Lielais vairums dažādu skolu astrologu par retrogrāda (atpakaļejoša) Merkura nejauko ietekmi uz informācijas apriti pat nešaubās, savukārt tiem, kas šo apgalvojumu uzskata par pliku teoriju, pāris pēdējās nedēļas (kopš 5. marta) varēja pārliecināties, ka tā vis nav.

Spilgts piemērs cilpu metoša Merkura niķiem un stiķiem ir 13. marts, kad sociālais tīkls "Facebook" piedzīvoja lielākās tehniskās problēmas savas pastāvēšanas vēsturē. Tehnisku kļūmi piedzīvoja un krietnu ažiotāžu sacēla arī VSAA datorsistēma, kuras dēļ pulks pensionāru pēkšņi "iekļuva parādniekos". Arīdzan milzu demonstrācija pret "Brexit", mūsu pašu skolotāju pikets un "Rīgas satiksmē" gaismā celtais savā ziņā ir prasība pārskatīt iepriekš pieņemtus lēmumus, kas raksturīgi retrogrāda Merkura periodam. Atklāts paliek jautājums – kas notiks ar mūsu valsts budžetu 2019. gadam? Jo šajā laikā pieņemti lēmumi no astroloģijas viedokļa neskaitās īpaši stabili un ilgtspējīgi...

Gan jau lasītājs arī saņēma kādu retrogrādā Merkura ne pārāk draudzīgo sveicienu nozaudēta tālruņa, saplīsušas tehnikas vai atceltu norunu veidā...

Bet labā ziņa ir tā, ka no 28. marta pulksten 15.59 Merkurs atkal pagriežas taisnvirziena kustībā, un ir pamats cerēt, ka jukas beigušās un procesos sāks ieviesties kārtība.

Komentē astroloģe Ināra Kupica: "Interesanti, ka Merkura pagrieziens no atpakaļgaitas uz priekšu notiek Zivju zīmes 16. grādā – tajā pašā, kurā 6. martā sākās jauns Mēness cikls. Tā vien šķiet, ka acis uz daudzām lietām atvērsies citādā rakursā. Tāda sajūta, ka slīkonis tika izglābts... un tagad ievelk elpu! Vai tas nozīmē, ka beidzot ieelposim svaigu gaisu?! Jo, manuprāt, šis ziviskais Merkura retrogrāda periods bija ļoti psiholoģiski un emocionāli smags. Merkurs atbild par informācijas aprites, komunikācijas un satiksmes telpu, un no pagātnes gaismā celtie nesmukumi bija krietni šokējoši. Daudzi bija ieguvuši krietnu mācību, jo pārliecinājās, ka klusēšana tomēr ir zelts! Arī austošā Jaunavas zīme Merkura pagriešanās brīdī sniedz informāciju, ka turpmāk daudzi vispirms padomās un tikai pēc tam runās. Tāpat zenītā esošā Dvīņu zīme liecina, ka savstarpējā komunikācijā būsim daudz tolerantāki un, es ceru, iecietīgāki. Mutablo zīmju ass liecina, ka daudzi turpmāk centīsies pielāgoties un izprast esošo tā brīža situāciju, pirms izdarīs galējos secinājumus. Vēl piebilde – interesanti, ka pēc skolotāju piketa gaisā tika palaisti zili (ūdens stihijas krāsa) baloni. Starp citu, dikti nelaikā rīkots pikets, tauta nemaz nav par skolotāju aktivitātēm priecīga un daudzi neakceptē skolotāju prasības. Tas ir tāpat, kā ārstēt vienu pašu aknu, neņemot vērā visa organisma īpatnības."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!