Skaistas, sportiskas dāmas, ierasti ar ievērojamu skaitu sekotāju, jau pirms laba laika sākušas piedāvāt "unikālas programmas", kas nieka sešu nedēļu laikā palīdzēs tikt pie satriecoši skaista ķermeņa. Turklāt bez liekas piepūles – tikai "pareizs" uzturs un treniņi. Izklausās brīnišķīgi! Taču velns slēpjas detaļās – visbiežāk skaistās un populārās dāmas nav uztura speciālistes, viņām nav medicīniskās izglītības, līdz ar to saprašanas par veselīgu uzturu arī nav. Bet par individuālu pieeju vispār var aizmirst, ja vien par tādu neuzlūko "WhatsApp" čatu ar 300 dalībniekiem. Sekas? Iedragāta veselība un vēl vairāk liekā svara.

Tievēšanas maratoni jeb izaicinājumi, kā nu kuram labāk tīk, mūs uzrunā no malu malām. "Facebook", "Instagram", "TikTok" – ver vaļā, ko gribi, visur uzdursies palīdzības piedāvājumam ātri zaudēt svaru. Un tas ir pirmais trauksmes zvans. Ātri nekad nebūs veselīgi. Ātri nekad nesasniegsi ilgtermiņa rezultātu. Šobrīd to saprot arī Eva, kurai ir ievērojama tievēšanas izaicinājumu bagāža – viņa ir piedalījusies veselos četros.

Neizdodas? Pati vainīga!

"Pirmajā tievēšanas izaicinājumā es piedalījos 2019. gadā, kad piedzima otrais bērniņš. Man bija nākuši klāt 27 kilogrami, pa tiem deviņiem mēnešiem sakrājas arī ūdens un viss pārējais. Vārdu sakot, beigās "pavilkos" kopā ar meitenēm pamēģināt kaut ko jaunu. Tad šie izaicinājumi tikai nāca modē. Es melotu, ja teiktu, ka nekad neesmu arī mēģinājusi "pulverīšus". Bet tie man uzreiz neiepatikās, sapratu, ka tas tiešām nav man. Arī par izaicinājumiem ar galvu sapratu, ka tas tā nestrādā," pieredzē dalās Eva. Lai arī viņa no sākta gala apzinājās, ka tas, ko ķermenis ir gadiem krājis, nepazudīs dažu nedēļu laikā, vēlme izmēģināt ko jaunu tomēr ņēma virsroku.

Tā Eva iegādājās pirmo tievēšanas izaicinājumu, kas viņai pat patika, ja vien neņem vērā, ka nekādus rezultātus nesniedza. "Tā programma derēja tikai pašai vadītājai. Jā, ēdieni bija brīnišķīgi, arī treniņi bija labi, bet man programma nepalīdzēja, tāpēc meklēju citu," viņa stāsta.

Šeit arī iezīmējas viens no svarīgākajiem tievēšanas maratonu trūkumiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!