Yamaha mūzikas skola ir alternatīva parastajām mūzikas skolām. Mūsu pieeja krasi atšķiras no tā, ko māca publiskajās skolās. Ar spēcīgu uzsvaru grupas muzicēšanā, improvizācijā un populārajā mūzikā, Yamaha mūzikas skolas piedāvā visaptverošu muzikālo izglītību dažādos mūzikas instrumentos visiem vecumiem - sākot no 4 mēnešiem līdz pat sirmam vecumam.

Īpaši izglītoti mūzikas pedagogi atvēl telpu skolnieku vēlmēm un ierosmēm. Improvizēšana, aranžēšana un citas kreatīvas tehnikas papildina mācību stundu saturu. Turklāt dažādi mūzikas stila virzieni un laikmeti tiek akceptēti kā pilnīgi līdzvērtīgi.

No 4 mēnešu vecuma domātās programmas galveno tēlu - baltu, pūkainu ronīti sauc Robis. Ar vienkāršu stāstu palīdzību programmā „Robis" muzikāli tiek izzināta pasaule un apgūtas bērnu attīstības pakāpes.

Programmā „Mazulis un mūzika" no 18 mēnešiem, kopīga dziedāšana, dzejoļu skaitīšana, ilustrāciju vērošana mācību grāmatās palīdz attīstīt runāt prasmi, fantāziju un spēju izteikties. Mūzika tiek savienota ar kustībām, dejošanu, pirkstu spēlēm un rituāliem.

Programma „Mūzikas brīnumzeme" ir paredzēta bērnu muzikālajai audzināšanai vecumā no četriem līdz sešiem gadiem. Intensīvi nodarbojoties ar mūziku, bērni rotaļīgi attīsta spējas, kas viņu dzīvē būs svarīgas: ieklausīšanos, rēķināšanos ar citiem, toleranci, līdzjūtību un koncentrēšanās spējas.

No 6 gadu vecuma var apgūt blokflautas spēli. Programmas mācību repertuārs ir ļoti daudzveidīgs - no tautas un klasiskās mūzikas līdz populārajai mūzikai un avangardiskām skaņu spēlēm.

YAMAHA mūzikas skola piedāvā divas programmas: Fun KEY Kids (Jautrie taustiņi) - bērniem no 6 līdz 8 gadiem un Fun KEY (Taustiņistrumentu spēle) - bērniem no 8 gadiem , jauniešiem un pieaugušajiem - bez vecuma ierobežojuma. Nodarbības notiek nelielās grupās. Īpaša uzmanība tiek pievērsta muzicēšanai ansamblī un improvizācijai, kas veicina savstarpēju komunikāciju un spēju sadarboties.

Bērni, salīdzinoši ar parastajām mūzikas skolām, krietni brīvākā gaisotnē var apgūt ģitāras spēli no 8 gadu vecuma, kā arī gūt nelielu ieskatu mūzikas pamatos. Yamaha mūzikas skolas ir viena no retajām vietām, kur pieaugušie no profesionāliem pedagogiem var apgūt ģitāras spēli strukturētā veidā.

1954. gadā Japānā tika izveidota mūzikas izglītības sistēma, kas nes Yamaha vārdu. 1967. Gadā Yamaha mūzikas skolas sāka savu darbību arī Vācijā un pēc tam arī citās pasaules valstīs. Yamaha mūzikas skolu pamatā ir unikāla metodika, kas nodrošina muzikālo attīstību visas dzīves garumā, sākot no 4 mēnešu vecuma līdz pat sirmam vecumam. Programmu galvenais mērķis - muzicēt ar prieku jebkurā vecumā. Jau 5 gadus arī daudzās Latvijas pilsētās izveidotas Yamaha mūzikas klases, kurās strādājot un nodarbības apmeklējot, gūst prieku gan pedagogi, gan audzēkņi!

YAMAHA mūzikas skolas nodarbības ir domātas ikvienam mūzikas mīļotājam, neatkarīgi no vecuma un iepriekšējas muzikālās pieredzes. Tā ir iespēja satikt draugus, kopīgi muzicēt, iegūt jaunu pieredzi un pozitīvas emocijas! Mācīties mūziku nekad nav bijis vēl aizraujošāk un sākt vēl vienkāršāk. Vairāk informācijas meklējiet  www.yamahaskola.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!