Katru gadu lielākā Saules sistēmas planēta Jupiters uz aptuveni četriem mēnešiem kļūst retrogrāda (retrogrādais periods atkārtojas ik pēc 13 mēnešiem). Klāt ir kārtējais šīs planētas retrogrādais posms, kurš gaidāms no 2017. gada 6. februāra līdz 9. jūnijam.

Šajā rakstā pastāstīšu par to, kā šo laiku pozitīvāk izmantot.

Atgādināšu, ka retrogrāda planētas fāze ir šķietama planētas kustība atpakaļvirzienā. Šī parādība saistīta ar to, ka planētas Saules sistēmā kustas ar dažādiem ātrumiem, un, Jupiteru novērojot no kustībā esošas Zemes, rodas minētais vizuālais efekts.

Jupiters astroloģijā ir izaugsmes, attīstības un veiksmes planēta. Atbild par izglītību, finansēm, reliģiju un pasaules uzskatu kā tādu.

Jupiteru mēdz dēvēt par kosmisko raugu, tā funkcija ir paplašināt, pieaudzēt un attīstīt. Jebkuriem augšanas procesiem ir nepieciešama kontrole, vai tie notiek pareizajā virzienā, un Jupitera retrogrādie periodi šos procesus laikus nobremzē, lai dotu iespēju izvērtēt to attīstību. Tāpēc atbilde uz jautājumu, vai retrogrāds Jupiters ir slikti, ir – nē, tas nav slikti, tikai jāzina, ko ar to iesākt.

Jupiters tiešā veidā ir saistīts ar mūsu pašapziņu, spēju paplašināt horizontus un turēt vadības grožus.
Kamēr planēta atrodas retrogrādā – tā var norādīt uz mūsu kļūdām, likt iedziļināties vai pat ieciklēties tās pārvaldāmajā tēmā, likt šķēršļus un vairākkārt atkārtot, lai izprastu daudz dziļāk tās tematiku.

Jupiters ir ļoti saistīts ar savas autoritātes noturēšanu un apliecināšanu, bet būtiski atcerēties – kad Jupiters kļūst retrogrāds, uzmanību nepieciešams pārorientēt no ekspansijas meklēšanas ārpasaulē uz savu iekšējo pasauli, konkrētāk – uz savas personības izaugsmi un attīstību.

Līdz ar to retrogrādais periods nav piemērots aktīvām darbībām materiālajā pasaulē, jaunas uzņēmējdarbības uzsākšanai vai jaunu virzienu attīstīšanai. Nav ieteicams ņemt kredītus un sākt ilgtermiņa projektus. Labāk nodarboties ar šo projektu plānošanu, apspriešanu, izvērtēšanu, bet to realizāciju atlikt uz līdz direktajai fāzei (pēc 9. jūnija). Ja nu gadījumā nākas sākt biznesu šajā fāzē, tad vismaz svinīgo atklāšanu vajadzētu atlikt. Izņēmums šeit būtu dažādi ar labdarību un līdzekļu vākšanu saistīti projekti, bez savtīgiem materiāliem mērķiem.

Uz esošu biznesu šim periodam nevajadzētu atstāt negatīvu ietekmi.

Ja kādreiz esi vēlējies apgūt kādu reliģiski filozofisko vai ezotērisko mācību, šīs vēlmes retrogrādā perioda laikā var atgriezties. Ja ir vēlme atgriezties pie pamestām mācībām, studijām augstskolā vai zinātniskajiem pētījumiem, tad retrogrādā Jupitera fāze tam būs kā radīta. Tas tāpēc, ka retrogrāda Jupitera laikā ir vieglāk pētīt, izzināt un apgūt garīgās zināšanas.

Šajā periodā vēlreiz vajadzētu pārskatīt tās jomas, kuras līdz šim esam mēģinājuši attīstīt, bet kaut kas nav izdevies vai līdz galam izdarīts. Varbūt ir nepieciešams iesniegt apelāciju tiesā? Vai atjaunot īpašuma tiesības? Varbūt vajag pārkreditēties? Varbūt pārskatīt uzņēmuma cenu politiku? Ja kādam šie jautājumi ir aktuāli, vērts tiem tagad pievērsties. Variants ir arī griezties pie profesionāla astrologa, lai izskatītu, vai tieši tev šīs darbības būtu vēlamas.

Tā kā Svaru zīme, kurā atrodas Jupiters, atbild par attiecībām, tad šajā laikā varam pārskatīt savas attiecības. Un, ja kādas mums būtiskas attiecības ir manāmi saspīlētas, tad tagad varēsim tās mēģināt atjaunot un labot iepriekš pieļautās kļūdas.

Svaru zīmei raksturīga objektivitāte problēmu izvērtēšanā, bet tendence izlikties neredzam nepatīkamo. Tāpēc vēlams pārskatīt, vai esam bijuši godīgi pret sevi un citiem. Vai esam godīgi savās attiecībās, vai esam godīgi, paužot savus pasaules uzskatus un pārliecības? Retrogrādā perioda laikā beidzot spēsim iejusties otra ādā un paši saprast, ko attiecībās vēlamies. Pēc tam būtu vēlams godīgi atklāt un izrunāt lietas, kuras līdz šim noliedzām un ignorējām mīļā miera labad. Iekšējs miers būs svarīgāks par ārējo saskaņu!

Var pieaugt grūtības pašapliecināties ārējā pasaulē, pārliecinoši izpausties, mijiedarboties ar citiem, var pieaugt neapmierinātība ar sasniegto. Sāk notikt iekšējo vērtību pārskatīšana. Tāpēc šo četru mēnešu periodu varam izmantot, lai saprastu, vai adekvāti novērtējam savas spējas. Varbūt tās vērtējam par augstu, bet varbūt – par zemu. Vērts aizdomāties par to, kurp mēs vispār dzīvē šobrīd virzāmies un vai tas patiesībā ir tas, ko vēlamies. Ideāls laiks, lai pārskatītu un atjaunotu savas dzīves prioritātes.

Retrogrāda Jupitera laikā kļūst vieglāk sekot savam ceļam, nepaļaujoties uz citu cilvēku norādēm. Būtu jāizvairās no citu cilvēku kritizēšanas un moralizēšanas.

Jupitera tranzītiem savās dzimšanas kartēs visvairāk ieteicams sekot cilvēkiem, kas nodarbināti Jupitera pārvaldītajās jomās. Tātad Jupiters visvairāk ietekmē tādu profesiju pārstāvjus kā uzņēmējus, pasniedzējus, skolotājus, juristus, finansistus, izdevējus, garīdzniekus, un cilvēkus vadošos amatos.

Jāteic – lai personīgi interpretētu retrogrādā Jupitera nozīmi, liela nozīme ir, kurā horoskopa mājā tas konkrētajam cilvēkam atrodas, tāpat arī – vai tas skar kādu planētu dzimšanas horoskopā. Šoreiz retrogrāds Jupiters visvairāk ietekmēs tos cilvēkus, kuriem ir planētas retrogrādā Jupitera ceļā no 23. līdz 13. grādam Svaru zīmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!