ar pievilcīgumu, mākslinieciskumu un modernumu bieži vien konkurē ar Minheni un Berlīni. Ko interesantu tajā var apskatīt?

Ceturtā lielākā pilsēta valstī ir īpaša ar māksliniecisko un liberālo atmosfēru, kā arī draudzīgo raksturu. Ķelne ir pievilcīga ar savām mākslas galerijām un muzejiem, dzīvās mūzikas vakariem. Vietējie iedzīvotāji, kuru šeit ir vairāk par 1 miljonu, īpaši mīl savu pilsētu, bet, pamanot bārā vai uz ielas vientuļu cilvēku, obligāti painteresēsies un piedāvās kompāniju. "Ķelne ir sajūta," teic vietējie, bet, vai patiešām, – atliek pārliecināties pašam!

Slaveno Ķelnes katedrāli jāapskata pašu pirmo. Tas ir visslavenākais piemineklis visā Vācijā. Šo milzīgo, vairāk nekā 600 gadus celto gotiskā stila šedevru dienas laikā apmeklē vairāk nekā 20 000 apmeklētāju. Apskati dzīvo majestātiskuma gleznu, kas saņēmusi UNESCO mantojuma zīmi. Šīs pilsētas orientieri obligāti apskati gan dienas laikā, gan tumsā. Turklāt katedrālē darbojas muzejs, bet, paceļoties augšup, var apskatīt apkārtējo panorāmu.

Foto: Shutterstock

Pavisam netālu no Ķelnes katedrāles, Reinas upes krastā, stāv ovāla, ar stiklu klāta ēka, kuras iekšpusē atrodas saldumu pasaules brīnums – Šokolādes muzejs. Tajā var iepazīties ar 3000 gadu ilgo šokolādes vēsturi – no Kolumba līdz pat rūpnieciskajam produktam, ko visas pasaules priekam var iegūt ne tikai dievi un turīgie, bet arī parastie pircēji. Spilgtākie muzeja akcenti – īsts tropiskais dārzs, kurā tiek audzēta kafija, šokolādes strūklaka, ēdamie šokolādes suvenīri muzeja veikaliņā.

Kompaktajā Ķelnes vecpilsētā varēsi aplūkot Rātsnamu – senāko Ķelnes ēku, elfu (ko vēl dēvē par pilsētas izveidotājiem) figūrām rotātas strūklakas, apmeklēt ēkas, kas atgādina par viduslaikiem, ar tajās esošām kafejnīcām, modes veikaliņiem, galerijām. Ļauji sev paklejot pa akmens celiņiem, atklājot kaut ko jaunu, – vēl vienu muzeju, kuru Ķelnē ir vairāk par 20, simpātisku skvēriņu vai omulīgu sānieliņu, kurā uziesi dzīvās mūzikas stūri, piemēram, leģendāro "Blue Shell" ģitāras skanējuma institūciju vai ne tikai mūzikas, bet arī teātra kafejnīcu "Gloria".

Ja tomēr šajā pilsētā uzturies ilgāk un ir vēlēšanās apskatīt vēl pāris skaistākās vietas un izbaudīt tipisku dienu šeit, te atradīsi arī citas idejas brīvdienu pavadīšanai.

Padari savu izbraukumu par mazu iepriecinošu brīnumu, iepazīsties ar vietējiem, piedzīvo daļiņu no senās Vācijas metropoles dzīves!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!