Laikā no 7. augusta līdz nākamā gada 6. janvārim Urāns – augstāko prāta izpausmju aizbildnis – būs retrogrāds. Tāds viņš ir gana bieži, reizi gadā uz 4–5 mēnešiem, tomēr šis periods ir īpašs ar to, ka Urāns, pārvietojoties pa Vērša zīmes pirmajiem grādiem, vēl ieskries iedot pēdējo dzirksti, brīvības impulsu un dzīvi mainošu enerģiju arī Auna zīmei un tad jau pilnībā septiņus gadus nodosies izaicinošajai Vērša zīmes "sfēru" tricināšanai.

Nedaudz par Urānu

Urāns ir viena no tālajām planētām, tādēļ vairāk ietekmēs liela mēroga un pat globālos procesus. Atsevišķi var ietekmēt indivīdus, kuru astroloģiskajā kartē ir spēcīgi aspektēts Urāns vai labi pārstāvēta Ūdensvīra zīme.

Sabiedrības kontekstā Urāns atbild par tādām sfērām kā elektrība, zinātne un tehnoloģijas, inovācijas, astroloģija, datortehnoloģiju un internets, signālu pārraide, ar magnetizāciju saistītiem procesiem, kvantu fiziku, kolektīviem centieniem uzlabot pasauli un arī visas jomas, kuras ir tendētas uz nākotnes prognozēšanu un plānošanu. Personības kontekstā Urāna galvenie saukļi ir draudzība, brīvība un humors.

Urāns ir nasks pārmaiņu veicinātājs. Instrumenti, ar kādiem Urāns signalizē par nepieciešamību pēc lielākas brīvības, viegluma un jaunām vēsmām, ir atklāsmes, idejas un atklājumi, kas ir kā zibens spēriens no skaidrām debesīm, tie var būt kā stāsti no zinātniskās fantastikas vai kā spontāns nākotnes redzējums, kas stipri apsteidz laiku un kam nav paternu. Skarbākā izpildījumā Urāns var burtiski sagādāt negadījumus un "force majore" apstākļus.

Simboliski, Urāna spēks ir kā viesuļvētra, kas izjoņo cauri jūsu dzīvei, sagraujot visas savu laiku nokalpojušās struktūras, attiecības, darbus un pārliecības, aiz sevis atstājot haosu. Haosu, kurā piedzimt jaunajam.

Urāns rūpējas arī par egregoriem, par kolektīviem centieniem, idejām un nākotnes atklājumiem, kad vide ir gatava un mūsu domas ir gana uzskaņotas uz kādu noteiktu procesu, ne viens vien var piedzīvot atklāsmes mirkli, kas var būt kāda jauna ideja, koncepts, oriģināls dizaina risinājums, inovatīvs atklājums. Ja kādu ideju nerealizējam mēs, tad to noteikti realizēs kāds cits, kurš arī būs piedzīvojis šo pašu atklāsmi. Tādēļ arī tik bieži vienas jomas atklājumi iet paralēli dažādās valstīs un savstarpēji nesaistītās vidēs.

Retrogrādā Urāna izpausmes tuvākajos 4,5 mēnešos

Tagad, kamēr Urāns būs retrogrāds, planēta jau otro reizi ies cauri kādai pārmaiņām gatavai tēmai vai sfērai. Pirmo reizi Urāns konkrētās sfēras skāra laikā no 20. aprīļa līdz 7. augustam, bet noslēdzošos impulsus, kā arī skarbākos, ja uz iepriekšējiem signāliem nebūsi noreaģējies, vari gaidīt laikposmā no nākamā gada 6. janvāra līdz 23. aprīlim.

Urāns palīdz sagraut konservatīvismu, dogmatismu un vispārpieņemtos sabiedrības standartos, normas un ētikas kodeksus. Un tieši šajos mēnešos, jau atkārtoti tiks tricinātas tādas jomas kā banku un naudas sistēma, noliktavu saimniecības, elekroapgādes instalācijas u. tml.

Savukārt katrs atsevišķi varam piedzīvot nepārdomātu un spontānu iestāšanās par sevi, impulsu atbrīvoties no vecmodīgas pieejas darbam un naudas pelnīšanai, kā arī dzinuli sagraut vecum vecos pīlārus, uz kuriem balstām savu pašvērtējumu.

Sabiedriski redzamākā formā var būt atkārtoti, vai iepriekš kādu iemeslu dēļ nerealizēti kolektīvie protesta gājieni, bet tiklab arī mazāk uzskatāmas pretestības formas.

Tā kā šis retrogrādais Urāna periods sākas tieši aptumsuma koridorā, tad esiet īpaši vērīgi laikā no 7. līdz 10. augustam, jo iespējamas ļoti vērtīgas atklāsmes par tiem brīvības ierobežojumiem, no kuriem ir pienācis laiks atbrīvoties. Savukārt jau ar 11. augustu – atkārtotas idejas un atklāsmes, kas mudinās dot kādai senākai iecerei vēl vienu iespēju.

Tieši šobrīd, augusta sākumā un vēlāk arī no 7. līdz 23. novembrim, ir visekspresīvākais un nesavaldīgākais Urāna izpausmju laiks. Tas caur negadījumiem un dzīves situācijām jau atkārtoti parādīs, kuras ir tās dzīves tēmas, kurās jūs neielaižat svaigas vēsmas un sekojat mākslīgi izdomātiem "pareizības" standartiem.

Tiem, kuri ir oriģinālas, netipiskas personības gan izskatā, gan dzīves gājumā, savā būtībā revolucionāri un izgudrotāji – šie mēneši sniegs jums iespēju kārtīgi izkustināt tos lielos stūrakmeņus savā dzīvē un darbībās, kas agrāk likās neizmaināmi, rodot vietu jaunai pārliecībai par sevi, savu ķermeni, naudu un mantu. Atklāsmes, kas sniegs drosmīgu impulsu to pārmaiņu virzienā, kas iededz entuziasma dzirksti acīs un atgriež jaunības degsmi sirdīs.

Šajā laikā, galvenais, ir pārskatīt ilgtermiņa plānus un pārliecības. Idejas un atklāsmes, kas atkāroti uzrodas jūsu apziņā, nedrīkstētu atstāt bez ievērības. Negaidi, lai viesuļvētra izplosa tavu dzīvi, atstājot tikai haosu un drupas, sper pats soli pretī jaunajam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!