Kāds solās būt gads, kas jau mīņājas uz sliekšņa? Kam pievērst uzmanību, no kā vairīties, galu galā – uz ko gatavoties? Savā redzējumā dalās sertificēti Latvijas astrologi Indra Saukāne, Baiba Stūrīte, Linda Krāģe un Edijs Spāre. Par to, cik precīzas šīs prognozes, varēsim spriest tikai gada nogalē, taču galvenajās līnijās astrologu domas saskan – vissvarīgākā tēma būs robežas un aizrobežas.

Spriedzes gads ar fokusu uz ārzemēm

"Saulgriežu brīdī mūsu fokuss iezīmējas uz ārvalstu norisēm. Saule Latvijas horoskopa 9. mājā veido kvadrātu ar Mēnesi Svaros 6. mājā – tauta būs sašūmējusies, norūpējusies ne pa jokam sakarā ar norisēm sabiedriskajā plānā," stāsta "Biznesastro.lv" veidotāja, astroloģe Indra Saukāne.

Foto: Privātais arhīvs

"Jāteic, nekādi slepeni, nezināmi spēki mums bedri nerok. Tomēr spiediens būs jūtams, galvenais tagad pašiem neprovocēt kaimiņus un neiesaistīties populistiskā informācijā, kas izskanēs sabiedriskajā vidē. Vismaz Saulgriežu karte norāda uz garantiju, ka ārvalstu sabiedrotie nāks palīgā un ka Latvijai ir aizmugure," lēš astroloģe.

Šis ir atbildības un smaga darba laiks, kad enerģija jātaupa – jādara nevis daudz, bet kvalitatīvi. Mūsu darba spējas ir limitētas. Un tomēr ir iespējams pārplānot un sakārtot mūsu brīvības tēmas.
astroloģe Indra Saukāne

"Ņemot par pamatu Latvijas Republikas dzimšanas brīdi, varam aplūkot šā gada dzimšanas dienas (astroloģijas terminoloģijā Solāra) dotās norādes. Arī šeit iezīmējas intensīvs gads ar spriedzi, un visa centrā – ārzemju norises. Tauta savu drošību meklēs darbā, rutīnā, izliekoties, ka nezināmās baumas nav mūsu spēkos risināt jeb paļaujoties, sak, "kā būs lemts, tā būs", kā jau mēs tik labi protam...

Tiem, kuriem gruzd rīkot piketus un aktīvi iesaistīties procesos, jāpielūko, lai metodes būtu neierastas, bez liekiem sentimentiem un emocijām, jo tikai tā būs iespējams veidot konstruktīvu sarunu ar mūsu līderiem!"

Saukāne stāsta, ka Solārā ir norādes arī uz aizmuguriskiem, slepeniem ārvalstu līgumiem un norunām, kas var radīt šūpošanos banku, apdrošināšanas, drošības pasākumu jomās, bet šeit darbiņš valstsvīriem – pastāv visas iespējas to saņemt grožos un nostabilizēt, apelējot pie likumiem, normām un oficiālajiem līgumiem.

Lai izvairītos no globāliem konfliktiem, kā vienmēr gribētos atgādināt, ka katra galvenais uzdevums ir koncentrēties uz savu dzīvi un tām sfērām, kuras viņš var ietekmēt, nevis kurināt naidu starp vienā valstī dzīvojošajiem.
vēdiskā astroloģe Baiba Stūrīte

Tranzītu norādes 2017. gada ietvaros saka, ka globālās norises nesit mums pamatus zem kājām.

Šis ir atbildības un smaga darba laiks, kad enerģija jātaupa – jādara nevis daudz, bet kvalitatīvi. Mūsu darba spējas ir limitētas. Un tomēr ir iespējams pārplānot un sakārtot mūsu brīvības tēmas.

Nākamais gads iezīmē pārbaudes punktu mūsu 12 gadu attīstības ciklā, kas aizsākās 2013. gadā (šajā laikā Latvija iestājās Eirozonā un saņēma akceptu pārejai no lata uz eiro, būvniecības nozarē tika noteikts jauns virziens sakarā ar piedzīvoto Zolitūdes traģēdiju). Pavasarī un vasaras vidū radīsies impulss šķirt jaunu lapu, investēt jaunās idejās un krietni pārspīlēt pašu un no malas pieejamā līdzfinansējuma resursus. Vēlams no aprīļa līdz augustam neuzķerties uz tukšiem, uzpūstiem autoritāšu vārdiem – ir viegli tapt apkrāptiem!

Kopumā – ļaujam valstsvīriem strādāt, aizliekam labu vārdu par viņiem domās, esam efektīvi savā rīcībā, modri un reizē nepakļaujamies informatīvā lauka "bumbām". Lai mums lielisks gads!

Veiksmīgākie – pēdējie trīs mēneši

Valsts līmenī šo gadu varētu dēvēt par lielo tīrīšanas periodu, kad būs jāsakārto tās sfēras, kuras līdz šim tika atstātas novārtā. Turpināsies izmaiņu ieviešana nodokļu, uzņēmējdarbības un banku sfērās. Papildus šīm izmaiņām aizsāksies transformācijas process tiesu sistēmas, advokatūras un notāru darbības lauciņos. Likumu normas, kas saistītas ar reliģiju, baznīcu un terorisma apkarošanu, tiks pārskatītas un koriģētas. Reforma izglītības jomā skars ne tikai skolas un skolniekus, bet arī augstākās izglītības iestādes, prognozē vēdiskā astroloģe Baiba Stūrīte.

"Šis gads pozitīvi iezīmēsies ar to, ka daudzi latvieši, kuri ilgus gadus dzīvoja ārpus Latvijas, beidzot sāks atgriezties mājās. Mūsmāju latvieši tāpat kā pērn turpinās iekarot uzmanību pasaules arēnā ar savām uzvarām gan sportā un mākslā, gan arī citās sfērās.

Valdībai šogad nebūs atbalsta no iedzīvotāju puses, kas var radīt nesaskaņas un nevajadzīgas sadursmes starp dažādi domājošiem. Lai izvairītos no globāliem konfliktiem, kā vienmēr gribētos atgādināt, ka katra galvenais uzdevums ir koncentrēties uz savu dzīvi un tām sfērām, kuras viņš var ietekmēt, nevis kurināt naidu starp vienā valstī dzīvojošajiem," teic Baiba Stūrīte.

Jebkurš darbs, kurš tiks detalizēti plānots un darīts ar pilnu atdevi, šogad noteikti nesīs augļus. Uzņēmējdarbības lauciņā veiksme gaida tos, kuri ir labi pastrādājuši pēdējo gadu laikā. Atvērsies jauni perspektīvi uzņēmumi, kuri būs kā svaigs gaiss jau iestāvējušajā biznesa rutīnā. Daudziem pavērsies iespējas piesaistīt investīcijas, kā arī būs īpaši labvēlīga sadarbība ar partneriem, it sevišķi ārzemju.

Par spīti globālām izmaiņām likumdošanā, šis gads būs veiksmīgāks par iepriekšējiem, it sevišķi pēdējie trīs mēneši. Partnerattiecības gan laulībās, gan biznesā, gan valsts līmenī, kuras tiks uzsāktas šajā periodā, nesīs pozitīvus ilgtermiņa rezultātus. Šajā pašā laikā notiks straujš pagrieziens Latvijas statusā un tajā, kā mūs redz visa pasaule. Latvijas iedzīvotāji atgūs ticību saviem spēkiem, gūs drosmi izpausties un beidzot uzdrošināsies darīt vairāk.

Lai tev miera un veiksmes pilns 2017. gads!

Jāpierāda savs nozīmīgums pasaules arēnā

Astroloģe Linda Krāģe lēš, ka Latvijai būs aktuāli risināt savas attiecības ar citām valstīm un parādīt savu nozīmīgumu pasaules mērogā. Mūsu valsts demonstrēs gatavību iestāties jaunās apvienībās, veidos jaunas alianses un ekonomiskas saites.

"Valstī notiks kaut kādas darbības saistībā ar bruņotajiem spēkiem vai bruņu tehniku. Gada pirmajā pusē paaugstināsies sociālā aktivitāte. Iespējama jaunu sabiedrisko organizāciju veidošanās. Tiks izaicinātas autoritātes, lai rastu jaunus risinājumus labklājības uzlabošanā. Sabiedrībai būs vēlēšanās kaut ko kardināli mainīt, bet valdība pratīs saglabās savu autoritāti un varu," prognozē Krāģe, piebilstot,ka jāpārbauda kapitālieguldījumu drošība, jo finanšu pasaulē iespējama nestabilitāte.

Rudenī, visticamāk, ir gaidāms degvielas cenu kāpums, teic astroloģe.

Ar mākslu saistītiem cilvēkiem būs veiksmīgs periods. Dizains, skaistumkopšana, reklāma būs ziedošās nozares. Būs pieprasījums pēc dažādiem kultūras pasākumiem.

Uzņēmējiem šis var būt diezgan daudzsološs gads, ja pratīs dibināt īstās savienības, stratēģiski plānot savu biznesa attīstību un ja ieguldīs pietiekami daudz enerģijas savu mērķu realizācijā.

Arī filozofija un reliģija būs aktuālas. Cilvēki gribēs bagātināt savu garīgo dzīvi, attīstīsies ezotērisko zināšanu izpratne.

Naudas ziņā gads būs labāks nekā 2016.



Latvijai 2017. gads finansiāli būs veiksmīgāks nekā 2016. Šajā gadā stagnācijas periods būs beidzies, un sāksies labāks laiks, notiks biznesa izaugsme un plauks biznesa aktivitātes, tā "Dzīvesziņas Gadagrāmatā 2017" skaidro astroloģijas pasniedzējs
Edijs Spāre
. Turpinājumā – fragments no grāmatas, kurā astrologs spriež par to, ko 2017. gads varētu nest Latvijai.

Aktīvāk sāks paaugstināt algas gan valsts, gan privātā sektorā strādājošajiem. 2017. gadā ēnu ekonomikai vajadzētu sarukt par kādiem 5%, salīdzinot ar 2016. gadu. Ekonomikas un finanšu iespēju palielināšanās var būt saistīta ar ārzemju tirgu atvēršanos un ārzemju investīciju straujāku ienākšanu, kā arī ar nodokļu iekasēšanu.

Varētu domāt, ka Krievija atcels kādas sankcijas Latvijas pārtikas precēm, un Latvija ar pilnu jaudu iesaistīsies piena un zivju rūpniecībā, vai arī Latvijas uzņēmēji atradīs pareizo pieeju Eiropas un citiem pasaules tirgiem.

Tomēr būs joma, kurā stāvoklis pasliktināsies: tā vairāk būs saistīta ar iekšējiem pārvadājumiem un transportu. Iespējams, no jauna saasināsies dotāciju jautājumi, un diemžēl atkal slēgs vairākus nerentablus sabiedriskā transporta maršrutus. Pastiprināsies tirdzniecības kontroles mehānismi, un tiks ieviesti ierobežojumi brīvajai tirdzniecībai. Iespējams, pat lauku tirdziņos un svētku gadatirgos katram zemniekam prasīs kases aparātu. Jaunu satricinājumu varam gaidīt pasta jomā.

Diemžēl 2017. gadā samazinās budžetu sabiedriskās televīzijas iepirkumos. Zināmas grūtības piedzīvos kinoteātri. Arī teātri diemžēl netiks lutināti ar finansēm, pat ieteiks teātriem pašiem meklēt sponsorus. Tāpat turpināsies skolu reforma un optimizācija, būs izmaiņas mācību programmās. Arī muzejiem un izstāžu zālēm būs jāsāk dzīvot no saviem ieņēmumiem, katrā ziņā uz papildu finansējumu nav ko īpaši cerēt. Žurnāli un avīzes var piedzīvot sliktākus laikus, un nāksies samazināt tirāžas.

Mazāk pārvietosimies un ceļosim valsts iekšienē. Šogad katrs no mums daudz rūpīgāk izvēlēsies brauciena maršrutu un laikus, turklāt tos iepriekš rūpīgāk pārdomās.

No jauna aktualizēsies valodas jautājums, tiks ieviesti skaidrāki noteikumi un prasības latviešu valodas lietošanai. Sāksim daudz vairāk ar cittautiešiem runāt latviski un arī prasīsim, lai visi Latvijas iedzīvotāji prastu latviešu valodu.

Beidzot arī pie mums tiks atmaskots kāds ārzemju spiegs vai pat vesels spiegošanas tīkls. Atradīsim veidu, kā jau pašā saknē ierobežot Latvijai nelojālu, naidīgi noskaņotu organizāciju un personu aktivitāti publiskajā vidē, neļaujot ieceļot Latvijā un rīkot konferences un akcijas valstij nelabvēlīgiem cilvēkiem.

Daudz rūpīgāka uzmanība tiks pievērsta banku finansiālām darbībām, lai vēl vairāk apkarotu nelegālās naudas plūsmu un atmazgāšanu no Krievijas un trešās pasaules valstīm. Domāju pat, ka kāda banka var zaudēt licenci. Lielās bankas vēl intensīvāk pārņems mazāku banku aktīvus un vairāk specializēsies noteiktās darbības sfērās: viena pievērsīsies kreditēšanai, cita – apdrošināšanai, cita savukārt biznesa attīstīšanai.

Daudz vairāk tiks stiprināta mūsu ārējā robeža, lai samazinātu nelegālo imigrantu plūsmu un uzlabotu valsts aizsardzību. Tāpat diezgan ievērojamas reformas piedzīvos Latvijas valsts cietumi: tiks būvēti jauni un rekonstrukciju piedzīvos vecie. Diemžēl tiesību sistēmā joprojām būs skaļi skandāli un nopietnas reformas netiks pieņemtas.

Īstas reformas piedzīvos slimnīcas, to finansējums un personāla atalgojuma veidi.

Iespējams, piedzīvosim kādu skaļu politisko slepkavību, kādas partijas izjukšanu vai kāda ministra demisiju (veselības iemeslu dēļ). Sliktākā gadījumā saskarsimies ar teroraktu, bet labākajā – tiks atmaskots terorists vai teroristiska organizācija.

Daudz rūpīgāk tiks kontrolēta un pētīta dažādu labdarības organizāciju naudas izmantošana. Domāju, ka labdarība mūsu valstī iegūs jaunu aktivitātes uzplaukumu, iespējams, Latvijā darbību sāks kāds ārzemēs dibināts labdarības fonds. Šogad baznīcas prasīs vēl lielāku valsts atbalstu vēsturisko ēku atjaunošanai un uzturēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!