Foto: DELFI
Kas īsti ir mudras? Tulkojumā no sanskrita mudra nozīmē "dāvāt prieku", bet cits variants ir "zīme". Visplašākajā izpratnē mudras ir sakrāli žesti un pozas, kuras sevī nes konkrētu informāciju Visumam. Senatnē mudras izmantoja garīgās prakses laikā, lai sasniegtu noteiktu ķermeņa stāvokli un vieglāk atrisinātu psiholoģiska un emocionāla rakstura problēmas. Kāpēc gan ar šiem vingrinājumiem neaizpildīt "tukšos" brīžus darbā vai sabiedriskajā transportā?

Portāls "Fithacker.ru" piedāvā septiņas būtiskākās mudras, kuras ietekmē mūsu garastāvokli un veselību. Šis ir gadījums, kad veselība un dzīves enerģija vārda vistiešākajā nozīmē ir tavās rokās.

Pirms ķerties pie mudru praktizēšanas, vēl tikai daži padomi:

  • mudru spēka palielināšanai atceries par to regulāru izpildi, mierīgu elpošanu un taisnu muguru. Un, protams, neaizmirsti labu garastāvokli! Tieši pozitīvas domas ir šo prakšu svarīgs palīgs;
  • pirms darba ar mudrām noņem gredzenus, rokassprādzes un pulksteni. Vienā reizē var izpildīt ne vairāk kā 2–3 mudras, netērē savu enerģiju vairāk;
  • nesatraucies, ja pirmajā mēģinājumā neizdosies – kā var redzēt fotoattēlos, arī mums sākumā nemaz negāja viegli!

Mudra "Trīs kosmosa kolonnas" imunitātes paaugstināšanai

Foto: DELFI

To sauc par trīs esības jomu – pagātnes, tagadnes un nākotnes vienotības simbolu. Tā organismam sniedz milzīgu enerģijas daudzumu. Ja tev ir pazemināta imunitāte, nespēks vai problēmas ar metabolismu, praktizē šo pirkstu kombināciju.

Labās rokas vidējo pirkstu un zeltnesi uzliec uz tiem pašiem kreisās rokas pirkstiem. Kreisās rokas mazo pirkstiņu pie pirkstu pamatnes pārliec šo divu labās rokas pirkstu virspusei un piespied ar labās rokas mazo pirkstiņu. Ar kreisās rokas īkšķi un rādītājpirkstu saspied labās rokas rādītājpirksta augšējo falangu.

Puta mudra attīrīšanai no šlakvielām un toksīniem

Foto: DELFI

Šī mudra noderēs, ja sēdi uz diētas, jot tā ir arī viena no mudrām, kas palīdz notievēt. Ar lielo pirkstu galiņiem pieskaries zeltneša apakšējās falangas sānu daļai, pārējos pirkstus izplēt uz sāniem.

Ganeša mudra sirdij

Foto: DELFI

Tā ne vien uzlabo sirds un asinsvadu sistēmas darbību, bet arī vairo pārliecību par sevi un drosmi.
Saliec abu roku pirkstus un ar labo roku satver kreiso ar plaukstu, kas vērsta uz iekšpusi. Ieelpo un, atstājot rokas saāķētas, pastiep tās uz pretējām pusēm. Izelpā atkal atslābini rokas. Atkārto to 6 reizes, tad apmaini vietām roku izvietojumu un vēlreiz atkārto vingrinājumu.

Mudra "Šambalas vairogs" pret negatīvu enerģiju

Foto: DELFI

Šo mudru vēlams izpildīt trauksmes, nepārliecinātības un nervozitātes gadījumos. Tā pasargā cilvēku no ārējās negatīvās iedarbības, palīdz atjaunot spēkus, paaugstina organisma pretošanās spējas.

Lai izveidotu šo mudru, sievietes labo roku saliec dūrē, lielo pirkstu piespiež pie citiem pirkstiem. Kreisās rokas plaukstu uzliek uz labās rokas dūrē. Vīrieši to izpilda otrādi – par "vairogu" izmantojot labo roku.

Mudra "Laimes lūgšana"

Foto: DELFI

Šo sauc par mudru karalieni. Tā aizdzen no cilvēka negatīvo enerģiju, nomierina un paceļ garu. To ieteicams izpildīt, ja jūti, ka nepieciešams atbalsts un enerģētiska "piešprice". Stāsta, ka šī mudra spēj izpildīt kvēlāko vēlēšanos – tam nepieciešams vizualizēt vēlamo, kad praktizēsi šo mudru.

Abu roku pirkstus, izņemot īkšķus, saliec "grābeklītī". Ar īkšķiem sāc vilkt otras rokas mazos pirkstiņus, bet zeltnešus noliec vertikāli. Vēlams, lai tie saskartos nagiem (šo mūsu komanda atzina par visgrūtāk izdarāmo). Ar rādītājpirkstiem saķer pretējās rokas vidējos pirkstus un velc uz plaukstas centru.
Liekas, ka sarežģīti, bet tas tā tikai sākumā!

Mudra mīlestības iegūšanai

Foto: DELFI

Gribi kļūt par īstu mīlas magnētiņu? Tad šī mudra ir tieši tev! To praktizēt īpaši ieteicams tiem, kas atrodas savas otrās pusītes meklējumos un cieš no vientulības.

Piespied abu roku zeltnešu un vidējo pirkstu spilventiņus pie plaukstām. Pārējos pirkstus izstiep uz augšu. Pacel elkoņus krūšu augstumā un, aizverot acis, paliec šādā stāvoklī 2–3 minūtes.

Mudra "Enerģija"

Foto: DELFI

Nost ar spēku izsīkumu! Šī mudra labvēlīgi ietekmē iekšējo komforta stāvokli. Tā palīdz kļūt enerģiskākam un aktīvākam, kā arī rada dzīves dzīves ci enerģiju.

Savieno katras rokas īkšķa, zeltneša un vidējā pirksta spilventiņus, nesaliecot ne rādītājpirkstus, ne mazos pirkstiņus. Jo biežāk praktizēsi šo mudru, jo vairāk enerģijas saņemsi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!