Foto: Privātais arhīvs
Nav šaubu, ka Covid-19 izplatība pasaulē izjauca daudzu plānus – jā, arī ceļotāju. Atcelti braucieni, neizdzīvoti piedzīvojumi, protams, arī lielāki vai mazāki zaudējumi. Kā vīruss ietekmē latviešu ceļotājus? Kā viņi pavada šo laiku? Cik cerīgi skatās uz nākotni, bet kur vēlētos doties? Skaidrs ir viens, lai arī spārni ir apcirsti, ceļošanas dzirksts nekur nav zudusi.

Alīna Andrušaite, "sapnumedniece.lv"

Alīnai, kura kopā ar vīru Jēkabu veido iecienīto ceļojumu blogu "sapnumedniece.lv", martā bija paredzēti vairāki braucieni viens pēc otra – uz Ņujorku, Parīzi un Briseli, tos, protams, visus nācās atcelt. Par laimi, lielāko daļu līdzekļu izdevās atgūt, jo, tā kā pasākumi bija trešo pušu organizēti, tie kvalificējās apdrošināšanas gadījumam. Daļu viesnīcu rezervāciju varēja atcelt, bet citas nāca pretī un atgrieza naudu un izmantotos lojalitātes punktus, neskatoties uz to, ka atcelšanas termiņi bija pagājuši.

Jēkabs tajā laikā bija Indijā, un atpakaļceļa biļetes martā sākotnēji bija ar sarežģītu konstrukciju, daudzām pārsēšanām. Tika nolemts tās neizmantot, jo pa ceļam sanāktu izlidot cauri vairākiem vīrusa "karstajiem punktiem". Tika nolemts pārplānot daļu brauciena pa zemi – līdz Mumbajai, tālāk caur Abū Dabī un ar tiešo reisu uz Rīgu, atgriežoties neilgi pirms robežu slēgšanas. Pēc tam abi ievērojuši pašizolāciju, kā arī uz pašizolācijas beigām veikuši testus – tie bija negatīvi. Citi braucieni abiem nebija saplānoti.

Šobrīd laiks tiek pavadīts strādājot – martā un aprīlī bija ārkārtīgi noslogota sezona darbā, un nevienu brīdi abi nav saskārušies ar sociālajos tīklos aprakstīto garlaicību, tieši otrādi, darba stundas bija pat vēl garākas nekā ikdienā. Šobrīd abi turpina strādāt no mājām, kas Alīnai ir ikdiena arī ārpus pandēmijas laika, bet Jēkabam mazliet jaunums.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!