Talsos, pie Vilkmuižas ezera, atklāts jauns bērnu rotaļu laukums, kurā savienota māksla, rotaļa un vietas identitāte. Labiekārtojums vienlaikus funkcionē arī kā vides objekts un jauna satikšanās vieta pilsētā, informē projekta autore arhitekte Ilze Rukmane-Poča, arhitektu birojs "Balta Istaba". Jaunā vieta ir ne tikai skaists un funkcionāls rotaļu laukums, bet arī neparasts vides objekts, ko vērts aplūkot.

"Iedvesmojoties no apkārtējās ainavas, dabas formām un vēsturiskā konteksta, rotaļu laukums veidots kā viļņojošs ezers ar augiem, fosilijām, gliemežiem un ūdensrozēm," jauno objektu pilsētā raksturo Rukmane-Poča. "Zemūdens pasaules tēli aicina jaunākos apmeklētājus ienirt fantāziju pasaulē un fiziski darboties – taustīt, pētīt, skriet, lēkāt, rāpties, mīļot, komunicēt un priecāties."

Rotaļu laukums ir daļa no vērienīgā "Aktīvās atpūtas zonas attīstība pie Vilkmuižas ezera Talsu pilsētā" labiekārtojuma plāna, kuru pakāpeniski plānots realizēt tuvākajos gados, domājot par veselīgu un aktīvu atpūtu pilsētvidē.

Rotaļu laukuma projekta autori ir arhitektu birojs "Balta Istaba", arhitekte Ilze Rukmane-Poča, Lindija Reinfelde-Miteniece, māksliniece – tēlniece Liene Mackus sadarbībā ar ainavu arhitekti Indru Ozoliņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!