Likteņa matrice parāda ne tikai to, kādas lietas cilvēkā ieliktas no dzimšanas vai kāda ir gada enerģija visai pasaulei, bet arī to, kā konkrētā gada enerģija mijiedarbojas ar cilvēka skaitļiem un kādu tēmu izvirza priekšplānā. Protams, viens vienīgs raksturlielums neparāda visu notikumu amplitūdu, bet svarīgāko tendenci iezīmē, un ar šo virzienu, kāds būs 2019. gads, es gribētu iepazīstināt katru no jums.

1989., 1998., 2007., 2016. gadā dzimušie

2019. gads tev būs saistīts ar imperatores, saimnieces enerģiju, un tas nozīmē, ka neatkarīgi no tava dzimuma, vari būt ļoti jūtīgs un emocionāls. 2016. gadā dzimušajiem bērniem īpaši svarīga mātes vai sievietes, kura audzina bērnu, klātbūtne un sapratne. Šogad svarīgi uzņemties saimnieciskos jautājumus, iekārtot pašam savu telpu, organizēt pasākumus, sākt kādu savu lietu. Aktuāla tēma būs sievietes, sievišķība, būšana par mammu, vīriešiem – komunikācija ar to. Viss, kas saistīts ar sievietes lomu, sieviešu lietām.

Auglības tēma – cik produktīvi cilvēks sev apkārt var kaut ko radīt (mājās komfortu, darbā jaunus projektus, bērnus u. c.) vai, tieši pretēji, – esot mīnusā cilvēks, ir pārāk kontrolējošs, pieprasošs, nerēķinās ar citu viedokli. 3. enerģija ir sieviešu arhetips, ja šī enerģija ir mīnusā sievietei, tā nozīmē nerēķināšanos ar savu vīrieti, viņa viedokļa necienīšanu, būšanu par ledus karalieni. Vīrietim enerģija mīnusā dod neizlēmību, bezatbildību. Šogad viņiem vajadzīga sieviete, kas atbalsta, palīdz parādīt (nekādā gadījumā nepazemojot!) virzienu dzīvē. Abiem kopā mīnusā – finansiālas grūtības, parādi.

Avots – "Dzīvesziņas gadagrāmata 2019"

1918., 1927., 1936., 1945., 1954., 1963., 1972., 1981., 1990., 1999., 2008., 2017. dzimšanas gads

Šis gads tev aizritēs imperatora, saimnieka enerģijas zīmē, kuras vadmotīvs ir drošība, stabilitāte, struktūra, māja (ja enerģija atradīsies plusa izpausmē) vai tieši šīs stabilitātes zudums (ja būs mīnusa izpausme). Šogad bieži vari nonākt situācijās, kurās būs jāuzņemas atbildība par citiem, jāorganizē pasākumi mājās vai darbā, jākārto saimnieciskas dabas jautājumi. Īpaša tēma būs attiecības ar vīriešiem, jo enerģija saistīta ar vīriešu arhetipu.

Šajā gadā vari satikt kādu nozīmīgu vīrieti, kas mainīs tavu dzīvi. Svarīga tēma būs finanses, dzīves apstākļu uzlabošana, jautājumi, kas skar nekustamo īpašumu. Šā gada klupšanas akmens ir pārlieku lielā kontrole, vēlme panākt vēlamo rezultātu, lietojot fizisku spēku, agresija vai otra galējība – nevēlēšanās uzņemties atbildību, vēlme kādam uzsēsties uz kakla, slinkums.

1919., 1928., 1937., 1946., 1955., 1964., 1973., 1982., 1991., 2000., 2009., 2018. dzimšanas gads

Foto: Shutterstock

Gads paies likuma, skolotāja, ģimenes enerģijā. Šī enerģija var izpausties dažādos līmeņos: gan, apmeklējot izglītības iestādes, kursus, gan, pilnveidojot savas zināšanas sadzīviskā līmenī. Gada uzdevums ir iegūt un dalīties ar iegūtajām zināšanām ar citiem cilvēkiem, tomēr mācīšanai jābūt vieglai, neuzspiestai. Aktuālas būs jomas, kas skar likumus, noteikumus, iespējams, būs jākārto juridiski dokumenti. Trešais aspekts: ģimenes tradīcijas, vērtības, laika veltīšana savai ģimenei (dažiem šī enerģija var nozīmēt ģimenes paplašināšanos, citiem ģimenes radīšanu – protams, ja enerģija ir plusa izpausmē).

Mīnusa izpausmē tā dod problēmas minētajās tēmās. Svarīgi, lai cilvēks šajā gadā nav augstprātīgs, necenšas kādu pamācīt un uzspiest savu viedokli, ir godīgs pret saviem partneriem. Šogad, slēdzot sadarbības līgumus, sākot projektus, ļoti vēlams tos noformēt rakstiski, ar skaidri atrunātiem noteikumiem, pat, ja tos slēdz ar tuviem draugiem, radiniekiem. Jācenšas ievērot kārtība gan domās, gan mājās, gan būt likumpaklausīgam sabiedrībā. Šogad tev jācenšas saglabāt skaidru galvu un jāatceras, ka šajā dzīvē nevienā lietā vai situācijā nav nekā fatāla.

1920, 1929., 1938., 1947., 1956., 1965., 1974., 1983., 1992., 2001., 2010., 2019. dzimšanas gads

Attiecību, mīlestības un skaistuma enerģija būs tava šā gada mūza, tāpēc šogad ar atvērtu sirdi jākomunicē ar cilvēkiem, jāveido atklātas attiecības, jāmēģina noregulēt konfliktsituācijas. Šogad svarīgi sev apkārt radīt skaistu un patīkamu atmosfēru, daudz komunicēt ar draugiem un domubiedriem, dalīties ar idejām, veltīt daudz laika savam dzīves partnerim.

Enerģija stāsta par iespēju pievērsties sirdij tīkamām lietām, skaistumam, mākslai, domubiedru kolektīvam. Var liecināt par bērna, kāda ilgi lolota projekta, uzņēmuma u. c. piedzimšanu, otras pusītes satikšanu. Apkārtējie tevi šogad var saukt par īstu kolekcionāru, tas var attiekties gan uz vērtīgu cilvēku pulcēšanu, gan kādu lietu krāšanu. Šogad biežāk nekā parasti vari nonākt situācijās, kad izvēle jāveic starp vairākiem variantiem: pieņemot galīgo variantu, nešausti sevi un nenožēlo savu izvēli! Gada traucēkļi ir slinkums, nepatīkamu situāciju gadījumā – vēlme atriebties, pārlieku lielā jūtība, agresija, jāuzmanās no iekrišanas apātijā. Cieni savus partnerus, bet respektē arī savas sajūtas.

1921, 1930., 1939., 1948., 1957., 1966., 1975., 1984., 1993., 2002., 2011. dzimšanas gads

Foto: Shutterstock

2019. gads tev saistīts ar kustības, uzvarētāja enerģiju. Enerģijas vadmotīvs ir jauni projekti, idejas, darbu aizsākumi, nodošanās karjerai, ceļojumiem un komandējumiem. Svarīgs moments – laikus atpūsties. Kopumā gads solās būt spraigs. Jātiecas būt par līderi, jāizvirza tālejoši mērķi un jātiecas tie sasniegt. Sarīko sev kaut nelielu izbraucienu, tā tu kāpināsi sava gada pozitīvo enerģiju, kas ieviesīs pārmaiņas arī citās jomās. Ja gadu pavadīsi enerģijas mīnusa izpausmē, var rasties problēmas ar kustību – gan transportlīdzekļu, gan fiziskā ķermeņa.

Turklāt šī enerģija mīnusā var dot strīdus ar bērniem par to, ka tiem tiek uzlikts par pienākumu realizēt vecāku sapņus. Klupšanas iemesli var būt ļaušanās slinkumam, nevēlēšanās rūpēties par savu ķermeni, nevēlēšanās kustēties uz priekšu, agresija un spēka pielietošana, vēlme kontrolēt citus. Šogad svarīgi savas domas izteikt skaļi, uzdrīkstieties saprātīgu risku un iet pie sen kārotā sapņa. Ļoti svarīgi uzticēties savai apkārtnei un vismaz daļu no darbiem deleģēt citiem.

1922., 1931., 1940., 1949., 1958., 1967., 1976., 1985., 1994., 2003., 2012. dzimšanas gads

Foto: Shutterstock

Gads aizritēs taisnīguma, līdzsvara enerģijas zīmē. Vēsta, ka dzīvē pienācis tāds kā apstāšanās laiks, kad pārvērtēt dzīves pozīciju, mērķus, notikumus. Tā kā šī enerģija ir cēloņseku lieciniece, tā raksturo kādas lietas noslēgumu un augļu saņemšanu (patīkamu vai nepatīkamu, atkarīgs no tā, kas izdarīts pirms tam). Šogad bieži vari saskarties ar jautājumiem, kas skar paša un citu cilvēku rīcības izvērtējumu. Jāatceras, ka katram notikumam ir savs cēlonis, kas visbiežāk meklējams pašā. Reizēm šī enerģija raksturo jaunas sistēmas radīšanu vai ieiešanu tajā, jauna amata, varas saņemšanu, jomas, kas saistītas ar valsts iestādēm, aizsardzību, biznesu, skaitļiem arī ezotēriku (iepriekšējo dzīvju pētniecību u. c.).

Laiks, kad pārvērtēt bērnu un vecāku attiecības. Darbs ar vecāku uzliktajām programmām, klišejām, modeļiem, analīze, cik vecāku demonstrētās lietas ietekmē paša dzīvi. Var nākties sadarboties ar valsts, juridiskajām, aizsardzības iestādēm, organizāciju vadītājiem (ja dzīvosi enerģijas plusa izpausmē, šī sadarbība būs ļoti auglīga). Šā gada ceļā var traucēt citu cilvēku kritizēšana, apvainošanās, vainīgā meklēšanas, cīņa ar sistēmu un tās “nepareizību” (īpaši ar valsts iestādēm), principiālās kaujas. Īpaši svarīgi šogad iemācīties nevērtēt savu apkārtējo rīcību kategorijās labs/slikts, bet saprast, ka katra rīcība ir bijusi vajadzīga dotajā situācijā.

1923., 1932., 1941., 1950., 1959., 1968., 1977., 1986., 1995., 2004., 2013. dzimšanas gads

Gads paies vieduma enerģijas aizgādniecībā, tāpēc bieži var rasties vēlme norobežoties no apkārtējiem un pabūt vienatnē, tieši to tev šogad periodiski ieteicams darīt. Šādi vienatnes brīži ļaus dziļāk izprast un izpētīt kādu jautājumu, kas tevi uztrauc. Enerģija vēsta, ka laiks pievērsties lietām, kas skar pašizpēti, laiks savai iekšējai analīzei, radošumam. Jāapgūst un jānodod savas zināšanas citiem, tomēr parasti vieduma enerģijas gadījumā šīs zināšanas sākotnēji ir apslēptas un tev nāksies veltīt laiku to izpētei.

Dažreiz šī enerģija runā par mijiedarbību ar māti vai jautājumu, kas skar mātes tēmu. 9. enerģija apzīmē arī vecus cilvēkus. Tā vēsta, ka jāvelta laiku sev, savām vajadzībām, pabūšanai ar sevi, bet tajā pašā nevajag aizmirst par savu apkārtni. Ja enerģija ir plusā, pats kādam būsi labs padomdevējs vai būs iespēja saņemt noderīgu padomu. Enerģija apzīmē visu, kas saistīts ar dziedniecību. Šajā laikā dzīvē var ienākt "ekskluzīvi", dziļi cilvēki. Ja enerģija būs mīnusā, būs daudz tukšu pļāpu ar "draugiem", daudz kontaktu, attiecību – parasti visas ļoti virspusējas, kas diemžēl nedos nekādu pamatu garīgai izaugsmei un attīstībai. Šogad visos jautājumos ir nepieciešama apstāšanās un apdomība.

1924., 1933., 1942., 1951., 1960., 1969., 1978., 1987., 1996., 2005., 2014. dzimšanas gads

Foto: Shutterstock

Gads ritēs plūsmas, fortūnas enerģijā, galvenais gada uzdevums ir ļauties šai plūsmai. Šajā posmā var notikt kāds notikums, kas pagriež fortūnas ratu uz citu pusi. Grūti prognozējamas lietas un tajā brīdi sarežģīti izvērtējamas, bet nākotnē tādas, kas nāk cilvēkam par labu. Apzīmē laiku, kad saņemt veltes no pasaules. Tas ir laiks, lai uzdotu jautājumus eņģeļiem un ļauties to vadībai (nolasot zīmes, ko tie sniedz, uzdot sev jautājumu un pavēro apkārt, ko pamani uz reklāmas stabiem, TV un citur), lielisks laiks attīstīt savu intuīciju. Šī enerģija saistīta ar veiksmi, naudas lietām: ja dzīvo enerģiju plusos, šajā laikā gaidāmi patīkami pārsteigumi. Ja atrodies enerģiju mīnusā, vari iegrimt slinkumā (slinkums veicina enerģiju mīnusu!), būt nepārliecināts par sevi, gaidīt, ka kāds cits atrisinās tavus jautājumus.

Var būt sajūta, ka esi kā vāvere ritenī, kas visu laiku uz kaut ko tiecas bez kāda noteikta rezultāta. Var gribēties lauzties aizslēgtās durvīs, kas samazina 10. enerģijas veiksmes plūdumu. Bieži vien pēc šīs enerģijas jāizmanto 9. enerģijas viedums – jāapstājas un vairāk jāiedziļinās kādā jautājumā. Šogad jātic, ka viss noritēs labvēlīgi, bet arī pašam jāmeklē risinājumi. Šajā gadā labi strādāt komandā, nodarboties ar konsultācijām, darīt kaut ko neparastu, ārpus rāmjiem, standartiem un grafikiem.

1925., 1934., 1943., 1952., 1961., 1970., 1979., 1988., 1997., 2006., 2015. dzimšanas gads

Šis gads aizritēs spēka enerģijas aizbildniecībā, tas nozīmē, ka tev tiek dota papildu dzīvības enerģija, lai varētu paveikt daudzus nozīmīgus darbus. Šogad lielu uzmanību veltīsi karjeras jautājumiem, jaunu organizāciju, projektu vai virzienu radīšanai. Šajā periodā tiek iedots daudz spēka, dzīvības enerģijas, alkas pēc kustības, attīstības. Šī attīstība var būt saistīta arī ar darbu pie savas sievišķības, dažādu sievišķības un pašizaugsmes treniņu apmeklējumu, vadīšanu. Šajā gadā tu esi līderis, celmlauzis un daudzu ļaužu iedvesmotājs.

Aktuāls viss, kas saistīts ar dzīvību, piedzimšanu, radīšanu. Mīnusā šī enerģija sniedz vēlmi visu sasniegt ar spēku, parādīt savu varu par partneri, darba holismu un laika trūkumu sev, savām vajadzībām un citām jomām. Enerģijas pārliekā uzkrāšanās var novest pie liekā svara veidošanās vai, tieši otrādāi, pārlieku daudz laika veltīšana darbam – pie izdegšanas. Par to, ka potenciāls netiek pilnvērtīgi izmantots, var liecināt arī bezspēks, vājums un neizlēmība. Enerģija dod stipru mātes vai autoritatīvas sievietes ietekmi uz tavām domām, rīcību. Šogad, tiem, kas jau ir pilngadīgi, būs jāpieaug.

1926., 1935., 1944., 1953., 1962., 1971., 1980. dzimšanas gads

Citāda redzējuma, labdarības enerģija būs 2019. gada vadmotīvs. Šī enerģija ir dievišķās, beznosacījuma mīlestības simbols. Labs laiks pievērsties labdarībai, palīdzēšanai citiem atrast savu ceļu, kā kalpot cilvēcei, padarīt šo pasauli labāku. Tomēr šogad jāatceras: lai palīdzētu citiem, vispirms jāpalīdz sev. Enerģija vēsta par nepieciešamību no sevis, savas kontroles atlaist to, kas jau pats ir dzīvotspējīgs, un ķerties pie kaut kā jauna. Pienācis laiks kādai interesantai, neikdienišķai nodarbei, var vilināt viss neparastais un neizskaidrojamais. Ja enerģija tiks dzīvota plusā, būs iespēja pievērsties garīgām praksēm.

Gads sola iegrimšanu sevī (psiholoģija, psihoanalīze, meditācija, lūgšana, jūtīgums). Būšanu mīnusā apzīmē aizmukšana no dzīves realitātes, var sagaidīt dažādus pārbaudījumus, tomēr jāpieņem tie ar cieņu un sapratni, ka viss notiek, kā tam ir jānotiek. Daudzas situācijas vari redzēt no cita leņķa nekā pārējie, līdz ar to vari būt neaizvietojams palīgs lietās, ko jau sen nav spējuši pamanīt citi. Ja šogad dzīvosi enerģijas negatīvajā izpausmē, būs vēlme par savu dzīvi žēloties citiem, var parādīties sajūta, ka esi kādas situācijas upuris. Šogad ļoti svarīgi neļauties depresīvajam noskaņojumam un iemācīties teikt “nē”, ja tas kaitē tev pašam.

Lai mums visiem 2019. gads paiet enerģiju plusa izpausmē!

Avots – "Dzīvesziņas gadagrāmata 2019"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!