Foto: Kolekciju dārzs "Madaras"
Jūnijā skaistais dārzs nav iedomājams bez krāšņajām un cēlajām peonijām, kas ar saviem ziediem apbur ikvienu dārza mīli. Lai gan līdz to ziedēšanas laiciņam jāpagaida, tie, kas vēlas brangus ziedus, augus var jau tagad apčubināt.

"Tavs Dārzs" no savas dārza enciklopēdijas ir sarūpējis padomu rakstus par to, kā aprūpēt peonijas pavasarī. Tie būs noderīgi ne tikai peoniju audzēšanas iesācējiem, bet arī tiem, kas skaistules lolo ilgstoši.

Tā kā pavasaris ir viltīgs – reizēm ir silts laiciņš, bet naktis ir drēgnas, tad ar dārza darbiem jābūt piesardzīgiem. Kā "Tavs Dārzs" stāstīja peoniju dārza "Ziedoņi" saimniece Dagnija Voika, pašlaik peoniju dobēs var veikt tikai rušināšanas darbus, bet jābūt uzmanīgiem, lai nenolauztu jaunos dzinumus. Šajā rakstā vari izlasīt pieredzējušās peoniju audzētājas padomus par pavasara darbiņiem peoniju dobē, kā arī viņas ieteikumus peoniju mēslošanai.

Pavasaris ir arī īstais laiks, kad sarūpēt jaunus augus savam dārzam, tāpēc esam izcēluši saulītē arī rakstus par skaistākajām peoniju šķirnēm, kuras iesaka stādaudzētāji. Rakstā zemāk atradīsi ne tikai audzētāju izvēlēto peoniju topu, bet arī šķirņu ieteikumus peonijām saules krāsā, kā arī nelielu ieskatu vēsturē, proti, 2016. gada skaistākās peonijas un šo šķirņu nosaukumus. Ja plāno savu dārzu šajā sezonā papildināt ar krāšņu peoniju, tad piedalies "Tavs Dārzs" konkursā, kurā iespējams laimēt īstu peoniju skaistuli – balti violeto peoniju "Cora Louise". Tāpat maija sākumā vari apmeklēt iespaidīgo Stādu parādi Siguldā, kur noteikti varēs tikt pie dažādiem peoniju stādiem!

Lai izdodas izlolot skaistus stādus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!