Foto: Kadrs no video

Visai unikāls skats paveras tiem, kas nonākuši Kalifornijā, ASV, pie ezera, kas plašāk pazīstams pēc nosaukuma "Berryessa". Tur atrodas neparasts caurums jeb "ūdenskritums" bezdibenī.


Vietējie gadu gaitā to saukuši visādi – arī par Svēto caurumu. Šis caurums ir daļa no "Monticello" dambja, kas celts 60. gados, skaidrots "Atlas Obscura".

Tam gan ir nedaudz praktiskāks izskaidrojums, nekā vienkārši skaists dambja papildinājums. Kad ūdens līmenis ezerā uzkrājies jau pietiekamā daudzumā, tas gāžas lejup pa 22 metrus plato un 75 metrus garo cauruli. Tālāk ūdens veic vairāk nekā 600 metru garu ceļu līdz tuvējai upei, tā stabilizējot vienmērīgu līmeni un palīdzot novērst applūšanu, skaidro "National Geographic".

Te gan jāpiebilst, ka šo skatu, kā ūdens gāžas bezdibenī, nenāksies redzēt vienmēr – bieži vien sausajā laikā ūdens līmenis ir krietni krities, interesentiem neatklājot šo savdabīgo ainu, taču ir reizes, kad ezers iepriecina ar šo bezdibeņa "ūdenskritumu". Lai arī praktisks, tas tik un tā ir visai skaists!

Lūk, arī video:

Vērts piebilst, ka šis nav vienīgais šāda tipa veidojums pasaulē. Iepriekš "Tūrisma gids" rakstījis par līdzīgu vietu Portugālē (plašāk lasi te), savukārt visai interesantas un savā ziņā līdzīgas ir arī Ezeres neparastās slūžas, kas atgādina zvaigzni (plašāk lasi te).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!