Foto: Shutterstock

101 gadus vecajai Patrīcijai joprojām nākas saskarties ar situācijām, kurās pēc aviokompānijas domām uz lidojumu ieradīsies bērns, nevis veca sieviete. Tas notiek rezervācijas kļūdas dēļ datoru sistēmā, vēsta "BBC".

Patrīcija šajā lidojumā bija devusies kopā ar savu meitu Krisu. "Mana meita veica rezervāciju internetā un lidostas dators domāja, ka mans dzimšanas gads ir 2022. nevis 1922." Līdzīga situācija abām sievietēm radusies arī pagājušajā gadā, kad lidostas darbinieki uz lidojumu bija gaidījuši bērnu nevis sievieti gados, lai arī Patrīcijas sēdvieta biļetē tika reģistrēta kā pieaugušo. "Bija smieklīgi, ka viņi domāja, ka esmu tikai bērns, bet izrādās ka esmu veca sieviete," smējās Patrīcija.

Šādas problēma rodas, jo "American Airline" sistēma nevar pareizi aprēķināt sievietes vecumu. Nav iespējams reģistrēt, ka viņa ir dzimusi 1922. gadā, jo datorsistēma nespēj apstrādāt tik senus dzimšanas gadus. Tā vietā dators automātiski izvēlās datumu, kas ir 100 gadus vēlāk - 2022. gads.

Lai arī šajā situācijā sieviete un lidmašīnas apkalpe tikai pasmējās, iepriekš tāds pats misēklis izraisīja problēmas. Iepriekšējo reizi lidmašīnas apkalpe nebija sagatavojusi sievietei transportu, lai pārvietotos pa lidostas termināļiem, jo uzskatīja, ka tas taču ir bērns un viņu nesīs rokās.

Patrīcija ir izbijusi medmāsa un viņa katru gadu ceļo, lai satiktu ģimeni un aizbēgtu no aukstās ziemas. Viņa stāsta, ka abos gadījumos, kad tika sajaukts viņas vecums, "American Airline" darbinieki bijuši laipni un izpalīdzīgi.

Simtgadniece gan vēlas, lai problēma tiktu atrisināta, jo ir gadījies, ka Patrīcija ar meitu paliek lidmašīnā pēc tam, kad visi pasažieri jau izkāpuši, jo aviokompānija nav noorganizējusi viņai ratiņkrēslu. "Es gribētu, lai aviokompānija atrisina datoru problēmas, jo manai meitai bija jānes visa mūsu bagāža un apģērbs gandrīz divus kilometrus no vieniem lidmašīnas vārtiem līdz citiem," stāsta Patrīcija.

Sieviete ceļoja vienatnē līdz pat 97 gadu vecumam, bet šobrīd paļaujas uz radiniekiem, jo ir radušās redzes problēmas. Tomēr šie sarežģījumi viņu neatturēs no lidošanas, un Patrīcija jau ar nepacietību gaida nākamo lidojumu. Tad viņai jau būs 102 gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!