Kā mūsu dzīvi ietekmē "planetārie smagsvari" – Jupiters, Saturns, Urāns, ko nozīmē šo planētu atrašanās kādā Zodiaka zīmē? Par to šajā vietnē regulāri vēsta astroloģe no gleznainajām Cēsīm – Linda Krāģe. Esiet pazīstami!

– Linda, tava dzīve ne reizi vien apmetusi kūleni, pirms nonāci līdz Cēsīm un astroloģijai. Kā tas gadījās?

Nu jau otro gadu saucu sevi par cēsinieci. Es te ieprecējos. Iepriekš dzīvoju Rīgā un strādāju metināšanas iekārtu un rezervju daļu vairumtirdzniecībā. Izklausās netipiski sievietei, bet darbs man ļoti patika. Man bija daudz un dažādu pienākumu, kā rezultātā guvu pieredzi klientu apkalpošanā, mārketinga veidošanā, noliktavas uzraudzībā, administratīvajā darbā un sadarbības uzturēšanā ar ārzemju ražotājiem. Rēķināju, kādas cenas varu uzlikt precēm, rakstīju arī pavadzīmes, kad izsniedzu klientiem preces. Izpratne par mehānismiem man ir laba, ir diezgan tehnisks prāts, un esmu studējusi fiziku LU Fizikas un matemātikas fakultātē.

– Tas bija Rīgā. Bet kā ir Cēsīs?

Cēsīs mani sašokēja mazās algas un inteliģento darbavietu trūkums. Lai varētu sevi kaut kā nodrošināt, nolēmu kļūt sev pati par darba devēju: piereģistrēju "pašnodarbināto" un pievērsos astroloģijai – nu jau profesionālā līmenī.

– Iepriekš tas bija vairāk hobijs?

Jā. Tagad būt par astrologu ir mans pamatdarbs. Lai gan jāatzīst, ka Cēsīs šajā jomā neiet pārāk viegli: šeit astroloģija nav tik populāra kā Rīgā un ļoti daudzi vispār nezina, kas tas ir. Bet cenšos kaut ko darīt lietas labā. Esmu sākusi komplektēt astroloģijas interesentu grupu, mēģinu savākt kopā tos cēsniekus, kas vēlas mācīties astroloģiju. Tagad pasniedzu Hamburgas astroloģiju Rīgas skolā, bet gribētu mīlestību pret astroloģiju ienest arī Cēsīs.

Pašlaik Cēsīs vadu numeroloģijas kursus. Piedāvāju arī konsultācijas, protams. Klientam, kurš nāk pie manis, sastādu gan klasisko, gan Hamburgas dzimšanas karti.

– Kur tu pati mācījies astroloģiju?

2013. gadā pabeidzu četrgadīgo Baltijas astroloģijas skolu, man ir Hamburgā izdots Hamburgas astrologa diploms un LASTRAs sertifikāts Rietumu klasiskajā astroloģijā. "Baltajā studijā" vienu mācību gadu apguvu arī vēdisko astroloģiju, bet indiešu filozofiskā bāze man nav visai tuva, tāpēc tajā virzienā mācības neturpināju.

Vēl es nesen iemācījos veidot mājaslapas. Ir man pašai izveidota sava lapa, kas darbojas, bet darbs pie tās vēl turpinās. Gribu salikt informāciju, kas palīdzētu cilvēkiem saprast, kā astroloģija viņiem var palīdzēt. Vajadzētu salikt arī materiālus studentiem.

– Kas tevi atveda līdz interesei par astroloģiju?

Astroloģija, ezotērika un vispārējie Kosmosa un pasaules uzbūves principi mani interesēja jau agrīnos tīņu gados. Tad vēl bija ļoti maz literatūras par šiem jautājumiem. Citas vienaudzes nodarbināja džeku un lūpukrāsu problēmas, kamēr mani mocīja eksistenciālā krīze, kā es to saucu. Atceros, ka 13 vai 14 gadu vecumā dziļu sašutumu manī radīja pasaules duālisma princips. Ka nav vienlaikus tikai balts un melns, nav tāds viennozīmīgs "pareizi" un "nepareizi, ka nevar cilvēks būt tikai labs vai tikai slikts, ka nav tādas vienotas atbildes uz jautājumiem, kas derētu visos gadījumos, nav tādas vienas objektīvās realitātes utt... Nu traks var palikt, vai ne? Bet kā tad lai saprot, kā ir? Un kāda vispār ir dzīves jēga? Kā lai es saprotu, kas man jādara, un vai tas, ko es daru, ir "pareizi"?

Var jau apgrābstīt visādas zināšanas un tad saukt sevi par guru, kas visu prot, bet patiesībā zem katras jomas apakšā slēpjas tik daudz kas apgūstams, ka tādā lielā dziļumā iet laikam var tikai vienā vai divās jomās.
astroloģe Linda Krāģe

Pēc iepriekš sacītā jau laikam skaidrs, ka pusaudžu gados man nebija daudz draugu, dažbrīd – neviena... Nu, toties es lasīju daudz grāmatu, visas grāmatas, ko varēju dabūt – par ezotēriku, astroloģiju, taro, rūnām, enerģiju pārvaldīšanu, utt. Un iemācījos būt pašpietiekama.

– Un kā tagad, pēc mācību un prakses gadiem, – vai astroloģija vēl aizvien šķiet saistoša?

Kad iestājos astroloģijas skolā, daudz zināšanu jau bija uzkrāts iepriekš. Jau tad zināju no galvas visas zodiaka zīmju nozīmes, savu Mēness, Venēras un Marsa zīmi un ko tās nozīmē. Bija priekšstati par aspektiem starp planētām, ka ir tādas 12 astroloģiskās mājas utt. Bet fascinējošs šajā nozarē ir tās bezgalīgais dziļums un daudzslāņainība. Astroloģiju var mācīties un mācīties, bet nekad nevarēs pateikt, ka zini visu! Vienmēr var ieraudzīt it kā jau zināmo, bet tikai jau dziļākā izpratnē vai citā aspektā.

Tāpat ir arī ļoti daudz un dažādu metožu, kuru apgūšana prasa daudz laika, ir interesanti katru no tām apgūt un pēc tam izmēģināt un izmantot praksē. Astroloģiju mācos katru dienu, ar skolas absolvēšanu nekas nav beidzies, esmu gājusi uz privātstundām pie pieredzējušākiem astrologiem, apmeklējusi dažādus seminārus un kvalifikācijas celšanas kursus un pāri tam visam – ļoti daudz pašmācības, bet joprojām ir, kurp augt! Vēl ir jāmācās labi runāt, pateikt lietas tā, lai klientam vai studentam tās būtu uztveramas.

Bieži horoskopu izjūtu tīri enerģētiski – tas ir silts vai auksts, smejas vai raud un līdzīgi. Tāpat tam visam apakšā ir nepieciešama filozofiskā bāze, jāsaprot Visuma uzbūves likumi – Karmas likums, cēloņseku likums, atkaliemiesošanās likums, cikliskuma likums un citi.

– Astroloģija ir tavs vienīgais instruments vai strādā arī ar kaut ko citu?

Astroloģija nav vienīgais, bet ir mans mīļākais instruments. Tā man ir ļoti palīdzējusi atrast savu vietu pasaulē.

Astroloģija palīdz saprast, kas ir cilvēks šajā inkarnācijā, kādi ir viņa uzdevumi un kādi – klupšanas akmeņi. Tā ļoti palīdz arī apziņas attīstībai, palīdz būt atbildīgai savas dzīves veidošanā. Izdarīt apzinātas izvēles. Astroloģijas studijas, manuprāt, palīdz tuvoties garīgā brieduma sasniegšanai.

Numeroloģija man arī ļoti patīk. Studiju gados ar manu nu jau vīru izveidojām "Excel" programmu "Mārtiņa numeroloģija", kas pati aprēķina galvenos numeroloģiskā koda skaitļus, dzīves periodus un abas skaitļu matricas. Skatos, tagad tā programmā tautās aizgājusi, un daudzi to lieto, arī savās praksēs.

Jaunākais mans atklājums ir terapeitiskās ēteriskās eļļas, pamazām ieviešu tās savā praksē. Nu, fantastika! Tas ir instruments, kas iedarbojas ne tikai uz fizisko ķermeni, bet arī uz emocionālo, mentālo un pat garīgo ķermeni. Nemaz nerunājot par to, ka ir eļļas, kas ir spējīgas noņemt sāpes, kad nepalīdz pat medikamenti, ar tām var dziedēt emocionālās traumas, noņemt emocionālos blokus, stresu, tikt vaļā no depresijām, bailēm, aizspriedumiem, piešķirt vairāk drosmes sevi izpaust utt. Šeit darbības lauciņš arī ir diezgan plašs.

Eļļas man ļoti noder darbā ar klientiem, kurus skārušas krīzes situācijas. Uzklausu, kas par vainu, tad atrodu visas eļļas, kādas teorētiski var pielietot konkrētai problēmai, tad paskatos horoskopā, kuras ir vājās vietas, rakstura īpašības, kas jāstiprina, paskatos pēc numeroloģijas un arī pieslēdzu intuīciju un tad izvēlos vienu, divas kas būs piemērota tieši tam cilvēkam problēmas risināšanā. Pagaidām rezultāti ir pārsteidzoši.

– Esi mācījusies arī taro...

Protu likt kārtis, bet man šī metode neliekas tik objektīva kā astroloģija. Bieži vien rezultātu ietekmē noskaņojums. Kārtis, manuprāt, ir ļoti "astrāla" padarīšana, tur ir citi spēki, kas darbojas, un ir brīži, kad uz rezultātu paļauties nevar. Un arī sajūtu ziņā, šķiet, ka kāršu likšanai ir zemāka vibrācija nekā horoskopu pētīšanai.

Vienu brīdi biju aizrāvusies ar litoterapiju. Liku akmeņus uz čakrām, guldīju cilvēkus enerģētiskajā režģī, bet, tā kā akmeņi pēc katras lietošanas ir jāattīra, šīs metodes nevaru izmantot bieži.

Esmu mācījusies arī bioenerģētiku un strādāt ar svārstiņu un rāmīti, bet šīs prasmes nav daudz praksē pielietotas, lai gan teorija noder. Cilvēks diemžēl nevar būt dziļi profesionāls visās jomās vienlaikus. Var jau apgrābstīt visādas zināšanas un tad saukt sevi par guru, kas visu prot, bet patiesībā zem katras jomas apakšā slēpjas tik daudz kas apgūstams, ka tādā lielā dziļumā iet laikam var tikai vienā vai divās jomās. Bet priekšstati, protams, arī ir ļoti noderīgi, tāpēc mācīties vienmēr ir forši un vajag, ja ir tāda iespēja! Ļoti gribētu apgūt dziedniecību, tādā "gara" līmenī, bet līdz tam vēl jāizaug, un tad varbūt radīsies arī iespēja. Ļoti patīk Sergeja Lazareva grāmatas par karmas diagnostiku.

Tālās planētas: katrai savs uzdevums



– "Orākuls" no tevis saņem rakstus par tālajām planētām. Lūdzu, raksturo īsi, ko katra no tām pārstāv!

Jā, tālās planētas ir manas mīļākās planētas, jo tās pārstāv jomas, kas ir ārpus ikdienības un rutīnas.
Jupiters un Saturns ir sociālās planētas. Tās horoskopā apraksta cilvēka īpašības, kas orientētas uz mijiedarbību ar sabiedrību.

Skaitās, ka cilvēks ir spējīgs labāk uztvert un saprast tālo planētu enerģijas, ja tās viņa dzimšanas horoskopā veido aspektus ar spīdekļiem – Sauli un Mēnesi.
astroloģe Linda Krāģe

Jupiters tradicionāli tiek uzskatīts par lielo labdari, kas piešķir optimismu un labsirdību, liek meklēt taisnīgumu un pierādīt savu autoritāti.

Savukārt Saturns ir ierobežojumu un atbildības planēta. Bieži to uztver kā ciešanu faktoru, bet Saturns nav viennozīmīgi slikta planēta. Saturns atbild par struktūru un kārtību, kas patiesībā ir ļoti vajadzīgas, jo, kā zināms, bez pašdisciplīnas attīstība nav iespējama. Saturns ir mūsu dzīves inspektors – ik pa laikam uzrodas un liek mums atteikties no lietām, kuras savu nokalpojušas. Liek mums kļūt pieaugušiem. Saturna zīme parāda, caur ko liktenis mūs visvairāk audzina.

Par patiešām tālajām planētām mēs varam saukt Urānu, Neptūnu un Plutonu, jo tās nav redzamas ar neapbruņotu aci un ir atklātas patiesībā tikai relatīvi nesen.

Urāns ir inovāciju un oriģinalitātes planēta. Tas simbolizē vēlmi sacelties, atbrīvoties no visa, kas uzskatāms par ierobežojošu, uzspiestu, un radīt jaunu kārtību. Urāns norāda uz vajadzību pēc pārmaiņām.

Neptūns saistās ar visu, ko nevar aptvert un izmērīt, ar neredzamo un noslēpumaino. Neptūna uzdevums ir "izšķīdināt" robežas – sajaukt kopā materiālo ar nemateriālo. Šīs planētas ietekmē saasinās jūtīgums un intuīcija. Neptūns valda pār fantāziju pasauli un ilūzijām.

Plutons ir saistīts ar mūsu visneapzinātāko daļu, ar mūsu neapjaustajām tieksmēm. Plutons galvenokārt darbojas zemapziņas līmenī un simbolizē nepieciešamību saskarties ar visu, kas zemapziņā nedod mums mieru. Tā ir transformācijas un reģenerācijas planēta, kas nosaka arī mūsu evolūciju.

Skaitās, ka cilvēks ir spējīgs labāk uztvert un saprast tālo planētu enerģijas, ja tās viņa dzimšanas horoskopā veido aspektus ar spīdekļiem – Sauli un Mēnesi.

– Ko Jupitera ceļojums pa zodiaku šogad varētu nest cilvēkam personīgi?

Atgādināšu, ka Jupiters Svaru zīmē atradīsies līdz 10. oktobrim, pēc tam tas pārceļos Skorpiona zīmē. Vienā Zodiaka zīmē Jupiters atrodas aptuveni gadu.

Jupiters Svaros ir labvēlīgs attiecību formēšanai un veicina cilvēku ieinteresētību sadarbībā. Šo laiku varētu izmatot jaunu sadarbības partneru meklējumiem vai esošu attiecību stiprināšanai.

Jupiters Skorpionā (līdz 2018. gada 8. novembrim) var dot iespējas pilnā mērā izmantot savu slēpto potenciālu.

Cik labumu katram cilvēkam tranzītējošais Jupiters atnesīs vai neatnesīs, ir atkarīgs no tā, kur tas atradīsies attiecībā pret dzimšanas horoskopu un ar kādām planētām būs saistīts. Individuāli jāskata arī, cik stiprs Jupiters ir dzimšanas kartē.

– Vai esi pētījusi, ko Jupiters Svaros un Skorpionā dos tev pašai? Varbūt kurpnieks bez kurpēm paliek?

Drīzāk kā kurpnieks bez kurpēm. Horoskopa pētīšana paņem diezgan daudz enerģijas, un vispirms jau tā tiek atdota klientiem, tad – ģimenes locekļiem, draugiem un tikai pēc tam – sev.

Par nākotni runājot, mani parasti ne pārāk interesē, kas būs. Daudz vairāk interesē, kāpēc ir tā, kā ir? Kāpēc ar mani notika tieši tā un ne citādi? Un vai es varēju kaut ko mainīt? Nākotni sev skatos tādā plānošanas kontekstā, kurš brīdis labāks nopietnam darbam, jauniem sākumiem, bet kurš – atpūtai.

Par Jupiteru Svaros – zinu gan, jo manā dzimšanas kartē Jupiters ir Svaros, pēdējos grādos. Tātad man rudenī gaidāma Jupitera atgriešanās, kas notiek tikai reizi 12 gados un parasti nāk ar jaunām iespējām, uzlabo finansiālo situāciju vai dod jaunas iespējas paplašināt savu apziņas līmeni.

Pagājušajā reizē, pirms 12 gadiem, uz Jupitera atgriešanos saņēmu labu darba piedāvājumu starptautiskā projektā, kas man kā studentei bija fantastiska iespēja iemācīties daudz ko jaunu un pelnīt savu naudiņu.

Jupiters Skorpionā arī der, jo man pašai trīs planētas ir Skorpionā, un Jupitera savienojums ar manām dzimšanas kartes planētām atnesīs labumus šo planētu jomās.

Jupiters tavā* horoskopā

Foto: Shutterstock

Dzimšanas horoskopā Jupiters nosaka cilvēka pasaules redzējuma īpatnības, parāda, kādā veidā cilvēks attīstās sociālajā un garīgajā plānā, kur meklējama cilvēka veiksmes atslēga un kā cilvēks var nodrošināt savu autoritāti. Daudz ko pastāsta arī par cilvēka vērtībām.

Jupiters Aunā Piešķir aktīvu tiekšanos pēc izaugsmes. Tādiem cilvēkiem raksturīgs entuziasms, enerģija un iniciatīva mērķu sasniegšanā. Viņiem ir iedota iespēja kļūt par kaut kā jauna aizsācējiem.

Jupiters Vērsī. Šie cilvēki attīstās un autoritāti iegūst caur neatlaidīgu darbu. Lielu nozīmi piešķir materiālajām vērtībām un labi saprot naudas nozīmi. Patīk grezns dzīvesveids un jutekliskās baudas. Bieži šāds Jupiters ir baņķieriem.

Jupiters Dvīņos. Šāds cilvēks pasauli uztver kā bezgalīgas informācijas okeānu. Lai nostiprinātu savu autoritāti un justos pārliecināts, jūt nepieciešamību vākt un izplatīt dažādu veidu informāciju. Mēdz būt nepraktiski, bet spēj ātri orientēties dažādās situācijās.

Jupiters Vēzī. Par galveno zināšanu avotu uzskata savus senčus. Lielu nozīmi piešķir ģimenes tradīcijām. Viņiem svarīgs ir ģimenes atbalsts. Parasti ir patrioti, jo vēlas par mājām padarīt arī savu pilsētu, valsti.

Jupiters Lauvā. Ļoti tiecas izpaust savu personību ārējā pasaulē. Viņu attīstības atslēga ir savu radošo spēju attīstīšana un pielietošana. Prot iedvesmot citus. Piemīt aktiera un pedagoģiskais talants. Iekšējai pasaulei pievērš mazāku uzmanību. Var būt labi organizāciju pārstāvji.

Jupiters Jaunavā piemīt analītiska pieeja dzīvei, daudz uzmanības velta detaļām. Bieži kļūst par ekspertiem savā jomā. Pasaules redzējumā vairāk dominē materiālistiskais uzskats. Bet tā kā vēlas izprast un analizēt šo pasauli, nesmādē arī filozofiju.

Jupiters Svaros. Piemīt spēja samierināt cilvēkus, panākt harmoniju un mieru attiecībās. Viņiem svarīgi ir nodrošināt taisnīgumu. Šo iemeslu dēļ ir labi konsultanti, psihologi vai juristi. Viņu attīstība notiek caur viņu partneri, un arī paši ļoti palīdz partnerim attīstīties. Labi, ja izdodas atrast savu Skolotāju, no kura pārņemt pieredzi.

Jupiters Skorpionā. Piemīt spēja rīkoties ar citu cilvēku finansēm. Mistiskā Skorpiona zīme palīdz cilvēkam ar šādu Jupitera novietojumu apzināties realitātes slēptās šķautnes. Viņus bieži interesē okultisms un ezotērika. Interese par pasaules noslēpumiem padara viņus par labiem zinātniekiem, dziedniekiem, politiķiem.

Jupiters Strēlniekā. Šiem cilvēkiem dzīvē dāvāts daudz veiksmes un iespēju, bet paši diemžēl to ne vienmēr apzinās. Uztver visu pasauli kā kaut ko sev piederošu. Piešķir lielu lomu savai vietai sabiedrībā. Labprāt pieņem idejiskā līdera lomu. Tiecas pēc profesijām, kurās varētu pacelties pāri vidusmēram.

Jupiters Mežāzī. Viņu pasaules redzējumu ļoti nosaka sabiedriskās normas. Piemīt ambīcijas, bet jaunībā nejūtas sociāli pieauguši un nepieciešams citu cilvēku padoms. Gudrību iemanto ar gadiem un dzīves pieredzi. Ir interese par sabiedriskajām struktūrām. Izaugsme un panākumi gūstami, ja seko noteiktai lietu kārtībai.

Jupiters Ūdensvīrā. Labi uztver zinātnes un tehnikas attīstību, ir atvērti visam jaunajam. Zināšanas labprāt gūst no grāmatām. Lielu lomu viņu dzīvē spēlē līdzīgi domājošie. Prot saskatīt jaunus, perspektīvus attīstības virzienus.

Jupiters Zivīs. Ir ļoti intuitīvi un līdzjūtīgi. Viņiem mēdz būt viedi sapņi, ir īpašs kontakts ar zemapziņu. Piemīt potenciāls mūzikas un mākslas jomā. Bieži izvēlas medicīnas jomu, reliģiju. Spējīgi iedziļināties ticības jautājumos. Var patikt jūras ceļojumi. Mēdz būt haotiski, rīkojoties ar naudu.

* To, kurā zīmē atrodas tavs Jupiters, vari noskaidrot, piemēram, šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!