Foto: Latvijas valsts mežu vēstniecība

Lai gan ābolu ražas novākšanas laiks jau sen pagājis, tomēr arī ziemas periodā var priecāties par izaudzēto, baudot garšīgos sārtvaidžus. Dārzkopības institūta speciālisti sarūpējuši ziemas ābolu un arī bumbieru parādi, kuru var aplūkot izstādē "Latvijas āboli klimata griežos".

Izstādi var aplūkot līdz 14. februārim Latvijas valsts mežu vēstniecībā Rīgā, Vaiņodes ielā 1. Ieeja izstādē ir bez maksas.

Dārzkopības institūts uz Rīgu atgādājis ne tikai vairāk nekā 100 ziemas ābolu un 10 bumbieru šķirnes, bet arī vērtīgas lekcijas par bumbieru un ābeļu audzēšanu. Tāpat 13. un 14. februārī izstādes laikā varēs iegādāties Dārzkopības institūtā ražotos gardumus – sukādes, sulas, sīrupus un tējas. Plašāk par izstādi var izlasīt šeit.

"Uzzināsiet, kuras šķirnes ieteicamas audzēšanai komercdārzos un piemājas dārzos, kādi dārzi un šķirnes vislabāk pērn pārcietuši salnas un krusu. Zinātnieki pastāstīs, cik svarīga ir pareiza šķirņu, dārza vietas un audzēšanas paņēmienu izvēle, kad ābeles uzzied arvien agrāk, bet vasaras kļūst karstākas un sausākas," tā "Tavs Dārzs" norādīja Dārzkopības institūta pārstāve Lolita Ozoliņa.

Izstādei paralēli vēl var pagūt noklausīties šādas Dārzkopības institūta speciālistu lekcijas:

  • 13. februārī pulksten 15 Dr.biol. Lailas Ikases lekcija par Latvijas klimatam piemērotākajām ābolu šķirnēm;
  • 14. februārī pulksten 15 Dr.agr. Edgara Rubauska lekcija par ābeļu un bumbieru audzēšanu.

Savukārt šajā rakstā vari izlasīt Dr.agr. Edgara Rubauska ieteikumus par darbiem augļu un ogu dārzā februārī.

Foto ieskats izstādē Latvijas valsts mežu vēstniecībā Rīgā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!