Kopš 2011. gada Urāns atradās Auna zīmē. 2018. gada 15. maijā tas uz dažiem mēnešiem jau iegāja "izlūkos" Vērsī, taču nesabija tur visai ilgi, jo savas retrogrādās kustības dēļ no 6. novembra atgriezās atpakaļ Aunā.

Tagad pārmaiņu, revolūcijas un apgaismības planēta Urāns 6. martā pāriet materiālo vērtību pārrauga Vērša zīmē uz palikšanu un atradīsies tur nedaudz vairāk nekā sešus gadus – līdz 2026. gadam.

Astroloģijā Urāns ir saistīts ar visu neparasto. Urāns ir dumpinieks ar izteiktu vēlmi pēc brīvības un neatkarības. Tam nepatīk oficiālā vara, un viņš labprātāk rīkojas neformāli. Šī planēta simbolizē vēlmi sacelties un radīt jaunu kārtību, kas atspoguļotu progresīvāku pieeju lietām. Lai to sasniegtu, ir jāsarauj saites ar pagātni.

Šī planēta saistās ar pēkšņām pārmaiņām un notikumiem, kas notiek bez brīdinājuma. Urāns simbolizē arī augstāko jeb Kosmisko gudrību. Urāna aktivizēšanās sniedz cilvēkiem augstāka līmeņa apziņu un ļauj apzināties jaunu, iepriekš neesošu realitāti. Urāna enerģija ir ļoti radoša un oriģināla. Urāns grib ieviest tehnoloģisku un sociālu progresu.

Savukārt Vērsis grib stabilitāti, drošību, tam nepatīk pārmaiņas un pārsteigumi, ir grūti pieņemt visu jauno. Vērsis sapņo par ērtu dzīvi, naudas un mantas uzkrāšanu, dzīvesprieku rodot fiziskajās baudās. Vērsim patīk viss skaistais un estētiski baudāmais.

Vērša pārziņā ir gan cilvēku personiskie resursi – nauda, mantas, nekustamie īpašumi –, gan valstiska mēroga resursi – nafta, gāze, derīgie izrakteņi u. tml. Arī lauksaimniecība, augi un dzīvā daba ir saistīti ar Vērša zīmi.

Tā kā Urāns ir revolūcijas planēta, tas vienmēr atnes revolūciju tajās jomās, par kurām atbild attiecīgā zodiaka zīme, kurā tas atrodas.

Tāpēc, lūk, ar ko mums jārēķinās un kādiem satricinošiem notikumiem būs jāiemācās pielāgoties, kamēr Urāns ciemosies Vērša zīmē:

Finanšu sfēra

Tas var izpausties gan kā ekonomiskā revolūcija, gan arī kā pilnīga pārorientācija tam, kā pārvaldām savu naudu. Ļoti iespējams, ka nauda, kādu mēs to pazīstam tagad, jau pavisam drīz būs novecojusi sistēma. Cilvēkiem nepatiks, ka viņu ienākumi ir atsekojami, un viņi gribēs lielāku brīvību finanšu jomā. Līdz ar to tiks izdomāti daudzi un dažādi oriģināli veidi, kā norēķināties. Arvien vairāk un vairāk pāriesim uz elektroniskajiem norēķiniem, uz digitālo naudu.

Ļoti daudzi astrologi šo novietojumu asociē ar kriptovalūtas ("Bitcoin", "Onecoin" u. tml.) ieviešanu aktīvā lietošanā un sagaida kriptovalūtas popularitātes pieaugumu. Tas var nozīmēt arī daudzu fizisko banku slēgšanu un tiešsaistes banku atvēršanu. Tāpat, iespējams, lielā cieņā būs barterdarījumi.

Urāns Vērsī var liecināt arī par lielām svārstībām pasaules tirgos – iespējamas lielas cenu svārstības zeltam, naftai u. c. vērtībām. Gaidāma ekonomiskā un finanšu krīze, kas būs kā pārejas periods uz pavisam citādu materiālo vērtību pārvaldību. Jāmainās tam, kā mēs vadām saimniecību, – gan personiskajā, gan arī valstiskajā līmenī.

Attieksme pret vērtībām un dabas resursiem

Mainīsies arī mūsu attieksme pret nekustamo īpašumu un kredītiem. Cilvēki negribēs būt materiāli atkarīgi, un finansiālajai neatkarībai būs aizvien pieaugoša loma. Pieaugs to cilvēku skaits, kas nodarbojas ar savu personisko biznesu. Aktivizēsies brīvais tirgus.

Cilvēki brīvāk attieksies pret lietām, kas viņiem pieder, un daudzi labprātāk izīrēs savas mājas citiem, kamēr paši ceļos.

Aizvien vairāk pārņems sajūta, ka liekas mantas tikai traucē garīgi attīstīties un augt. Modē būs lielāks minimālisms. Šis laiks prasīs iemācīties atteikties no visa liekā, izmest vai atdot mantas, kuras netiek lietotas. Bet par tām mantām, kuras pieder, turēt lielāku rūpi. Radošā Urāna enerģija palīdzēs arī vecām lietām piešķir otru elpu. Neapdomīga dabas resursu izmantošana un izniekošana kā līdz šim vairs nebūs pieļaujama. ”Nē” būs jāsaka vienreizlietojamajām precēm un dabas resursi jāapsaimnieko gudrāk un saudzīgāk.

Ķermeņa un skaistuma uztvere

Daudz kas mainīsies arī tajā, kā mēs uztveram savu ķermeni.

Mainīsies ēšanas paradumi. No globālās agro-kultūras pāriesim uz lokālo. Būs modē audzēt savu pārtiku, turēt savu dārziņu, strādāt savām rokām un ēst vietējas izcelsmes produktus. Iespējams, tiks selekcionētas un kultivētas jaunas augu šķirnes.

Mainīsies skaistuma standarti. Tas, kā mēs uztveram skaistumu, tai skaitā, kā uztveram fizisko skaistumu. Visticamāk, sabruks daudzi skaistuma standarti un būs vērojama lielāka dažādība tajā, kas tiek uzskatīts par skaistu.

Modē būs kičs un individuālās izpausmes stilā, mazāka būs tieksme līdzināties kaut kādam vienotam standartam.

Mākslas un kultūras dzīvē modē būs kičīgas lietas un košas krāsas. Aktuālāks kļūs improvizācijas teātris, abstraktā māksla.
Mainīsies arī tas, kā mēs vērtējam attiecības un mīlestību. Šis varētu nozīmēt lielāku toleranci pret cilvēkiem ar atšķirīgu seksuālo orientāciju.

Jaunas tehnoloģijas

Mūsu sadzīvē un katra cilvēka mājsaimniecībā ienāks jaunas tehnoloģijas un jauni materiāli, jauni, dabiskiem materiāliem līdzīgi audumi. Neskatoties uz tehnoloģisko attīstību, visam dabiskajam būs liela nozīme un tiks ieguldīta enerģija, finanses un izdoma dabas saglabāšanā.

Varam sapņot arī par elektromobiļiem, saules baterijām un arī vēl pavisam jauniem enerģijas uzkrāšanas un akumulēšanas veidiem.

Tā kā Uāns ir saistīts ar elektrību un dažādu veidu elektroierīcēm, tad, domājams, piedzīvosim jaunus tehniskos risinājumus apgaismošanas sistēmās. Mājsaimniecībās šķitīs aktuāli skaisti izgaismot savu mājas fasādi vai radīt mājīguma sajūtu ar dažādiem interesantiem apgaismes objektiem.

Attieksme pret astroloģiju un pseidozinātnēm

Urāns, kurš pārvalda arī astroloģiju, līdz ar ieiešanu tradīcijas mīlošajā Vērša zīmē atnesīs cilvēcei lielāku šīs "zinātnes" pieņemšanu. Pret astroloģiju vairs neizturēsies kā pret kaut ko mežonīgu un ekscentrisku, tā tiks ļaužu apziņās vairāk asimilēta un tiks uztverta par parastu ikdienas parādību. Astroloģiju izmantosim vairāk sadzīvisku problēmu risināšanai. Varētu uzplaukt tādas astroloģijas nozares kā agrārā astroloģija un finanšu astroloģija.

Jāpiebilst, ka iepriekšējo reizi Urāns Vērša zīmē viesojās no 1935. līdz 1942. gadam.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!