Foto: Shutterstock
Iepazīšanās brīdī vaicāts jautājums par nodarbi, kam tiek veltīts brīvais laiks un kas sagādā tikai prieku, var šķist kā eksāmens. Nav patīkami skaļi atzīt, ka brīvais laiks pazūd interneta plašumos. Bet uz jautājumu par nedēļas nogales plāniem atbildēt ar "tādu nav" ir neērti. Ko darīt?

Intereses no hobijiem atšķiras ar to, ka intereses saistās ar tēmu, par ko patīk domāt, lasīt, runāt, bet hobijs ir aktīva darbība, ko patīk veikt. 2016. gadā veiktā aptaujā noskaidrots, ka 20 procentiem respondentu nav hobiju un 24 procentiem ir tikai viens. Cipari liek domāt, ka hobiju neesamība ir normāla gan allaž trūkstošā laika, gan "īstā" neesamības dēļ.

Nekas neinteresē

Nevēlēšanās izmēģināt jaunas lietas var būt saistīta ar bailēm no neveiksmes. Tie ir priekšstati, ka vienmēr ir jābūt produktīvam, tāpēc šķiet, ka nodarbes bez mērķa ir laika un līdzekļu izšķērdēšana. Protams, katram cilvēkam ir savs stāsts, pieredze un iemesls; šie ir biežākie cēloņi, kāpēc var izrādīties, ka pieaugušais palicis bez sava hobija vai aizraušanās.

Depresija ir viens no skarbākajiem iemesliem, kas var cilvēkam laupīt spēju un vēlmi pēc kaut kā tiekties, kaut ko gaidīt un, protams, baudīt.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!