Foto: Shutterstock

No 21. novembra atsākas Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa 116111 rīkotā informatīvā akcija "Vardarbība nav mazs noslēpums. Runā par TO!".

Akcijas otrā daļa "Pārtrauc klusēšanu!" turpināsies līdz 27. novembrim, iekļaujoties Latvijas aktivitāšu kopumā, kas veltītas Eiropas dienai par bērnu aizsardzību no seksuālās ekspluatācijas un vardarbības.

Tās laikā ikviens tiek aicināts zvanīt uz bērnu un pusaudžu uzticības tālruni 116111 un ziņot par seksuālās vardarbības gadījumiem pret bērniem, kā arī saņemt profesionālas psiholoģiskās konsultācijas un atbalstu, un nepieciešamo informāciju. Papildus tam televīzijā tiks demonstrēts arī sociālās reklāmas klips.

VBTAI Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 katru gadu rīko informatīvo akciju "Vardarbība nav mazs noslēpums. Runā par TO!", lai cīnītos pret seksuālo vardarbību un palīdzētu tās atpazīšanā, kā arī seku mazināšanā.

Šogad akcijas pirmā daļa noritēja no 6. līdz 13. aprīlim, tās laikā saņemti 915 zvani un 314 gadījumos sniegta psiholoģiskā palīdzība. No šīm konsultācijām 43 gadījumos zvanītāji vērsās pēc palīdzības emocionālas, 16 - fiziskas, sešos - seksuālas vardarbības gadījumā. Piecos gadījumos par iespējamo vardarbību, un nespēju nodrošināt bērniem piemērotu aprūpi informācija nodota atbilstošās pašvaldības sociālajam dienestam.

Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona. Uzticības tālrunis strādā visu diennakti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!