Vai tavs prāts mājās jūtas mierīgi? Kā ir? Jāsteidz mājas solis apdarīt, dārzs izravēt, zāle jānopļauj, ģimene jāpabaro... Vai vari atslābt un ieslīgt iemīļotajā literatūrā? Lai vai kā, domu pārvaldnieks Merkurs no 21. jūnija līdz 6. jūlijam soļo pa mājīgo Vēža zīmi.

Īss Vēža profils

Pozitīvā izpausmē: intuitīvs, saimniecisks, ieturēts, jūtīgs, rūpīgs, laba atmiņa, lielisks namatēvs/namamāte.

Negatīvā izpausmē: emocionāls, ievainojams, pārlieku piesardzīgs, egoistisks, rūpju nomākts.

Pārvalda tādas sfēras, kā pārtika, kafejnīcas, restorāni, ēdnīcas, mājturības ierīces, nekustamais īpašums un viss, kas ar to saistīts (sākot no iekārtošanas līdz pat apsaimniekošanai un saturam), viesnīcas, moteļi, pansionāti, pienotavas, lauksaimniecības darbi utt.

Uzņēmējdarbībā darījumu aktivitāte ir atkarīga no noskaņojuma un balstās uz emocijām, kādas no tā gūstam. Vislabāk atmaksājas investīcijas darba kolektīvā un vidē.

Fiziski – kuņģis, ribas, krūtis, dzimumorgāni.

Kur prāts dzīvos šajā laikā?

Komunikācijas planēta no savām mājām Dvīņos izgājusi nedaudz mazāk komfortablā zonā. Kļūstam emocionāli, mainīgi, domājam par lietām, kuras raisa sajūtas.

Domas iekš ģimenes, valsts (precīzāk – novada, pilsētas-mājām). Tradīciju laiks... Vēža Merkura iespaidā saulstāvjus daudzi var izvēlēties atzīmēt autentiski latviskā stilā. Lielu iespaidu uz domāšanu atstāj emocijas, mājas dzīve, tas, kā sokas vecākiem. Sarunas kļūst dziļas, var ieciklēties. Ja nezini, ko runāt, saviesīgās sarunās vari apspriest ēšanas, mājokļa, senču jautājumus un sajūtas, ko tie izsauc. Vieni mainīs dzīvesvietu, citi pārdomās savu pensiju plānu (kā reiz šobrīd Latvijas tirgū ienāk jaunas opcijas šajā jautājumā).

Lai lieki nenoslogotu savu kuņģi, ēdot pievēršamies šķīvja saturam, nevis tam, ko jaunu var atrast viedierīcēs.

Profesionāli un no uzņēmēju viedokļa plaukst viesnīcu, ēdināšanas bizness, lokālais tūrisms – viss ap savām "saknēm".

Par šā laika dinamiku runājot, mājodams pa Vēža zīmi, pašā sākumā Merkurs beidzot satiksies (iepriekšējā – Dvīņu zīmē tas neizdevās) ar vitālo Sauli (kas var arī apdedzināt, ja pieiet par tuvu), tad pārlieku sacerēsies ar veiksmes solītāju Jupiteru, atslābs iluzionista Neptūna ietekmē, aktivizēsies kopā ar Marsu, vēlāk mēģinās rast kompromisu ar intensīvo Plutonu, visbeidzot dos iespēju veidot lieliskas attiecības caur saskarsmi ar Venēru un visam noslēgumā var noķert pamatīgu dezinformāciju ar revolucionāru Urānu. Nav tik gludi viss.

Tātad – sīkāk par Merkura gaitām Vēzī

21.–28. jūnijs. Var valdīt izteikts egocentrisms. Ja gribēs, tad runās, ja aprunāsies – grozi, kā gribi, visur "es". Svarīgi balstīties uz pašu pieredzi, bet reizē saprast, ka šajā laikā valda izteikts subjektīvisms. Runas var būt par un ap mūsmāju "spīdekļiem".

25.–30. jūnijs. Grūti realizēt savus plānus, sociālo darbošanos, jo apkārt virmo pēcsvētku izklaidība. Cieņas trūkums, tendence pārspīlēt. Runas var būt lielākas par realizējamo. Tajā pašā laikā labāk ļaut prātam savu plūsmu, jo visveiksmīgāk informācija atklāsies caur intuīciju un nepraktiskumu. Uzņēmumiem ieteicams pievērsties darbam ar medijiem, nospraust vīzijas un misijas, stiprināt psiholoģisko atmosfēru kolektīvā, mazāk komunicēt par ikdienas jautājumiem.

28. jūnijs–2. jūlijs. Nemiers, spiediens. No mušas var uzpūst ziloni – tiešā nozīmē. Turklāt tajā pašā laikā aktivizējas saspringta, dinamiska prāta darbība. Netaktiskums, pārsteidzība un kritika var lauzties ārā. Var izpļāpāties vai ar aso mēli kādu aizvainot. Ir iespēja rīkot diskusijas darbos, bet ar nosacījumu, ka tiks iecelts labs sarunu vadītājs, kurš raudzīs, lai tās neaiziet nekontrolētos strīdos, – var saskarties ar bīstamiem un naidīgiem momentiem.

1.–6. jūlijs. Labas iespējas saprasties ar cilvēkiem vai izlīdzināt iepriekšējo situāciju sekas. Iespēju laiks naudas pelnīšanai ar prātu vai rokām. Labs laiks literatūras vai mākslas cienītājiem. Viegla attieksme, tiekšanās pēc patīkamas vides. Cilvēkos aktivizējas centieni palīdzēt citiem un arī izpelnīties uzslavu. Labs moments apgūt kādus ātros kursus, kuros slīpēt kontaktēšanas prasmes. Sakari un personīgais magnētisms lai strādā tavā labā.

2.–6. jūlijs. Prātam jebkuri pārkārtojumi liks stresot uz nebēdu. Revolucionārs gars, negaidītas idejas, kas neatbilst racionālajam prātam. Uzmanīgi ar dezinformāciju šajā laikā!

Kopsavilkums

Apzināmies, ka sarunu biedra reakcija uz runāto var izrietēt ne tik daudz no mūsu teiktā vai racionāliem faktiem, bet gan no pašu subjektīvās pieredzes un emocionālā noskaņojuma.

Vislabāk sarunas vest pie pusdienām vai gardas kafijas tases (bet iztiekam bez uzmanības novērsējiem, lai sajustu savu sātu!!).

Savu prāta balansu var meklēt iepriekšminētajā vai arī, apciemojot dzimtās mājas, senčus.

Iegādājamies lietas mājām, ģimenei un iepriecinām savus mīļos!

Un turamies pie tradīcijām – lai prāts mierīgs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!