Foto: DELFI
Roze – tā ir īsta dārza karaliene. Par to var pārliecināties Latvijas Dabas muzejā, kur šobrīd aplūkojamas vairāk nekā 100 šķirņu rozes, kas ne tikai apbur ar savu ziedu dažādību, krāsām, bet arī aromātu.

Rožu izstāde Latvijas Dabas muzejā ik gadu ir gaidīts notikums, un arī šogad rožu audzētāji atrādījuši savus skaistos un graciozos lolojumus.

Izstāde "Rožu dārzs 2019" veidota sadarbībā ar pieredzējušiem rožu audzētājiem no stādaudzētavas SIA "Latroze", kuri rozes audzē jau vairāk nekā 20 gadus. "Savā daudzveidībā rozes ir nepārspējamas, un nereti cilvēkiem ir grūti izvēlēties rožu šķirni, kas ne tikai patīk, bet ir arī atbilstoša dārza apstākļiem," norāda SIA "Latroze" valdes locekle Madara Gulberga.

Šeit vienkopus var aplūkot ne tikai daiļās parka rozes, vīteņrozes, angļu rozes, krūmrozes, floribundrozes, tējhibrīdrozes, klājeniskās rozes un citas. Kā stāsta pasākuma rīkotāji, šogad īpaši liels pieprasījums novērots pēc angļu krūmrozēm, jo tās izceļas ar savu bagātīgo ziedēšanu un spēcīgo aromātu.

Lai neapjuktu plašajā un krāšņajā piedāvājumā, izstādes laikā var droši konsultēties ar pieredzējušajiem dārzkopjiem, kuri ne tikai dalīsies padomos par rožu kopšanu, bet arī palīdzēs izvēlēties piemērotākos augus. Izstādes laikā ir iespēja iegādāties arī rožu stādus.

Izstādes darba laiks:

  • 4. jūlijā no pulksten 10 līdz pulksten 19;
  • 5., 6. un 7. jūlijā no pulksten 10 līdz pulksten 17.


Foto ieskats izstādē "Rožu dārzs 2019":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!