Pirms piedalīties saulstāvju rituālā un ielikt tajā savu nodomu, pašam jātop tīram un sakārtotam. Saulstāvju pirts nav nekāds izdomājums, kas "piekabināts" svētkiem, bet gan nopietna, rūpīgi gatavojama procedūra, kam liela loma kopējā norisē. Par īpašo Saulstāvju pirti stāsta "Ziedleju" pirtnieki Vilnis Lejnieks un Ivita Pičukāne.

Saulstāvju laikā pirtij piemīt teju maģiska dziedinoša iedarbība, jo šajā laikā dabas un Kosmosa enerģijas mijiedarbojas ar īpašu spēku, un tieši pirtī mēs saskaramies ar visu četru stihiju sinerģiju. Īpašs šā laika pirts darbalauks ir pāra attiecības, auglība.

Saulstāvju pirtī tiek izmantotas īpašas slotas, kas jāsarūpē pašam, nepaļaujoties uz pirtnieka zināšanu un piedomājot par nodomu, ko vēlies īstenot. Kā tās gatavojamas un kas vēl ir svarīgi tieši šajā pirts reizē, saviem mācekļiem pirts skolā stāsta "Ziedleju" pirtnieki Ivita Pičukāne, kura ir pasniedzēja arī LU Medicīnas fakultātē, un Vilnis Lejnieks, ko daudzi pazīst arī kā dziednieku un garīgo taisnotāju. Šoreiz arī tev ir iespēja ielūkoties saulstāvju pirtī un aizlikt aiz auss vienu otru pieredzējušu pirtnieku padomu, ko vari izmantot arī mājās.

Vien atgādināsim, ka augi īpašajai slotai jāplūc, nevis jāgriež (un katram augam jāpasaka paldies par to, ka tas ļaujas tapt izmantots tavā rituālā), pirtī var doties ar visu savu jāņzāļu vainagu galvā, bet izlietotās slotas un citas zālītes vēlāk jāatdod ugunij, lai tā transformē visu lieko, kas no tevis pēršanās laikā izvilkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!