Komunikācijas un prāta planēta Merkurs 6. martā pāriet uzstājīgajā un pašapzinīgajā Auna zīmē, kur atradīsies diezgan ilgi – līdz pat 13. maijam, pa vidu metot "retrogrāda cilpu".

Iepriekšējās aptuveni nedaudz vairāk nekā divās nedēļās Merkurs atradās Zivju zīmē, ienesot mūsu domās daudz haosa, nenoteiktības un savā ziņā arī tādu kā nedaudz "aizmigušu" skatījumu uz notiekošo. Merkuram ieejot Auna zīmē, mūsu apziņās gaidāma "atmoda". Kļūsim drosmīgāki un pašpārliecinātāki gan lēmumu pieņemšanā, gan savos vārdos, domās un izteikumos. Strauji aktivizēsies komunikācija un pieaugs informācijas apstrādes ātrums, kā arī – jutīsimies vairāk iedvesmoti uz aktīvu rīcību.

Izklausās labi, tomēr – dažos jautājumos labāk lēnāk pār tiltu.

Auna zīmei ir raksturīgs pacietības un apdomas trūkumu, turklāt Auns ir ļoti impulsīvs, mūždien kareivīgi noskaņots, grūti rod kompromisus, ir ietiepīgs un – slikti sadarbojas ar citiem. Kamēr Merkurs atradīsies šajā zīmē, visas minētās īpašības attieksies uz mūsu domāšanas un komunikācijas stilu.

  • Lēmumu pieņemšanā būs raksturīga impulsivitāte, tāpēc jāraugās, lai steigā lēmumi netiktu pieņemti neadekvāti.
  • Viegli varam tikt ierauti dažādās konfliktsituācijās.
  • Jārēķinās, ka domāšanā dominēs subjektīvisms un viegli būs izlaist no redzesloka "objektīvo bildi".
  • Cilvēkos palielināsies vēlme pievērst sev uzmanību un – par katru centu izteikt savu personisko viedokli.
  • Pastiprināsies neiecietība pret citu cilvēku pateikto, var būt tendence iejaukties svešās sarunās un aizskart savu sarunu biedru ar neapdomāti pateiktiem, asiem vārdiem.
  • Var būt tendence bez apdomas iesaistītes kontaktos un iztērēt daudz enerģijas tukšās pļāpās.
  • Gribēsies visu pateikt tieši acīs, sviest otram sejā visus savus "faktus" un argumentus.
  • Jebkura informācija tiks pasniegta ar lielu paštaisnumu, kaisli un dedzību, pat, ja fakti nav pārbaudīti.
  • Palielinās tieksme pēc sensācijām un vēlme iegūtās ziņas ātri izplatīt tālāk.
  • Var būt tendence pārspīlēt savus nopelnus.

Šis laiks būs vērtīgs un noderīgs visiem tiem, kam nepieciešams ātri tikt pie informācijas un šo informāciju tikpat ātri izplatīt tālāk, – piemēram, žurnālistiem vai brokeriem. Veiksmīgs laiks tiem, kam jāsaka dedzīgas runas un jāiedvesmo citi uz aktīvu rīcību. Merkura periodu Aunā sekmīgi var izmantot, ja tiešām jāaizstāv savas pozīcijas kaut kādā jautājumā – tam atradīsies gan spars, gan argumenti.

Cilvēki nebaidīsies aizstāvēt savu taisnību. Ja gribam kādu izaicināt uz konfrontāciju un uzzināt, ko cilvēks patiesībā domā, šajā laikā ir lielas iespējas "izdabūt" no viņa visu slēpto informāciju.

Neizlēmīgiem un bailīgiem cilvēkiem šis var būt periods, kad vieglāk saņemt drosmi sākt kaut ko jaunu. Vispār Marss Aunā ir piemērots tam, lai iniciētu jaunus projektus. Tikai jaunu projektu iesākumiem, jāraugās, lai Merkurs būtu direkts jeb taisnvirziena! Tāpēc jāatzīmē, ka no 23. marta līdz 15. aprīlim Merkurs atradīsies retrogrādā stāvoklī (par to citā rakstā lasi pavisam drīz).

Tāpat laiks, kad mazliet nāksies piebremzēt arī direkta Merkura laikā, gaidāms no 10. līdz 12. martam un no 24. līdz 27. aprīlim, kamēr Merkurs veidos saspringtu aspektu ar Saturnu, – šajās dienās iespējamas grūtības komunikācijā, viegla aizkaitināmība, var uznākt drūmas domas un pat depresija. Informācijas pārraidē iespējama kavēšanās, tas pats attiecas uz transportu un satiksmi. Var uznākt pārbaudes un revīzijas. Šajās dienās steiga nav pieļaujama! Jāievēro diplomātija. Pāridarījumus grūti būs piedot.

Savukārt vismaigākais šā skarbā posma periods gaidāms no 18. līdz 21. martam, kad Merkurs savā kustībā būs kļuvis lēnāks un atradīsies savienojumā ar labsajūtas un mīlestības planētu – Veneru: mūsu runa kļūs harmoniskāka un daiļrunīgāka, var rasties iedvesma sacerēt romantisku dzejoli vai pat atzīties mīlestībā. Aktivizēsies mākslinieciskie un radošie talanti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!