Svētki vien rokas stiepiena attālumā! Pilsētas viena pēc otras atrādījušas savus glītos svētku ancukus un spožās rotas. Šoreiz kārta virtuāli izstaigāt Saldus pilsētas ielas.

Pirmajā adventē bez publiska pasākuma Saldus pilsēta iemirdzējās svētku rotā. Šogad lampiņas tika iedegtas vairākās Saldus pilsētas eglēs – pie autoostas, pie Saldus Mūzikas un mākslas skolas, kā arī "Pasaules malā" pie Saldus burtiem. Krāšņi iemirdzējās arī pārējie Ziemassvētku rotājumi Saldus pilsētā – lampiņu virtenes rotā gan apgaismojuma stabus, gan ēkas un kokus, kā arī svētku dekorācijas izvietotas dažādās pilsētas vietās, "Tūrisma Gidam" pastāstīja Saldus novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Šteina.

Šogad laukums pie Mūzikas un mākslas skolas pārtapis par mazu brīnumzemi, bet, kā jau katru gadu, O. Kalpaka laukumu rotā lampiņas uz māju jumtiem, padarot to par svētku pasaku valstību.

Savukārt no 21. līdz 27. decembrim īpaši iemirdzas arī M.Čaklā skvērs. M. Čaklā skvērā gaismu instalācijas būs apskatāmas visas nedēļas garumā, katru vakaru un visu nakti, tāpēc Saldus novada pašvaldības pārstāvji aicina atrast labāko mirkli, kad skvērā būs vismazāk cilvēku, lai mierīgi varētu izbaudīt gaismu spēles.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!