Foto: Privātais ahīvs
Anete Ratniece ir naska ceļotāja un izmanto ikvienu brīdi, lai dotos ārpus robežām un aplūkotu ko jaunu. Pērn viņa bijusi 16 ceļojumos, tostarp septiņas reizes ceļotājai izdevies paviesoties valstī, kurā pirms tam viņa vēl kāju nebija spērusi. Aktīvā pasaules atklājēja dzīvo ar vienu mērķi – dzīves laikā paviesoties katrā pasaules valstī.

Anete cenšas izmantot visas iespējas – pateicoties dažādiem projektiem, viņa ir paceļojusi gan studiju laikā, gan bijusi kā brīvprātīgā, piemēram, Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Aktīvāk Anete ceļo aptuveni septiņus gadus, kad izmanto katras garākas brīvdienas un atvaļinājumu, lai atklātu jaunas teritorijas.

Šobrīd Anete pabijusi jau 58 valstīs, turklāt vairākās, kas ir tuvāk, neizbēgami atgriezusies vēl un vēl. Tomēr tajā pašā laikā viņa izceļ: "Kad tu sāc braukt uz vienu un to pašu vietu, tu vairs tam neredzi jēgu, bet vismaz man ceļošana nozīmē savas komforta zonas paplašināšanu. Ja tu 10. reizi brauc uz Tenerifi, tas ir tas pats, kas aizbraukt uz laukiem, – tev jau viss ir zināms. Bet, ja tu neizkāp no komforta, tu neaudz."

Lai arī neskrien tikai pēc konkrēta skaita un vienmēr cenšas valsti maksimāli labi iepazīt, viņa ir apmierināta ar savu apmeklēto valstu bilanci. "Es savā mūžā apceļošu katru pasaules valsti. Tas ir mans mērķis, un es pie tā pieturēšos, protams, saprāta robežās, bet tas mani motivē. Pati esmu gandarīta – tas ir galvenais! Ceļošana – tā ir izaugsme. Citi dodas uz semināriem, es ceļoju. Es esmu vidējais latvietis, bet tomēr mazliet citādi redzu lietas, un mans viedoklis, iespējams, ir atšķirīgs."

Kā Anete izvēlas konkrēto galamērķi? Viņa meklē izdevīgus piedāvājumus un pēc tiem arī vadās. "Mani nevar aicināt ciemos, jo es arī aizbraukšu," smejas Anete. Ceļotāja teic, ka intensīva ceļošana nav viņas lauciņš – viņa necenšas tikai "atzīmēties" katrā valstī. Ja ir iespēja paceļot vairākus mēnešus no vietas, viņai labāk patīk aizbraukt, izbaudīt un atgriezties mājās, sagremojot visus iespaidus, lai pēc tam šo ciklu varētu atkārtot. "Nevar braukt uz trim nedēļām un, piemēram, Āzijā apskatīt trīs valstis – tas nav skrējiens pēc miljona. Varbūt es tā domāju, jo man ir cits mērķis, proti, iepazīt. Es nebraucu kaut kur, lai varētu ielikt smuku bildi sociālajos tīklos. Protams, man ir mērķis apskatīt katru valsti, bet es cenšos to darīt pārdomāti un strukturizēti."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!