Foto: Shutterstock
Skaistus dekorus var iegādāties ne tikai veikalos, bet darināt pašu rokām. "Tava Māja" piedāvā 14 radošas idejas mājokļa dekorēšanai ar čiekuriem, kuru izveidošanā varēs iesaistīties visa ģimene.

Šādu dekorāciju izveide būs liels piedzīvojums visai ģimenei, jo sākumā būs jāsalasa izejmateriāli. Čiekuru savākšanu var apvienot ar dabas objektu vai taku apskati. Dažādas idejas saviem brīvdienu galamērķiem vari smelties "Tūrismagids" piedāvātajos maršrutos.

Kad savākts viss nepieciešamais, tad vēlams čiekurus nedaudz izkaltēt, jo visai pašsaprotami ir tas, ka ar slapjiem čiekuriem darbiņi neveiksies tik raiti. Pēc tam jau atliks talkā ņemt līmes pistoli ar līmes stienīšiem, kā arī dažādus floristikas materiālus vai arī krāsu, lai čiekurus padarītu krāšņākus.

Mājokļa dekors - svečturis


Nepieciešams:

  • Čiekuri;
  • Tējas sveces;
  • Līmes pistole ar līmes stienīšiem;
  • Paliktnis.


Sākumā nepieciešams čiekurus izkaltēt – tie jāievieto cepeškrāsnī 180 līdz 200 grādu temperatūrā, kā arī jākaltē vismaz stundu. Kad darbiņš paveikts, tad čiekuriem "nolupina augšiņa", lai būtu vieta, kur pēc tam pielīmēt sveci. Ar karsto līmi pielīmē pie čiekura sveci, bet pēc tam dekoru novieto uz paliktņa. Ja ir vēlme, tad paliktni var izdekorēt ar egļu, kadiķu vai priežu zariņiem, kas uzreiz peišķirs bagātīgāku izskatu.

Lūk, dažādi piemēri, lai radītu dekorācijas mājoklim no čiekuriem:

View this post on Instagram

A post shared by Bloxhams Florists (@bloxhamsflorists) on Dec 8, 2016 at 2:48am PST


Baltā krāsa mājoklī asociējas ar tīrību un gaišumu. To var uzpūst virsū arī čiekuriem, bet pēc tam tos dekoratīvi ievietot puķu podos vai traukos, kuri nolikti uz galda. Tāpat skaisti izskatīsies, ja tie tiks vienkārši novietoti uz virsmām, piemēram, palodzes, skapītī vai citviet.

View this post on Instagram

A post shared by Carolyn Storer (@carolynstorer_) on Dec 7, 2016 at 6:51am PST


Baltie čiekuri var arī pārvērsties par rūķīšiem, ja vien tiem klāt piestiprinās sarkanu degunu un rūķu cepuri. Šādus rūķus var iekarināt eglītē vai izdekorēt māju.

View this post on Instagram

A post shared by all_me_Isabelle (@all_me_isabelle) on Dec 7, 2016 at 5:33am PST


Nav cepurīšu, bet ir lentītes? Nav baltas krāsas, bet ir metāliska? Arī no šīm lietām var radīt pasakainus Ziemassvētku rotājumus.

View this post on Instagram

A post shared by Dina Manissova (@dinamanissova) on Dec 6, 2016 at 2:40pm PST

Tāpat no čiekuriem ne tikai var pagatavot adventes vainagu, bet arī rotājumu durvīm. Čiekurus var pielīmēt ar karsto līmi pie vainaga pamatnes.
Ļoti simpātisks rotājums sanāks, ja no čiekuriem izveidosi puķītes vai pat eglītes.


Vienkārši, skaisti un gaumīgi! Lūk, piemērs, ka skaists rotājums var būt izveidots no dabas materiāliem, nevis iegādāts veikalā.

View this post on Instagram

A post shared by The Leach Pottery (@theleachpottery) on Dec 5, 2016 at 6:47am PST


Čiekurus dekoros nav vienmēr jālīmē. Ja ir kāda bļodiņa, tad tos var iebērt, ielikt sveču turētājus - gaumīgs trauciņš gatavs!

View this post on Instagram

A post shared by Kwiaciarnia Floris (@kwiaciarnia.floris) on Dec 1, 2016 at 12:13pm PST


Ja jums ir vāze, tad var izveidot vienkāršu Ziemassvētku dekorāciju. Atliks tikai traukā iebērt čiekurus, ielikt zariņus un to izdekorēt ar dažām eglīšu bumbiņām.

View this post on Instagram

A post shared by Paprynka Chi (@paprynkachi) on Nov 30, 2016 at 6:21am PST


Pat banālākās stikla burkas var kļūt par elegantu svētku dekoru. Tajās ievieto čiekurus un zariņus, bet, lai dekors būtu vēl krāšņāks, tad arī burciņā ieliek lampiņu virteni.

View this post on Instagram

A post shared by Katie (@simplyscandikatie) on Nov 29, 2016 at 11:56am PST


No čiekuriem var izveidot arī dekoratīvas eglītes. Tā būs lieliska alternatīva, ja savās mājās nevēlies ienest zaļo eglīti.

View this post on Instagram

A post shared by Raikko Fridfelt (@raikkofridfelt) on Nov 28, 2016 at 1:05am PST


Dekoru, kuru varēsi izmantot ne tikai Ziemassvētkos, bet arī ikdienā, izveido no koka zara un auklām.

View this post on Instagram

A post shared by Kristin 🧡 Tennessee Farmhouse (@tennessee_farmhouse) on Oct 29, 2016 at 10:27am PDT


Viesi atzinīgi novērtēs arī galda dekorus, tāpēc droši vari čiekurus izmantot galda klājumā. Šajā piemērā var redzēt, ka tos var likt uz šķīvjiem, bet "Tava Māja" iesaka izmantot arī čiekurus kā galda kartes.

View this post on Instagram

A post shared by Tatum Croft (@cavendishlane) on Nov 12, 2018 at 11:07am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!