Foto: Kadrs no video
Plastmasas pudeles var nodot ne tikai otrreizējai pārstrādei, bet tām var iedot arī otru dzīvi, izmantojot tos dārzā kā efektīvus palīgus augu laistīšanai!

Kā raksta "Delfi Dekor", šādu laistīšanas sistēmu pašu rokām izveidot ir gaužām vienkārši. Portāls arī ieskicē šāda laistīšanas aparāta labās īpašības:

Patērē salīdzinoši maz ūdens. Šī sistēma ir ļoti rentabla, jo, ja to salīdzina ar citām laistīšanas sistēmām, bunduļi samazina ūdens patēriņu. Turklāt tie arī tiek novietoti tuvāk auga saknēm vai stumbram, kas nodrošina to, ka ūdens nonāk tieši tur, kur tam jānonāk – netiek lieki laistītas nezāles.

Ierīci nevajag uzmanīt. Kad runājam par dārza laistīšanu, uzreiz prātā nāk šļūtene, kura ir jātur, lai aplietu augus. Ar bunduļiem tā nav. Kā uzsver protāls, bunduļi ir autonoms laistīšanas aparāts. To var atstāt bez uzraudzības pat nedēļu. Galvenais, lai bundulis ir piepildīts ar ūdeni.

View this post on Instagram

A post shared by Труфанов Александр (@aleksandr0403reeco) on Jun 28, 2018 at 1:26am PDT

Augsne nesacietē un neplaisā. Kā uzsver portāls, ūdens bundulis visu laiku nodrošina, lai augsne būtu mitra. Ar pilienu palīdzību augsne neplaisās un tā arī nebūs cieta.

Elektrības patēriņš – nulle. Un nekādu satraukumu par to, ka elektrības rēķins nākamajā mēnesī pamatīgi iedragās maciņa saturu.

Ūdens nenokļūst uz augu lapām. Ūdens pilieni uz auga lapām karstajā laikā var izraisīt apdegumu, kā arī var sekmēt puves vai sēnīšu attīstību.

Ūdens netek uz kājām. Cik gan reizes redzēts un piedzīvots, ka no augu laistīšanas ir izveidojusies liela peļķe, kā rezultātā kājas ir mitras. Ar bunduļu laistīšanas metodi tā viennozīmīgi nebūs.

Princips šāda laistīšanas aparāta izveidei ir pavisam vienkāršs – nepieciešams vien izurbt caurumiņus pudelē. Kā raksta Igaunijas "Delfi", visai neefektīva metode ir tad, ja pudeles korķi vienkārši nedaudz atskrūvē un iesprauž "ar kaklu uz leju" augsnē. Korķis neturas labi un ūdens no pudeles pazūd dienas laikā.

Savukārt zemāk vari lūkot video, kur ir izklāstīts tas, kā izveidot laistīšanas sistēmu ar pudeles palīdzību!

Lūk, vēl viens piemērs, kurā var aplūkot paštaisīto laistīšanas sistēmu, ja nav vēlmes tērēt veikalā kaudzi naudas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!