Foto: Publicitātes foto

Lai gan parasti jūliju sauc par rožu ziedēšanas laiku, ir šķirnes, kas sāk ziedēt ātrāk, un tā arī ir Rundāles pils parkā, kur rozes savus majestātiskos un karaliskos ziedus raisījušas visā savā krāšņumā.

Rundāles pils parks ik vasaru pārvēršas ziedošās rožu kupenās, priecējot apmeklētājus ar vēsturiskām un modernām šķirnēm, rožu krāsu dažādību un smaržu. Kopumā parkā ir vairāk nekā 2000 rožu šķirņu, no kurām aptuveni 600 ir tieši vēsturiskās rožu šķirnes, turklāt ik gadu pils parka dārznieki papildina rožu klāstu ar jaunām šķirnēm. Atsevišķiem selekcionāriem un valstīm veltīti arī 52 rožu apļi.

Rožu ziedēšanu var pat lūkot līdz pat salnām, jo, kā teikts Rundāles pils mājaslapā, vēsturiskās rozes parasti zied vienu reizi – no maija beigām līdz jūlija vidum, savukārt mūsdienu rozes zied atkārtoti līdz pat salnām. Dārzniekiem pils parkā darba netrūkst pie rozēm ne tikai vasaras periodā un rudenī, bet arī ziemā, kad tās ir miera periodā. Šajā rakstā vari izlasīt Rundāles pils dārznieku padomus rožu kopšanai tieši ziemā, kad jātur roka uz pulsa, lai augus vēdinātu un piesegtu.

Starp citu – Rundāles pili var apciemot 29. jūnijā, jo tad tur notiek Dārza svētki. Rundāles pils dārzs nav vienīgā vieta Latvijā, kur publiski var baudīt ziedu krāšņumu. Šeit vari aplūkot dārza svētku kalendāru, kurā ir uzskaitīti zināmākie dārza svētki Latvijā, kur vērts doties, lai izbaudītu ziedu krāšņumu! Savukārt šajā rakstā atradīsi vēl sešus dārzus Latvijā, kur izbaudīt peoniju ziedēšanu.

Foto ieskats rožu ziedēšanā Rundāles pils parkā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!