Foto: Shutterstock
Veiksme. Ko nozīmē šis jēdziens vispārpieņemtajā cilvēku izpratnē? Domāju, ka, skatoties uz šo jēdzienu vispārīgā nozīmē, atbilde būs – veiksme ir tas, ka notikumi un situācijas ap cilvēku risinās tā, kā to pieprasa viņa iekšējā pasaule. Tad, kad cilvēkam ir prieks dzīvot, radīt ko jaunu un kad mūsu pūles un enerģija dod lielu pozitīvu atdevi. Turpmāk rakstu sērijā aplūkosim veiksmes aspektus, formulas un to pielietojumu.

Laime ir vairāk kaut kas statisks, bet veiksme ir mūsu izpratnē pozitīva tālākattīstība. Principā to var nosaukt par radošu, pastāvīgā attīstībā esošu iekšējās un ārējās pasaules saskaņu.

Tomēr mēs katrs esam individuāls, un mūsu uzskati par veiksmi var būt ļoti dažādi. Vienam ienākums 500 eiro mēnesī ir veiksme, otram sakāve un nelaime, vienam veiksme ir sieva–topmodele, otram labāk kārtīga saimniece, bet trešajam – labi, ka vispār kāds ir gultā blakus...

Cilvēki, kas kaut cik saprot individuālo un kolektīvo psiholoģiju, piekritīs, ka veiksmes esamībai un iekšējai apliecināšanai nepieciešami daudzi saskaitāmie:

  • ārējo haotisko apstākļu sakritība ar mūsu iecerēm,
  • pietiekams enerģijas daudzums, lai veiksmīgais notikums iestātos,
  • mūsu zemapziņas un apziņas saskanīga mijiedarbība,
  • "pareizo" cilvēku iesaistīšanās veiksmīgajā notikumā,
  • mūsu un apkārtējo cilvēku mentālā tīrība veiksmīgo notikumu laikā,
  • mentālā, astrālā un cita drošība, lai veiksmīgais notikums nenojuktu,
  • karmisku slimību un iekšējo bloku neesamība,
  • pareizas ambīcijas,
  • savlaicīga un pareiza motivācija
  • un citi – gan ārējie, gan iekšējie – veiksmīgo notikumu iespaidojošie apstākļi.

Katru minēto apstākli vai prasību vēl var sadalīt atsevišķos segmentos, un arī katram no segmentiem jābūt pakārtotam veiksmīgajam notikumam.

Secinājums – lai veiksme "iestātos", nepieciešams sevī un apkārtējā pasaulē rast un aktualizēt daudzus saskaitāmos. Protams, ir iespējas tos apvienot un panākt veiksmīgu notikumu gaitu ar ekskavatora, nevis lāpstas palīdzību, taču arī tāda pieeja prasa laiku un enerģiju.

Jebkurā gadījumā – ir ļoti svarīgi zināt, kādā veiksmes "sadaļā" mēs gatavojamies strādāt: ar ģimeni vai pārticību, ar veselību vai sociālo komunikāciju, vai ar kaut ko citu.

Mani uzjautrina manu "kolēģu" reklāmu vispārīgie apgalvojumi – "kodēju uz veiksmi", "piesaistu veiksmi" u.tml. Netiek konkretizēts, tieši kādu veiksmi un kādā dzīves sadaļā nodrošina "speciālists", netiek konkretizēts arī, kas tad, pēc meistara domām, ir piesolītā veiksme. Nav neviena no veiksmes parametriem. Bet galvenais, ka veiksmes solītājs pats neaptver, kādu pakalpojuma apjomu viņš reklamē. Kaut gan tas prasa ļoti lielu darba apjomu un laika patēriņu.

Lai nodrošinātu veiksmi, ir daudz kas jāmaina cilvēka apziņā un pasaules uztverē, – tāpēc šādi solījumi kļūst par farsu un līdzinās mīlētāja solījumam savai izredzētajai "dabūt zvaigznes no debess juma", pat neiedomājoties, cik tās zvaigznes pie tā debess juma ir stipri "pienaglotas", un nepārvaldot gravitācijas spēku neitralizēšanas tehnikas. Man kauns par tādiem kolēģiem – "vispārējās veiksmes" solītājiem un žēl klientu, kas šīm pasakām notic. Es nezinu nevienu ezotērisku skolu, kurā apmācītu tādas vispārējās veiksmes piesaistīšanas tehnikām.

Zinu (un pats arī tādu pakalpojumu varu sniegt), kā palīdzēt cilvēkam konkrētā jautājumā, konkrētu apstākļu nodrošināšanai, un par visaptverošu veiksmi to nosaukt nevar. Par konkrētu mērķu sasniegšanu gan.

Taču mūsu tēma nav par ekstrasensiem, dziedniekiem-krāpniekiem vai liekuļiem, bet par iespēju piesaistīt sev veiksmi.

Veiksme un neveiksme ir ļoti atkarīgas no mūsu iekšējām dotībām un īpašībām. No mūsu prasmes pārvaldīt notikumu gaitu un apstākļus.

Lai palīdzētu tev attīstīt šīs veiksmei nepieciešamās īpašības, es šajā rakstu sērijā došu daudz praktisku padomu. Jo ceļu uz veiksmi ir daudz.

Un bieži (ne katrreiz, protams), lai sasniegtu mērķi (veiksmi), šis ceļa gabals jānoiet nevis vienreiz, bet vairākas reizes. Katru reizi mainot maršrutus. Un iegaumējot tos.

Ceļš uz veiksmi nav priekš sliņķiem, bet motivētiem un darbīgiem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!