Patiesi veselīga atpūta ir tā, kas pavadīta svaigā gaisā, īpaši pēc kārtīgām Ziemassvētku vakariņām ar ģimeni. Dodies uz Mazsalacas audiovizuālo pastaigu taku "Ziemassvētki Mazsalacā 2021", kur sajutīsi neviltotu svētku prieku! Svētku taka būs pieejama 2021. gada 24. un 25. decembrī Mazsalacā, kad divu dienu laikā no pulksten 16 līdz 22 būs iespēja izstaigāt īpaši veidotu svētku maršrutu, kurā izvietotas astoņas audiovizuālas vides instalācijas.

Takas maršruts sāksies ar Parka ielu, turpināsies cauri Mazsalacas centram un noslēgsies Baznīcas ielā, kur pēdējā vides instalācija atradīsies Mazsalacas Sv. Annas luterāņu baznīcā.

Košās instalācijas būs nosauktas latviešu sakāmvārdos, kas mudinās skatītājus domāt par sakāmvārdu nozīmi latviešu kultūrā un mūsdienu cilvēka garīgajām vērtībām. Tās būs izrotātas, izgaismotas, apskaņotas un sižetiski stāstošas, piemēram, instalācijai Sv. Annas luterāņu baznīcā dots nosaukums "Ko nedrīkst gaismā darīt, to nedari tumsā", un tās ietvaros norisināsies īss audiovizuāls šovs. Savukārt instalācija "Adata siena kaudzē" ļaus apmeklētājiem, noskenējot QR kodu, piedalīties konkursā un laimēt pārsteiguma balvas.

Jau otro gadu pastaigu organizē Mazsalacas Kultūras centrs sadarbībā ar LKA Latvijas Kultūras koledžas studentiem un mentoriem, kā arī ar Valmieras novada pašvaldības atbalstu. Vides instalācijas ir Kultūras koledžas studentu un mentoru veidotas, ar vēlmi radīt prieku un svētku sajūtu Mazsalacas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem.

Aktuālajai informācijai par pasākumu iespējams sekot līdzi pasākuma "Facebook" lapā "Ziemassvētki Mazsalacā 2021".

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!