Foto: Privātais arhīvs
No malas var izskatīties, ka Emīlija Malinauskaite un viņas ģimene dzīvo kā pasakā – viņi apmeklē visskaistākās vietas un ierodas tur ar savu personisko katamarānu. Un, lai arī jaunā sieviete pasmaida par šādu viedokli un stāsta, ka tas notiek realitātē, nevis pasakā, tāda dzīve viņai ļoti patīk. Lieliski laikapstākļi, mīļotā ģimene un bezgalīgi ceļojumi – kas var būt labāk? "Šobrīd tas ir tieši tas, ko mēs gribam," saka Emīlija.

Ceļot Emīlijai patīk jau no bērnības – viņa uzaugusi ģimenē, kurā naudu vairāk tērēja dažādiem ceļojumiem, nevis materiālām lietām.

"Mans draugs aiz savas valsts robežām nodzīvojis vairāk nekā pusi dzīves. Iespējams, tāpēc mēs abi esam klejotāji, kas nespēj ilgi palikt vienā vietā," stāsta Emīlija. "Visvairāk man patīk ceļot turp, kur ir silti. Lai arī man nebūtu nekas pretim peldēšanai gar ledājiem, taču ne šobrīd."

Dzīvojot Kolumbijā un Meksikā, kur ģimene pavadīja pusotru mēnesi, radās ideja ar laivu apbraukt apkārt zemeslodei, kas ļautu bez apstājas iepazīt jaunas vietas.

"No idejas par ceļojumu apkārt pasaulei līdz tās realizācijai pagāja divi gadi," atceras Emīlija. "Pirms tam mēs vairākkārt esam īrējuši motorlaivas, ar kurām nokļuvām mūsu mīļajā Korsikas salā. Es vienmēr ar prieku tur atgriežos, par to mums ir tikai labākās atmiņas. Vēlāk īrējām buru laivas. Tas jau bija vairāk nekā ceļojums bez mērķa – vienkārši gribējām izmēģināt laivas un iemācīties burāt pēc iespējas labāk."

Pēc Emīlijas teiktā, kad nolēma par ceļojumu apkārt pasaulei, nebija vajadzīga īpaša sagatavošanās. Viņai pašai ir liela burāšanas pieredze, šajā jomā sieviete darbojas kopš 2016. gada, bet viņas draugs uzaudzis Francijas dienvidos un arī labi pārzina kuģošanu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!