Foto: Leonardas Borotinskas
Jau trešo gadu pēc kārtas Lietuvas dzelzceļš (LTG) aicina ienirt īstā Ziemassvētku pasakā, ceļojot ar īpaši svētkiem izdekorētiem vilcieniem. Tie kursēs no 1. decembra līdz 7. janvārim.

Šogad LTG nodrošināja četrus Ziemassvētku vilcienus, kas kursēs četros maršrutos: Viļņa-Kauņa, Viļņa-Klaipēda, Viļņa-Traķi, kā arī Viļņa-Mockava (Lietuvas ciemats Polijas pierobežā).

Vilcienu rotāšana Ziemassvētku tematikā lietuviešiem jau kļuvusi par tradīciju. Arī šogad ikviens – tiesa, savlaicīgi iegādājoties biļeti – var ļauties svētku atmosfērai, braucot kādā no četriem maršrutiem.

Florists un dekorators Mants Petruškevičs Lietuvas sabiedriskajam medijam pastāstīja, ka vilcieni ir rotāti ar dažādiem Ziemassvētku simboliem. Kopumā ieturēts Austrumu ekspreša stils, kurā gaumīgi savijas greznums un senatnīgums. Vilciena vagonos ir gan izrotātas eglītes, gan ar samtu pārvilkti beņķi, gan rakstaini paklāji, ziedi un svētku lampiņas – viss kopā izskatās gluži kā Ziemassvētku pasakā!

Biļetes uz Ziemassvētku vilcienu var iegadāties šeit, turklāt tas jādara savlaicīgi, jo pasakainie braucieni ir ārkārtīgi pieprasīti. Pēc "LTG Link" datiem, pēdējo divu gadu laikā svētku vilcienos vizinājušies vairāk nekā 74 tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!