Foto: Shutterstock
Jau sesto gadu pēc kārtas izsludināts konkurss "Skaistākā lauku saimniecība 2017". Cīņā par 2017. gada skaistākās Latvijas lauku saimniecības titulu aicinātas pieteikties zemnieku saimniecības vai viensētas, kuras lepojas ar sakārtotu saimniecību un skaistu un sakoptu sētu.

''Vēlos mudināt zemniekus visos novados atmest latvisko kautrību un parādīt savu sētu. Konkurss liek saņemties un izdarīt pāris atliktus darbus savā sētā. Šis konkurss ir laba platforma, kur palepoties ne tikai ar savu saimniecību, bet arī ar novadu un pagastu. Esmu lepns, ka visa Latvija tagad zina, ka tieši Baltinavā ir Skaistākā lauku saimniecība 2016. Aicinu nebaidīties un pieteikties, jo vairāk Latvijā sakoptu sētu, jo mēs kļūstam stiprāki un varenāki", aicinājumam pieteikties pievienojas pērnā gada konkursa "Skaistākā lauku saimniecība 2016" uzvarētājs, Guntars Bartkevičs, z/s "Amatnieki/Riekstiņi". Plašāku ieskatu pagājušā gada atzītajās, sakoptākajās lauku sētās var gūt šeit.

Konkursa "Skaistākā lauku saimniecība 2017" uzvarētājs kā ierasts balvā saņems apmaksātu braucienu divām personām uz Berlīnes Zaļo nedēļu – pasaules lielāko starptautisko pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstādi 2018. gada 19.–28. janvārī, kā arī citas vērtīgas dāvanas. Papildus galvenajai balvai konkursā tiks pasniegtas divas papildu nominācijas.

Konkursu "Skaistākā lauku saimniecība 2017" organizē Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union un vienīgais Latvijas lauku dzīvesstila žurnāls ''Ievas Māja'', konkursa patrons ir Latvijas valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Šis konkurss ir laba platforma, kur palepoties ne tikai ar savu saimniecību, bet arī ar novadu un pagastu.
Guntars Bartkevičs, z/s "Amatnieki/Riekstiņi"

"Mēs turpinām meklēt skaistās un čaklās Latvijas saimniecības, kuras lepojas ne tikai ar skaisti nopļautu mauriņu, ainavisku dārzu un tradicionāli latviskiem elementiem lauku sētā, bet arī tādas, kuras šo skaistumu savieno ar pārdomātu, sakārtotu un veiksmīgu saimniecisko darbību. Mēs vēlamies atrast un parādīt visai pārējai Latvijai, ka mums ir zemnieki, kuri čakli dara savu darbu un dzīvo skaistā vidē, kas nododams nākamām paaudzēm. Mēs zinām, ka tādu ir daudz – piesakieties!" stāsta AS Rīgas piena kombināts (Food Union) padomes priekšsēdētāja vietnieks un konkursa žūrijas loceklis Harijs Panke.

Foto: Shutterstock

"Šajos sešos gados esam ciemojušies visos Latvijas novados, sajūsmā aizrāvusies elpa par iekoptiem rudzu laukiem un milzu ganāmpulkiem. Esam viesojušies saimniecībās, kas mērāmas vairākos simtos hektārus un esam pabijuši, iespējams, Latvijā mazākajā zemnieku saimniecībā ar pāris hektāriem zemes. Esam noreibuši lavandu laukos un atklājuši daudzus dižkokus. Un it visur esam sastapuši sirsnīgus un strādīgus saimniekus – īstus Latvijas patriotus. Un ticam, tādu vēl ir daudz! Palīdzi mums tos atrast! Šis konkurss jau kļuvis par skaistu, ikkadēju tradīciju, kas noslēzdas rudenī, kad zemniekiem raža sabērta apcirkņos, bet finālisti tiek godināti Rīgas pilī," tā žurnāla ''Ievas Māja'' galvenā redaktore un žūrijas locekle Kristīne Vilīte.

Pieteikšanās

Konkursā aicināts pieteikties ikviens zemnieku saimniecības īpašnieks, kurš veic lauksaimniecisko darbību un ir izveidojis skaistu, sakoptu lauku sētu. Lauku saimniecības konkursā var pieteikt arī citi – šo saimniecību īpašnieku radi, draugi, paziņas, kaimiņi vai sadarbības partneri. Lai pieteiktos, jāsūta zemnieku saimniecības nosaukums, saimnieka vārds, uzvārds, adrese un kontakti, kā arī pieteicēja vārds, uzvārds un kontakti uz saimnieciba@santa.lv līdz šī gada 30. jūnijam. Detalizēts konkursa nolikums atrodams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!