No 30. augusta līdz 22. septembrim gaidāms retrogrādā Merkūra periods, sniedzot situācijas atkārtojumus un pārbaudes caur analītiskās, praktiskās un izpalīdzīgās Jaunavas zīmes prizmu. Tas ne tikai testēs mūsu ikdienas rutīnu, bet arī garumgaro darbu sarakstu. Prātā veidosies plusu un mīnusu saraksts, veicot ikdienas pienākumu revīziju, lai rezultātā spētu no tā izsvītrot lieko.

Ir gaidāms īpaši nozīmīgs un vērtīgs laiks. Lai arī komunikācija ķersies un aizsākumi kavēsies – prāts būs ass kā žilete un izmanīgs kā žonglieris, savukārt aptumsumi pievienos visam nepārprotamu intensitāti un jaudu.

Tādēļ varam rēķināties ar apziņu satricinošiem notikumiem un situācijām, kas var būt gan globāla mēroga, gan arī dziļi personīgi dzīves pavērsieni un atklāsmes. Tomēr neviens šāds dzīves notikums nebūs burtiski no "zila gaisa", drīzāk jau kaut kad piedzīvots, nedaudz nojausts vai pat apzināti paslēpts sevī aiz pašapmāna maskas ar nosaukumu "tā būs vieglāk". Tagad šie pagātnes notikumi, vīzijas un ieceres tiks aptumsumu sapurinātas, radot iekšējo satricinājumu līdz tādai pakāpei, ka maskas nēsāšana nebūs vairs vieglākais, bet drīzāk jau grūtākais scenārijs. Tieši retrogrādais Merkūrs norāda, ka mūsos spēj dzimt jauna un dzīvotspējīga, saprātīga un reālistiska izpratne par sevi, savu pašrealizāciju, ikdienas dabiskajiem un nedabiskajiem pienākumiem un rutīnu un (kas ne mazāk svarīgi) ne tikai apzināties reālos soļus, bet veikt arī nepieciešamās korekcijas.

Tādēļ šajā laikā ir ieteicams:

  • pārskatīt senāk aizsāktus projektus, veikt labojumus visu veidu dokumentācijā;
  • pabeigt atliktos darbus, kas ir sīkumaini, piņķerīgi un prasa lielu uzmanību;
  • pedantiski izlabot visas kļūdas un nepilnības kā finanšu pārskatos, tā rokdarbos;
  • tīrīt un kārtot aizputējušos stūrus un kaktus, gan burtiski, gan pārnestā nozīmē;
  • vairāk nodoties darbam nekā izklaidēm;
  • pārskatīt savu ikdienas rutīnu un ritmu – veikt nepieciešamās korekcijas, sākot ar sporta nodarbībām, diētas plāniem, beidzot ar bērnu audzināšanu, mājas uzkopšanu un darba pienākumiem;
  • mācīties, lasīt, kā arī ļauties konstruktīvai pašanalīzei (ne paškritikai);
  • ļauties dobju rušināšanai un mājas mīluļu apčubināšanai;
  • pārjautāt un precizēt, vai esi pareizi sapratis sarunas partneri;
  • elpot lēnāk un dziļāk, nekā esi ieradis.

Šajā periodā būs tik sakāpināts pragmatisms, ka var nākties saskarties ar tautas patiesību, ka skopais maksā divreiz – gribot ietaupīt, liela iespēja tikt pie brāķa vai zemas kvalitātes preces. Tādēļ nav ieteicams veikt lielākus pirkumus (automašīnu, telefonu, datoru, lietas saimniecības vajadzībām), kā arī sākt kaut ko pavisam jaunu.

Varam rēķināties ar apziņu satricinošiem notikumiem un situācijām, kas var būt gan globāla mēroga, gan arī dziļi personīgi dzīves pavērsieni un atklāsmes.
Jana Reķe

Testa situācijas, notikumi, sarunas, pārpratumi, domas un apsvērumi būs vērsti uz to, lai ieviestu tavos darbos, plānos, galvā un vidē reālismu, saprātīgumu, kārtību un tev atbilstošu ikdienas rutīnu.

Savukārt, ja tu neļausies notikumu un situāciju korektīvajai ietekmei, var ieslēgties destruktīvie scenāriji. Šādā gadījumā vari saskarties ar sevis un citu kritiku, skopumu, nenovēlību, aprēķinu, izmantošanu, nespēju saskatīt kopainu un atslābināt prāta skrējienu.

Šā laikposma nolūks ir pārliecināties:

  • vai tu esi pareizais cilvēks īstajā vietā?
  • vai tavi ikdienas pienākumi ļauj tev pilnībā realizēties?
  • vai varbūt tev ir laiks atbrīvot savā dzīvē laiku un vietu kādiem jauniem aizsākumiem?

Tādēļ vērosim notikumu dabu un raksturu, ieklausīsimies savos un citu cilvēku vārdos, apzināsimies savas emocionālās reakcijas, lai nepalaistu garām norādes. Lai atklājumiem bagāts šis sevis izziņas, testu un pārbaužu laiks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!