Foto: LETA

3. maijs – datums, kuru pie frakcijām nepiederošais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš oficiāli pieteicis kā savas partijas dibināšanas dienu, – no astroloģijas viedokļa raugoties, izvēlēts ļoti neveiksmīgi. Lūk, kā šo situāciju komentē un notikumu attīstību prognozē sertificēts astrologs–numerologs Kristaps Baņķis.

Partijas dzīvē ir trīs datumi, kas nosaka tās eksistenci. Mērķus un sasniegumus:

  1. Partijas kongress – svarīgākais starts.
  2. Partijas oficiāla reģistrācija valsts iestādē – svarīgākais mijiedarbībai ar valsti.
  3. Partijas pieteikuma datums pirmajām vēlēšanām – parlamentārā ceļa pirmsākums.

Partija ir instruments konkrētu politiķu rokās, tādēļ liela nozīme ir arī tās dibinātāja horoskopam, bet šo jautājumu šoreiz neanalizēšu. Pievēršos "instrumentam".

Jāņem vērā, ka no 17. aprīļa līdz 30. jūnijam ir biznesa tukšgaitas jeb Marsa un Saturna retrogrāda (šķietami atpakaļejošas kustības) periods, kuram pievienojas dižčika laiks – superpārpratumu periods no 28. aprīļa līdz 22. maijam (Merkura cilpa). Retrogrāda Marsa laikā vīrieši nereti izdara kļūmīgus un dīvainus soļus. Lūk, viens no tiem!

Šādā laikā vēl varētu pārreģistrēt kādu jau esošo partiju, bet pieteikt kaut ko pilnīgi jaunu – nekādā gadījumā!
Kristaps Baņķis

Un tas vēl nav viss: vairs tikai retais nezina sentēvu principu, ka tukša Mēness laikā neko nevajag uzsākt, – tad, lūk, 3. maijs uzsāk dilstoša Mēness tukšo periodu – līdz pat Jaunmēnesim, kas iestājas 6. maijā. Tātad – vecs un pavisam slinks Mēness. Uz galu, uz beigām, uz noslēgumu – tādas varētu būt šā laika devīzes.

Aplūkojot detalizētāk, atklājas, ka Kaimiņa partijas dibināšanas dienā no plkst. 8:08 līdz 20:04 Mēness, nesazinoties ar citiem debesu ķermeņiem, brīvi dreifē neizlēmīgajā, ilūziju piesātinātajā un sapņainajā Zivju zīmē – ir čika laiks. Tā teikt, var jau izvēlēties neveiksmīgu datumus, bet tik neveiksmīgu vēl būtu jāpameklē!

Un to neglābs arī Saules un Jupitera savstarpējā harmoniskā saspēle plkst. 10:58 – tā drīzāk liecinās par lielummāniju, kūtrumu, slinkumu un iespēju, ka kvorumu partijas dibināšanai nedabū vai arī sanākušie tik politiski pašapmierināti murrā, ka aizmirst kādas svarīgākas lietas un darbus jau "startā".

Ko sagaidīt no šādā dienā dibināta politiska spēka? Neko konkrētu. Mūžīgas pārmaiņas. Tukšus solījumus. Pārmaiņas pārmaiņu pēc. Problēmu uzpūšanu, lai pašiem būtu par ko degt.

Jestrāku iznākumu solītu dibināšanas datums 4. maijā, taču vecs Mēness un biznesa tukšgaita tik un tā darīs savu. Variants – 3. maijā parakstīt nodomu protokolu un sanākt kopā kādā jēdzīgākā datumā, piemēram, augusta otrā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!