Noticis tas, ko daudzi no mums gaidīja ar ilgošanos, – trakais marts ir beidzies, un var atkal ieiet ritmā, atgūt nokavēto un salabot dēlī salaisto.

Katram, protams, galvenā aktivitāte būs citā dzīves jomā (par to sīkāk lai interesenti parunā ar saviem astrologiem), tomēr šo to kopīgu var atrast, arī palūkojoties uz zodiaka zīmi, kurā dzimšanas brīdī atradusies Saule. Neuztver šo prognozi kā izvērstu pētījumu vai kā vienīgo iespējamo – aizliec aiz auss ieteikumus un veido savu dzīvi tādu, kādu to vēlies redzēt!

Auns


Foto: Shutterstock

Jauns Mēness aprīlī ir Auna ziņā, tāpat kā jauni sākumi un iniciatīva, tikai Aunam jārēķinās ar to, ka viņa ceļā pirmajā aprīļā nedēļā – bums, bums – tiks sabērta šķēršļu kaudzīte. Tīri tā – lai pārbaudītu, cik tad dukas viņam ir. Vai "zarna gana resna", lai neapstātos pie pirmajiem sarežģījumiem? Ja neapstāsies – tālāk jau būs vieglāk!

Kaut arī Saule Auna zīmē mudina aktīvi darboties ārpasaulē, Aunam šomēnes ir daudz darāmā arī iekšpusē – jāsalāpa pa kādai senai, pusaizdzijušai rētai, jāizloba sapnī ieraudzītā vai izjustā jēga. Varētu teikt arī poētiski – jāatpūtina dvēsele pirms lielā darba cēliena.

Skaļi un uzstājīgi savas jūtas Auns pasaulei priekšā necels, drīzāk dos kādu mājienu vai sagādās ļoti privātu pārsteigumu. Vai – labākajā gadījumā – pats pie tāda pārsteiguma tiks. Publiski lepojoties ar savām brīnišķīgajām attiecībām, pastāv risks tās zaudēt.

Vērsis


Foto: Shutterstock

Aprīlī Vērsis varētu būt viens no tiem, kurš sarunā lieto frāzi "man to ticība neļauj darīt" vai kaut ko tamlīdzīgu, uz viņa pasaules uzskatu vērtību sistēmu norādošu. Jāpatur prātā, ka vērtību sistēma nav nekas sastindzis, arī tai jāattīstas – īpaši jau Vēršiem, kurus drebināt ieradies Urāns. Varbūt tāda ticība, kas traucē attīstīties, vispār ir jāmet pie malas?...

Savā dvēselē Vērsis šomēnes bus ļoti draudzīgs un arī savu bagātību mērīs drīzāk draugu skaitā un uzticamibā, nekā cipariņos, kas rēgojas internetbankā. Iespējams, Vērsim derētu nostiprināt saiknes ar tiem cilvēkiem, kas viņa dzīvē atkal uzzīmējās martā – retrogrādā Merkura laikā.

Mīlestībai Vērsis kopumā būs atvērts, taču lielākas izredzes ir tiem Vērša sirds tīkotājiem, kuri pratīs pierādīt, ka ir arī viņa domubiedri, ne tikai laba, bezrūpīga laika pavadītāji vai karsti mīlnieki. Visādi citādi Vērsis ir pareizajā omā, īpaši aprīļa pēdējā dekādē, kad Saule arī piemeklēs šo sirsnīgo lopiņu.

Dvīņi


Foto: Shutterstock

Daudzi Dvīņi aprīlī jutīsies kā uz skatuves, kā prožektoru gaismā nonākuši. Tāpēc viņiem arī atbilstoši jāizskatās un jāuzvedas – galu galā ir tikai viena iespēja radīt pirmo iespaidu. Un jāpatur prātā, ka apgalvojums "negatīva publicitāte arī ir publicitāte" varbūt der kaut kādās zīmolvedības teorijās, bet ne Dvīņu reālajā, daudzšķautņainajā dzīvē.

Būt uzmanības centrā ir jauki, kamēr tas nerada spriedzi attiecībās ar draugiem, kamēr tevi nesāk uzskatīt par "zīmuli" un plātīzeri, par tādu, kurš pilina sīrupu priekšniecības ausīs, tādējādi ieziepējot savu ceļu uz labāku karjeru. Dvīņi, kā tur īsti ir?

Arī mīlestība daudziem Dvīņiem šomēnes iznāk tāda "publiska". Labākajā gadījumā tā ir iestūrēšana laulības ostā, skaists rituāls ar pieslēgšanu abu dzimtu enerģijām. Sliktākajā – paparaci fotogrāfija dzeltenajā žurnālā, aiz kuras jaušams smīns.

Vēzis


Zīmes pēdējā trešdaļā dzimušos Vēžus nekāda putnu ballīte nespēs pavisam atbrīvot no tumšākos toņos iekrāsotām pārdomām par dzīvi. Taču ikvienam pārbaudījumam ir sava jēga, un dažkārt mēdz kļūdīties pat visatzītākās autoritātes. Jā, Vēzi, pat tavs tētis, kā izrādās, nav nemaldīgs! Pieņem to un mācies no citu izbraukātajām auzām.

Visādā ziņā aprīlis Vēzim ir brīnišķīgs laiks, kad izrevidēt un uzfrizēt savu spriekšstatus par to, kas un kā pasaulē iekārtots un uz kurieni tas viss velk. Vēl labāk šāda Vēža pārliecību revīzija (patiesībā – nu jau jaunveide) varētu veikties, ja viņam izdosies distancēties no ierastās vides. Vēzi, aizbrauc ceļojumā!

Neba nu ierastā pārtikas bodīte ap stūri aprīlī būs tā vieta, kur Vēzim savu sapņu princi vai princesi satikt! Nē, nāksies pameklēt kādu intelektuālāku vidi, aiziet uz kādu konferenci vai semināru, vai varbūt pat iekāpt kādā vilcienā vai lidmašīnā. Kamēr Venera Zivīs, ar pievilcīgo svešinieku var sarunāties arī sirds valodā, mēles mežģīšana nemaz nav nepieciešama.

Lauva

Foto: Shutterstock

Ir tāds vecs pantiņš: "Man strādāt negribas nemaz, es laikam dzejnieks būšu..." Tas aprīlī ļoti rezonē ar Lauvas iekšējo sajūtu, jo darba pienākumi viņu šomēnes īsti neiedvesmo. Azmukšana no amata apraksta realitātes tālēs zilajās – tas arī var izrādīties tikai šķietams atrisinājums, vismaz aprīļa pirmajās divās dekādēs.

Ja Lauvai pietiek pacietības vai ja Lauva ir nolīgusi sev komandā kādu cītīgāku urbēju, tad šis mēnesis varētu nest kādu izrāvienu biznesā. Pie tā nudien ir vērts cītīgāk piestrādāt, pat noīrēt kādu iedvesmojošu vietiņu prāta vētrai. Kopā izlolotas idejas šoreiz var izrādīties produktīvākas par vienā galvā izperinātām.

Aprīlī tās Lauvas, kam ir, ko mīlēt, mīlēs karsti un kaislīgi, ņemot paraugu no dabas, kas visapkārt, šķiet, tikai par to vien domā. Tās Lauvas, kam vēl aprīļa sākumā īsti nav piemērota kandidāta, domājams, neļaus sevi liktenim apdalīt un atradīs jauku cilvēku, varbūt no ārzemēm atbraukušu vai nesen atgriezušos.

Jaunava


Foto: Shutterstock

Lai cik cītīga un rūpīga būtu Jaunava, lai cik nopietni viņa tvertu darbu un dzīvi vispār, nedrīkst sevi atstāt pavisam bez prieciņa! Sarunāts, Jaunava? Te nav runa par kādu masveida pompozu priecāšanos – priecājies kaut vai savās mājās un divatā! Bet priecājies, jo aprīlis kopumā būs dažādiem izaicinājumiem piepildīts.

Bet mīlestība, partnerattiecības un pašas ligzdiņa tomēr ir vietas, kur Jaunava varēs patverties no šefa neomas un kārdinājuma nejēdzīgi noriskēt (īpaši to nevajadzētu darīt saistībā ar biznesu). Ar emociju izrādīšanu Jaunavai nereti ir problēmas, skaisti runāt un cukurvati ausīs spraust viņa ne īpaši prot, tāpēc jāizmanto laiks, kad Venera Zivīs un mīlestība caur sirdi nojaušama.

Tiem, kas statusā augstāki par Jaunavu, aprīli var būt tieksme piekasīties un bikstīt, bet arī tas droši vien ne aiz personīgas nepatikas, bet vienkārši aiz mīlestības trūkuma. Jaunava, aizsūti kādu riekšavu tam, kuram pietrūkst! Un pasaule kļūs par labāku vietu...

Svari


Foto: Shutterstock

Iespējams, Svari aprīlī izjūt spēcīgu vēlmi izrauties no mājām un vairāk laika pavadīt kaut kur ārpusē – ar mīļoto cilvēku, ar tūristu grupu, varbūt pat ar darba kolektīvu kopīgā izbraucienā. Iespējams arī, ka rodas kaut kādi apstākļi, kas Svarus "izmet no mājām" pret pašu gribu vai liek viņiem tur justies nekomfortabli.

Lai nu kā, Svari lieliski spēs iejusties kaut kur citur – piemēram, dienišķie darba pienākumi Svariem aprīlī nešķitīs kā slogs, bet drīzāk gan tieši pretēji – kā iespēja atrast sirdsmieru un gandarījumu, kalpojot cilvēcei (lielos vilcienos) vai saviem kolēģiem. Aicini Svarus talkā, viņi, visticamāk, būs gatavi nācēji!

Mīlestības jomā iespējami jauni sākumi, citi personāži uz Svaru skatuves. Ja šī skatuve vēl martā bijusi tukša un putekļaina, tad ļoti iespējams, ka aprīlī kāds uz tās vismaz mēģina uzkāpt, un pašu Svaru ziņā ir, vai pretendentam tiks iedota arī loma ar tekstu. Iespējams, ka kāds bērnībā iemantots uzskats lugu draudēs iztraucēt.

Skorpions


Foto: Shutterstock

Starp naudu un darbu Skorpionam aprīlī ir tīri laba saderība, tur viss viņa puslīdz godīgi nopelnītais puslīdz godīgi atrod ceļu uz kontu vai maku. Bet, kolīdz procesā jāiesaista kādas "trešās puses" vai pašam jākļūst par starpnieku, sākas žēlabas un kreņķi. Patiesībā jau Skorpionam allaž azotē ir kāds labs iemesls, par ko papukstēt...

Jomās, kur dzīve un laikabiedri ļauj viņam radīt Skorpions aprīlī jutīsies vislabāk. Pa starpu dažādiem radošiem projektiem un kādai devai izklaides Skorpions var sadomāt sev arī kādu romāniņu, kādu iespēju izpausties kā siržu lauzējs un iekarotājs. Dziļdomīgs skatiens un noslēpumains smaids lūpu kaktiņos allaž nostrādā kā romāna "palaidējmehānisms" un pavasarī – jo īpaši!

Par biznesu – tur gan viss nenotik gluži pats no sevis, šādi tādi asumiņi un caurumiņi izlīdīs, tomēr Skorpiona biznesa intuīcija, visticamāk, viņu nepievils.

Strēlnieks


Šis ir Strēlnieka laiks, jo viņš nebaidās no izaicinājumiem un konfrontācijas, no sava viedokļa aizstāvēšanas un pārstāvēšanas gan ģimenē, gan ārpus tās, kur izvēlējies savu radošo garu paust.

Ne reizi vien aprīļa ritumā Strēlnieks uzdos sev jautājumu – vai man patiesi to gribas? Tiešām, tiešām? Un tad, ja izrādīsies, ka to (lai kas tas būtu) īstenībā gribas mātei, tēvam vai dzīvesbiedram, uguns iešķilsies Strēlnieka pakulās un viņš metīsies krāšņi argumentētā vārdu kaujā. Jā, mājinieki var apvainoties, ka labu vien gribējuši, bet... Nu, Strēlnieks ir Strēlnieks.

Kas attiecas uz Strēlnieka partnerattiecībām, tad tur šomēnes kādu būs pārņēmusi vēlme piekasīties, savilkt kašķi tukšā vietā – īpaši tad, ja attiecību dinamika būs kļuvusi tāda lēnīga. Vajag darbību un kustību, tad nebūs laika domāt par muļkībām un meklēt utis otra kažokā! Gan jau, ka arī pats Strēlnieks tur nebūs bez grēciņa, sevišķi gadījumā, ja viņa jaunākā paaudze attiecībā pret naudu izrādīs nevērību, slinkumu vai citādi Strēlnieku nokaitinās.

Mežāzis

Foto: Shutterstock


Kaut gan Mežāzis vēl aizvien ir zodiaka saimes "sarežģītais zvirbulēns", aprīlī viņam, kā par brīnumu, ir vieglāk izpaust savas domas, kaut ko sarunāt ar citiem, nodibināt lietišķu kontaktu vai kaut ko nokārtot tāda profila iestādēs, kurās mūsu tautas mentalitāte sper kāju tikai tad, ja citādi vairs nu nekādi nevar.

Diezgan labi Mežāža galva šomēnes ņems pretī arī dažādu ikdienā noderīgu informāciju, kuru var iegūt kursos, semināros, lekcijās un citādos īstermiņa apmācību pasākumos. Šādos pasākumos, starp citu, Mežāzis aprīlī var arī uzdurties kādam simpātiskam svešiniekam, jo galu galā arī Mežāži nav no betona darināti.

Kāds (varbūt pat pilnīgi nejauši pieklīdis) informācijas gabaliņš var dot impulsu Mežāža radošajai dvēseles daļai, un viņš var savā nodabā, savā istabā vai dabas kaktiņā, kaut ko pārsteidzoši simpātisku uzveidot. Mākslas darbi taču rodas mokās, vai ne? Un zīmes viducī dzimušajiem Mežāžiem par kreņķu trūkumu pēdējā laikā diezin vai ir bijis iemesls sūdzēties...

Ūdensvīrs

Foto: Shutterstock


Ūdensvīrs aprīlī jūtas gana mundri, tā dzīve, ko viņš redz sev apkārt nomoda stāvoklī, viņam tīri labi patīk un interesē. Pa sapņiem gan drusku citādi – tad Ūdensvīra zemapziņa visādi cenšas aizbīdīt līdz apziņai visādus signālus, taču Ūdensvīram nepatīk, ja pārāk nokaitē viņa nervu sistēmu, tāpēc viņš var arī izvēlēties neuzklausīt, ko tā zemapziņa tur pīkst.

Bet velti, jo tieši sapni vai meditatīvā stāvoklī pie Ūdensvīra var atnākt brīnišķīgas idejas par naudiņas pelnīšanu un – jā – arī par patīkamu un jēdzīgu iztērēšanu. Jo šomēnes atkal drīkst veikt lielākus pirkumus, noticēt savai intuīcijai un piemeklēt to, kas sagādās prieku sirdij, nevis tikai uzķerties uz pārdevēja mākslu lētticīgus ļautiņus apvārdot.

Mīlestība aprīlī Ūdensvīram iet caur maku un vēderu. Tas gluži nenozīmē, ka viņu varēs "nopirkt", tomēr jāpatur prātā, ka nauda kā trešais spēlētājs šomēnes aktīvi piedalīsies Ūdensvīra romantiskajās "partijās".

Zivis


Foto: Shutterstock

Zivis aprīlī jūtas tā... kā lai to labāk apraksta?... mīlīgi. Tā jauki un omulīgi, gan dvēseliski spēj sevi pabarot, gan emociju kauss tukšs nestāv, gan arī ir kāds, ar kuru kopā pasapņot vai kam savus sapņus izstāstīt. Kaut kur pačibējusi arī Zivju dabiskā kautrēšanās, un viņas droši pastāv par to, ko uzskata par labu un taisnīgu esam. Un tas nekas, ka Zivju valodas tēlus kāds var arī nesaprast, galvenais, ka Zivis ir izrunājušās un nav atstājušas savu viedokli iekšpusē samilzt.

Par naudu arī nav īpaša pamata satraukties (un Venera, kas lielāko aprīļa daļu ceļo pa Zivju zīmi, vispār nesaprot, kāpēc naudai būtu jāpievērš tik liela uzmanība). Nu, varbūt nebūtu ieteicams saistīties darījuma attiecībās ar draugiem.

Jā, par mīlestību: mīlestība ir katrā pašā, un Zivis jau nu vislabāk to zina! Aprīlī viņas pašas ir iemiesota mīlestība, un tāpēc pasaule pati pie Zivīm tieksies, lai to samīļo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!