Foto: Shutterstock
Mums, Latvijā, gadā ir kopumā desmit valsts svētku dienas, kas kalendārā iezīmētas ar sarkanu un ir oficiālas brīvdienas. Ne daudz, ne maz – vidēji, kā daudz kur pasaulē. Taču reizēm tā noderētu vēl kāda nacionālā brīvā diena "ekstra"…

Mums ir brīva Jaungada diena, Lieldienas, tā sauktie "maija svētki" – 1. un 4. maijs, Jāņi, Latvijas Republikas proklamēšanas diena 18. novembrī, Ziemassvētki un Vecgada diena gada nogalē. Pārējā laikā Latvijas iedzīvotāji godprātīgi strādā un atpūšas tikai oficiālajos atvaļinājumos. Taču reizēm tā noderētu viena brīva diena pēc kāda specifiska pasākuma vai notikuma, tāpēc izveidojām ieteicamo brīvdienu sarakstu. Kā zināms, katrā jokā ir daļa patiesības. Kas zina, varbūt drīz vien uzzināsim par jaunām tautas iniciatīvām?

Nodokļu deklarācijas

Ļoti noderētu brīva diena 1. martā, kad sākas iedzīvotāju ienākumu deklarācijas iesniegšana. Lai arī visas iesaistītās iestādes vienā balsī aicina deklarāciju iesniegt kādā citā datumā, latvieši spītīgi šturmē VID mājaslapu uzreiz pēc pusnakts, to likumsakarīgi "uzkarinot". Tā kā šādā kaitinošā un nervozā atmosfērā pastrādāt nav iespējams, mēs ieteiktu 1. martu izsludināt par brīvdienu, kad nepacietīgākie varētu bez sirdsapziņas pārmetumiem spiest pogu "Iesniegt deklarāciju" kaut vai 24 stundas no vietas, bet pārējie izmantot šo laiku mierīgai deklarācijas melnraksta sagatavošanai, lai bez stresa iesniegtu to, piemēram, 10. martā. Vai jebkurā citā gada dienā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!