Februāris ir viens no šā gada sarežģītajiem mēnešiem, kad Saules un Mēness aptumsumi var krasi un neatgriezeniski izmainīt figūras uz dzīves šaha galdiņa. Tikai bez panikas – viss, kas notiek, var būt arī uz labu! Visspilgtāk to var izjust Lauvas un Zivis, īpašs astroloģiskais fons būs arī Ūdensvīriem un Jaunavām, ne velti horoskops iesaka saglabāt skaidru galvu un vairīties no provokācijām.

Sīkāk par to – astroloģes Ritas Riekstiņas sastādītajā prognozē.

Auns

Foto: Shutterstock

Auniem ļoti aktīvs un teju vai nepārspējami veiksmīgs mēnesis. Viss, kam ķersies klāt, izdosies un īstenosies vieglu gaitu. Februāris nesis tādas iespējas, par kurām līdz šim galva reiba no iedomām vien.

Mēneša sākums būs kā ieskrējiena josla, kura parādīs iespējas, parādīs cilvēkus, kas būs noderīgi ceļā uz lielo mērķi. Nelieli šķēršļi, saasināta konkurentu acs būs tikai tavi motivatori un papildu dzinējs. Svarīgi patiešām pievērsties kādai vienai idejai, jo apkārt virmojošie notikumi tev viegli novirzīs uzmanību, taču šajā mēnesī būs grūti izdarīt daudz mazu lietu, te jākoncentrējas uz vienu un nozīmīgu.

Pietuvoties rezultātam palīdzēs rūpīgi sastādīts plāns un mērķtiecīgas darbības. Ja kaut kas notiks grūti, tad tas, visticamāk, nebūs tavs īstais ceļš.

Idejas vārdā var nākties biežāk apmeklēt ārzemes, daudz pārvietoties, nebūt mājās. Tas nenoliedzami radīs jautājumus un ilgas no partnera puses, tomēr arī šajā jomā nesaskaņas radīsies vien tajos gadījumos, kad neizrunātais un nesaprastais jau sen kā nogulsnējis attiecību pamatos.

Attiecību sākumā esošajiem Auniem veidosies pārliecība par attiecību stabilitāti.

Vērsis

Foto: Shutterstock

Vēršiem šis būs diezgan lielu pārmaiņu mēnesis. Vieniem tas, iespējams, sācies jau līdz ar jauno gadu, citiem tas palēnām sāks īstenoties vien tagad. Mēneša sākumā vēlēsies paiet no notikumu un aktivitāšu burzmas un palūkoties uz visu no malas.

Mīlestības mēnesis būs mierīgs un auglīgs tieši ar skaidrību – ar to, kā tev pietrūka pēdējos mēnešus.

Vari pieņemt šķietami negaidītu, taču diezgan likumsakarīgu lēmumu par darba attiecību pārtraukšanu vai iesaistīsies kādā projektā, kas līdz šim šķitis teju vai neiespējams.

Mēneša otrajā pusē diezgan strauji notikumi profesionālajā jomā, partnerībā. Privātajā biznesā strādājošie tiks pie pamatīga naudas pieplūduma. Svarīgi to ieguldīt prātīgi, atbilstoši savām iecerēm un plāniem, nevis notērēt nevajadzīgos sīkumos.

Līdz ar rāmas pašsajūtas un miera iestāšanos Vēršos pašos tas notiks arī mājās. Attiecības ar bērniem kļūs daudz atvērtākas un mīļākas. Var nostiprināties pārliecība, ka vēlies ģimenes pieaugumu.

Dvīņi

Foto: Shutterstock

Dvīņi būs sabiedrības, vadības un plaša cilvēku loka uzmanības epicentrā. Ar savu neatlaidību, sīkstumu un mērķtiecību izcīnīsi cienījamu pozīciju sabiedrībā vai uzņēmumā. Tiem, kura viedoklī klausās sabiedrība, – īpašs, ļoti atbildīgs un veiksmīgs mēnesis.

Tie projekti un darbi, kas līdz šim gājuši kuslu gaitu, bijuši nepieejami vai grūti realizējami, tagad pavērs plaukstas iespējai tos īstenot. Ļoti daudzsološas iespējas profesionālajā jomā mīsies ar pacilātu noskaņojumu un idejām pārpilnu galvu.

Saņemsi gan cildinošus vārdus, gan kritiku, tomēr jebkurš sabiedrības vērtējums ietekmēs tavu pašsajūtu un ļaus nostiprināt pārliecību par to, ka esi uz pareizā ceļa. Šī pārliecība ļaus ne tikai nostiprināt jau esošās pozīcijas, bet arī pieskarties jaunu un pat mazliet traku ideju realizēšanai.

Idejas, domas un iespējas griezīsies ap un pa galvu, aizņems laiku un uzmanību, kamēr mīļotais cilvēks pacietīgi gaidīs. Ir ļoti svarīgi doties ceļojumā, brīvdienās, izmantot katru iespēju, kad būt kopā ar savu cilvēku, lai stiprinātu jau esošās attiecības un gādātu par drošu pamatu nākotnei. Centies izvairīties no attiecību skaidrošanas un sava viedokļa dominances.

Vēzis

Foto: Shutterstock

Aktīvs un piesātināts mēnesis. Atraisīsies pulka radošās enerģijas, būsi gatavs mākslinieciskām izpausmēm un šedevru cienīgām darbībām. To pamanīs ne tikai līdzcilvēki, bet arī sadarbības partneri un biznesa cilvēki, turklāt viņu priekšlikums var ietekmēt dzīves plūdumu diezgan pamatīgi.

Rūpīgi jāvērtē iespējas, kas klājas tavā priekšā, kāda no tām noteikti būs tā, kas paliks tavā dzīvē, sniegs jaunas zināšanas un pieredzi. Zem kādas citas plaukstām slēpsies konkurentu plāni samazināt tavu ietekmi. Rīkojies tikai pēc tam, kad situācija rūpīgi izvērtēta. Jūtamākus pavērsienus profesionālajā jomā jutīs radošo profesiju pārstāvji, ar mākslu un kultūru saistīti Vēži.

Mēneša pirmajā pusē akcents būs uz sevis realizēšanu un savu ideju īstenošanu, toties pēc Mīlestības dienas aktualizēsies naudas jautājums. Var rasties iespēja mainīt darbavietu vai līdzšinējo papildināt ar iespējām papildus nopelnīt.

Mīlas dzīvē jāievieš vairāk prieka un izdomas. No sava sirds cilvēka saņemsi uzmanības apliecinājumus pārsteigumu un dāvanu veidā. Laiku, ko veltījat viens otram, ieliec savos dienas plānos. Katras dienas plānos!

Lauva

Foto: Shutterstock

Lauvām šis ir īpašs laiks. Spalva mirdzēs un zods augstu sliesies paveikto darbu vārdā, leposies ar saviem panākumiem, mirdzēsi ar savām zināšanām. Tieši tavas zināšanas būs tās, kas tevi var vest pāri robežai, iepazīstināt ar jauniem cilvēkiem, kas var kļūt arī par taviem sadarbības partneriem un sabiedrotajiem ceļā uz jauniem panākumiem. Viņu viedoklis un pieredze būs ārkārtīgi lietderīga, tādēļ jau pašos pamatos ir jāveido līdzvērtīgas attiecības, neliekot sevi visa vilciena sastāva priekšgalā.

Jārēķinās ar apjomīgu cilvēku plūsmu gan profesionālajā, gan ikdienas dzīvē, īpaši, ja esi publiska persona, kuras teikto pieraksta kladē un tur acu priekšā. Profesionālā darbība būs īpaši ienesīga, jo sevišķi mēneša pirmajā dekādē jāsaliek uzsvari uz finansēm, to ceļu pie tevis.

Mīlas dzīvē savstarpēja sapratne un vienošanās neiet tik gludi no rokas. Vislielākais izaicinājums šajā mēnesī būs atrast kompromisu un ieklausīties. Ja ļausi partnera vārdiem brīvu lidojumu, tava sirds notrīsēs, dzirdot patiešām vērtīgo.

Jaunava

Foto: Shutterstock

Jaunavām šis mēnesis uz viegli nospriegotas nots. Būsi daudz un dažādos procesos, kas tevi darīs nemierīgu, neizlēmīgu un virzīs uz trauksmainu lēmumu pieņemšanu. Tomēr lielākais un nozīmīgākais februāra uzdevums ir nepieļaut šādas situācijas. Tas nozīmē, ka ir jābūt gana izmanīgai un mierīgai, lai nepieļautu iesaistīšanos provokatīvās situācijās, lai neiekultos strīdos ar ikdienā svarīgiem cilvēkiem.

Gan profesionālā, gan privātā dzīve tīkos pēc kārtības, un tas nozīmē, ka tajos jautājumos, kuros līdz šim valdījusi neizpratne un neskaidrība, izdosies pieņemt lēmumu.

Profesionālajā dzīvē mēneša otrā puse aktualizēs finanšu jautājums, cilāsi izdevumu pierakstus, meklēsi iespējas nopelnīt. Arī šis jautājums var pamatīgi noraustīt emociju stīgu, ja secināsi, ka lielākais tērētājs ir tavas rokas un emocijas. Par ienākumiem gādās vien sarunas, pārdomas un prātulas. Par reālu naudas pievedumu vēl pamatīgi jāpacīnās.

Brīvās Jaunavas pie spoguļa var pavadīt ilgāku laiku, jo mīlestības svētku laiks sola arī jaunas un romantiskas piepildītas iepazīšanās. Iespējams, ka jaunās attiecības neiemantos ilgtermiņa statusu, tomēr galvu sagrozīs pamatīgi.

Svari

Foto: Shutterstock

Februāris izaicinās Svarus. Daži Svari būs gatavi izaicināt arī februāri. Azartiska un aizraujoša spēle par pašsajūtu, laimes un piepildījuma sajūta. Liksi uzsvaru uz to, kā jūties, kas tevi aizrauj, kas saista un aizrauj šajā dzīvē. Pirmajā vietā liksi tikai un vienīgi savas vēlmes, turklāt – nebaidoties, vai tas, ko esi ieņēmis galvā, ir pareizi, nepareizi vai vispār vajadzīgs. Vēlos un daru tā, kā vēlos, tāds būs šī mēneša moto, pēc tā arī vadīsies gan mājas, gan profesionālajā dzīvē.

Būs jāieņem lēmumi, kas neatgriezeniski ietekmēs dzīves ritējumu, taču šajā spēlē uzvarētājs viennozīmīgi esi tu, tādēļ nebaidies, rīkojies. Izdari to, ko sen jau kāroji paveikt.

Mīlas dzīvi iekustinās Marsa aktīvās gaitas, tas gādās par negaidītām un spēcīgi emocionālām tikšanām. Tas uzbangos kaislību vilni, atsauks atmiņā sen piedzīvoto un iekāroto.

Esošās partnerattiecībās jāparūpējas par aizraujošiem mirkļiem, kuros esat divi vien – patiesi, kaili un brīvi viens pret otru.

Skorpions

Foto: Shutterstock

Kā pulvera muca mirklī pirms sprādziena, Skorpions nesīsies pa dzīves radītajām un piespēlētajām iespējām. Rīkosies aktīvi un mērķtiecīgi, liksi lietā katru saņemto ziņu un resursu, lai pietuvotos savam mērķim. Stāsts par mērķi šajā mēnesī īpaši nozīmīgs.

Tiem, kam tas ir viens un konkrēts, klāsies diezgan viegli, jo to ceļā negadīsies nekas, kas spēj mainīt uzņemto kursu.

Tie, kas par saviem ir noteikuši piecus, sešus vai pat visus septiņpadsmit mērķus, klāsies daudz grūtāk. Tavs ceļš būs nosēts ar iespējām, tomēr, dzenoties pēc visiem, tie kā maldugunis vilinās uzmanību nost no lielā un cēlā mērķa. Nepazaudējies sīkumos, tiecies pēc lielā.

Vērtīgu ziņu un varbūt pat praktisku atbalstu saņemsi no tuviem cilvēkiem, iespējams, ka no radinieka. Vērts ieklausīties un ļaut panākt sev tuvāk.

Tas pats attiecināms arī uz romantiskām attiecībām. Tajās pārsteigumu nebūs. Atveries ieinteresēta un mīloša cilvēka uzmanības apliecinājumiem. Tas var būs skaists sākums mīlas stāstam.

Strēlnieks

Foto: Shutterstock

Mēneša pirmā puse Strēlniekiem ļoti veiksmīga profesionālajā ziņā. Kā allaž, šiverēsi pa septiņām dažādām debesu pusēm, tomēr tas viss tevi vedīs tuvāk kaut kam lielam un stabilam.

Mēneša pirmā puse var sagādāt iespējas tikt pie sen kārotā darba, sākt īstenot kaut ko, kas bagātina garīgi, kas aizrauj un patur maķenīt virs zemes. Sastapsies ar situācijām, kurās skaidri un izteiksmīgi redzamas agrāk pieļautās kļūdas, turklāt tavs skats uz tām būs vērtējošs un pamācošs. Ņem tās vērā, domā, ko šodien vari darīt citādi, lai nepieļautu tās atkārtojamies.

Mēneša otrā puse īpaši saimnieciska un darbīga privātajā sektorā. Jutīsi pavasari tuvojamies (vismaz sirdī), ķersies pie dzīves vietas atsvaidzināšanas, iespējams, ka pat nomaiņas.

Aizraujošs laiks ar mājiniekiem sniegs sirdsmieru un drošību par savām saknēm, par pamatu zem kājām un aiz muguras.

Mēneša noslēgumā emociju piepildītas satikšanās, iespējams, ka aiz dzimtenes robežām. Ja vien ir iespēja – dodies tālēs zilajās, tur tevi gaida pavēderi kutinoši notikumi.

Mežāzis

Foto: Shutterstock

Palaidīsi vieglāk līdz šim brangi turētos dzīves grožus, ļausies notikumu plūsmai un vieglumam zem kājām.

Daudz laika pavadīsi kopā ar cilvēkiem, kam liela nozīme gan personīgajā, gan privātajā dzīvē. Ar lielāko prieku iepazīsies ar jauniem cilvēkiem, turklāt tādas iespējas būs ik uz katra otrā soļa.
Mijiedarbībā ar līdzcilvēkiem daudz raitāk paveiksi tos projektus, kas bija iesākti, taču iestrēguši tuvu beigu posmam.

Ar vienu roku pietuvosies jaunu ideju realizēšanai, tomēr ar to nesteidzies. Visam jaunajam un grandiozajam nepieciešami ļoti rūpīgi priekšdarbi un emocionālā izvērtēšana. Galvenais kritērijs – vieglums un lietderīgums nākotnē.

Mīlas lietās Mežāzi nepazīs pat cilvēks spogulī. Tas tīkos pēc piedzīvojuma, romantikas, mīlas dēkām un iespaidiem, kas paliek atmiņā kā saules staru vadīta gaisma atvērtā acī. Ja esat kopā, atveriet acis un iegrieziet sajūtu karuseli ar dubultu enerģiju.

Ūdensvīrs

Foto: Shutterstock

Savu svētku mēnesī Ūdensvīrs pārsteigs izlēmībā gan sevi, gan savus ģimenes locekļus. Stāvēsi un kritīsi par lēmumiem, kas virza tavu dzīvi pa tām sliedēm, kuras jau sen nostiprinātas un nosauktas vārdā.

Profesionālajā virzienā jārēķinās ar diezgan jūtamiem šķēršļiem un sarežģījumiem, tomēr tie pārnāks tikpat regulāri un manāmi kā aizies.

Mēneša vidū paceltu zodu un iztaisnotu muguru tuvosies panākumu pjedestālam, lai pieskartos kausam ar uzrakstu "izdošanās, mērķu īstenošanās".

Finansiālā situācija prasīs papildu drošības un uzraudzības jostu. Vērts paturēt sevi grožos, pirms grasies iegādāties kaut ko, kas patiesībā nemaz nav vajadzīgs. Nauda var vieglāk aiziet izklaidē un svētkos, tomēr to sev ļausi vien uz mēneša izskaņu.

Personīgajā dzīves sfērā romantikas un kaislības maz. Attiecības uzturēt palīdzēs vien atklātas sarunas pie kvēlojošas sveces liesmas un uzticēšanās sasniegumu kausa saturam.

Zivis

Foto: Shutterstock

Februāris kā mēreni aktīva upe virzīs Zivis pa dzīves līkločiem, ļaujot īsti neiespringt uz izvēlēm un lēmumiem. Vairāk tieksies pēc harmoniskas atpūtas, brīvdienām siltās zemēs, draudzīgas un mazliet vieglprātīgas kompānijas.

Intelektuālo resursu aktīvā darbībā noturēs grāmatas un izzinošs kino, kam vērts ļauties katru mīļu brīdi.

Aktīvākie zīmes pārstāvji piedalīsies konferencēs, uzstāsies, dalīsies pārdomās un pētījumos par zinātniskām un filozofiskām tēmām. Kāds notikums var mainīt profesionālo notikumu gaitu – hobijs var kļūt par ienesīgu aizraušanos, ko būs iespēja attīstīt.

Mīlas lietās visvieglāk klāsies tām Zivtiņām, kas ar saviem sirdsēstiem tikušas skaidrībā un nedzīvo attiecībās, kas zīmētas ar biezu ilūziju krāsām. Tām, kas vēl ir tur, šajā mēnesī var nākties sastapties ar patiesību. Tā nepatiks, tā slapinās acis, taču būs vērtīga turpmākajiem attiecību veidošanas līkločiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!