Foto: Aleksandrs Lebeds
Rēzeknes novadā atgriezies konkurss "Skaista muna tāva sāta", un tajā startēja arī daudzdzīvokļu māja Nautrēnu apvienībā, kuras dārzs pārvērsts par iespaidīgu mākslas darbu – šeit vecām riepām un citām lietām dota otrā dzīve, kā rezultātā tās pārtapušas par krāšņiem dārza dekoriem.

Kā vēsta informācija pašvaldības mājaslapā, šī daudzdzīvokļu māja atrodas Audriņu pagastā – Lidicas ielā. Šeit saimnieko vairāki īpašnieki, bet rūpes par dārzu uzņēmies Māris ar Natāliju, kuri ir 1. stāva īpašnieki. Viņu telpās arī atrodas saimniecības un rūpniecības preču veikaliņš. "Iekārtot teritoriju pie īpašuma Māris un Nataļja sāka tikai pirms diviem gadiem. Lielākā daļa košumaugu un mākslas objektu, kurus veidojis pats Māris, ir atceļojuši no ģimenei piederošām lauku mājām "Purvabrieži" Audriņu pagastā," teikts pašvaldības mājaslapā.

Saimnieku radošums jūtams ik uz soļa – šeit tapuši koši dekori, piemēram, lācis, gliemeži, tasītes u.c. Tāpat arī izveidota lapenīte, turklāt arī tagad ļoti modīgās augstās dobes, kur saimnieki audzē dažādus dārzeņus.

Ieskats dārzā, kuru iemūžinājis fotogrāfs Aleksandrs Lebeds:

Portāls "Māja&Dārzs" jau vēstīja, ka, atjaunojot kādreizējo tradīciju, šogad Rēzeknes novadā atgriezies konkurss "Skaista muna tāva sāta". Tajā noskaidroti skaistāko saimniecību īpašnieki, kuri savas sētas izdaiļojuši ar dažādiem dekoriem un skaistām puķu dobēm. Kopumā konkursā "Skaista muna tāva sāta" tika pieteikti 50 īpašumi – viensētas, privātmājas ciemu teritorijās un daudzdzīvokļu mājas. Krāšņo īpašumu vērtēšana notika katrā pagastu apvienībā atsevišķi. Šeit vari aplūkot konkursa "Skaista muna tāva sāta" uzvarētājus, kā arī fotogrāfa Aleksandra Lebeda iemūžinātos kadrus, kuros redzami Rēzeknes novada sakoptākie īpašumi Nautrēnu, Maltas, Kaunatas un Dricānu pagastu apvienībās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!