Foto: Privātais ahīvs
No dekrēta uz dekrētu, tad mājsēdes – kāre pēc īsta piedzīvojuma bija neapturama. Tā Karina Nikolajeva ar vīru Jevgēniju un trīs bērniem devās uz Norvēģijas fjordiem. Pati smejas, ka tas ir tuvākais, ko varējuši izdomāt. Un vai nav īsts piedzīvojums doties ar mašīnu, kam pamatīgi piekrāmēts pat jumta bagāžnieks, līdzi ņemot bērnus un ticību, ka šis būs patiesi fantastisks ceļojums? Skaista daba, laipni cilvēki un pat laimīgas govis: protams – šis izbrauciens aktīvajai ģimenei paliks atmiņā uz mūžu.

Bagāžniekā gan T krekli, gan cimdi

"Ceļojumu ieplānojām jau decembrī. Ļoti gribējās kaut kur aizbraukt. Skatījāmies daudz ceļojumu video "YouTube", kaut kā Norvēģija ļoti iekrita sirdī. Nodomājām – kāpēc gan nepamēģināt," stāsta Karina, kura piebilst – viņi esot aktīva ģimene un brīvdienas nekad nepavadot mājās. "Vienalga, vai tā ir ziema vai rudens – vienmēr kaut kur braucam. Šoreiz gribējām kaut kādu piedzīvojumu." Tieši tādēļ vecāki nemaz nenobijās ceļojumā ņemt arī bērnus, kuri jau ir pieraduši apceļot Latviju un nemaz nebaidās no dabas niķiem.

Karina stāsta, ka šo ceļojumu plānoja ne vien ilgi, bet arī rūpīgi: "Ir jāparedz pilnīgi viss. Īpaši tādēļ, ka braucām ar bērniem. Jābūt gatavam jebkurai situācijai. Norvēģijā ir arī ļoti mainīgi laikapstākļi, tādēļ jau kopš marta pirkām drēbes un apavus, kuri derētu gan saulainai dienai, gan lietainam un vēsam vakaram." Un patiešām viss noderēja. "Ļoti svarīgi ir ērti apavi – daudz jāstaigā, jākāpj, tas nav viegli. Beigās jau pats nevarēsi izbaudīt ceļojumu, ja nebūs labu apavu. Kājas saberzīsi un vakarā pat vīna glāzi neizbaudīsi," uzsver Karina.

Viņa atceras, ka jau pirmajā dienā nācies nemitīgi pārģērbties: "Atbraucot uz Oslo, bija karsti, bet, kad devāmies uz mūsu pirmo nakšņošanas vietu, kļuva arvien vēsāks. Kaut arī temperatūra mainījās pakāpeniski, apģērbus nācās mainīt vairākas reizes dienā. Sākumā mums bija krekliņi, tad jau bija jāvelk jaciņas, pēc tam virsjakas. Bērni beigās vēl cimdus prasīja." Vārdu sakot, ir jāņem tik daudz, lai pietiek jebkurai dzīves situācijai. Karina gan pajoko, ka bez vīra viss tik labi nebūtu izdevies. Tieši Jevgēnijs izplānojis gan maršrutus, gan ceļojuma ēdienkarti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!