Foto: DELFI
Ieva un Brigita Stalidzānes ir Salaspils puķu meitenes, daudzi viņas zina pēc puķu koppasūtījumiem. Māte un meita, kam puķes ir sirdslieta. Jūnijā viņu dārzā pasakaini krāšņi zied vairāk nekā 200 dažādu šķirņu peonijas, jūlijā ziedus raisa lilijas un citas puķes, bet rudenī un pavasarī viņu sētu pārpludina cilvēku pūļi, jo abas līdz pat vēlai naktij izsniedz augu pasūtījumus.

Ikdienā Ieva strādā Salaspils novada domē, kur viņa ir administratīvās komisijas priekšsēdētāja, savukārt viņas mamma Brigita, sieviete labākajos gados, ir Ulbrokas vidusskolas dārzniece. Koppasūtījumu grupās abas dāmas apbrīno daudzi, un ne velti, jo pēc sava pamatdarba viņas atrod laiku un spēku, lai ne tikai rosītos savā dārzā, bet arī atbildētu visiem augu gribētājiem. Un, kad viņu sētā rudenī vai pavasarī ieripo augu busiņš, tad sākas lielie darbi, kad viss tiek kārtots, pārstādīts lielākos podos, dalīts visiem augu gribētājiem, nemaz nerunājot par simtiem paciņu, kas jānosūta tiem, kas paši nevar atbraukt uz Salaspili.

Pie Ievas un Brigitas ciemojos jūnija izskaņā – laikā, kad dārzā ziedus raisa pēdējās peonijas.

Kā stāsta Brigita, šajā mājā ģimene dzīvo jau piektajā paaudzē. Sākumā rajonā no privātmājām nebija ne vēsts, te bijusi pļava, bet tad tās sākušas augt kā sēnes pēc lietus. Viņu māja bijusi pilsētniekiem netipiska – vēl pirms dažiem gadiem viņi šeit turējuši gotiņu, taču sapratuši, ka vairs nav nedz spēka, nedz laika, lai par to rūpētos. Tagad palikušas Indijas skrējpīles, kas arī mūsu ciemošanās laikā rosās pa visu dārzu. Tās ģimenei ir liels atspaids, jo palīdz apkarot gliemežus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!